Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Normális dolog, hogy a főbérlő...

Normális dolog, hogy a főbérlő követeli a kulcsot?

Figyelt kérdés
Kibéreltem egy lakàst, az elsõ dolgom az volt, hogy kicseréltem a zàrat, mire a tulaj közölte, hogy kéri az egyik kulcsot. Kérdeztem, hogy mire fel? Mire õ közölte, hogy neki joga van bàrmikor szétnézni a lakàsban, majd azt mondta nem fog, de kell neki is kulcs, ha nem tetszik mehetünk! Ezt nem értem, ilyen eddig sehol nem volt. Nem szeretném ha akkor àllítana be mikor nem vagyunk otthon. Semmi köze a cuccainkhoz! Ha otthon vagyunk be engedem! Normàlis dolog ez? Màsnàl, hogy van? Ràadàsul 3 havi kauciót fizettem plusz lakbér!
2013. dec. 2. 03:23
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó hát akkor hajrá aki akar jelentsen.

Nem félemlítünk meg senkit csak ha feljelentenének azt mondtam nem úszná meg annyival.Nem mondtam semmi testi bántalmazást vagy hasonlót.Nem csak fizikailag lehet valakit bántani.

2014. jan. 27. 20:37
 52/54 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kauciós duma annyira kamu....

Nekünk simán ment az elszámolás távozáskor. Óra állás alapján fizettünk, pontosabban le lett vonva a kaucióból. És hogy tudtunk volna meglógni?? A kaució jóval több volt nálunk mint egy havi fogyasztás, így nyilván elszámoltunk a végén. De ha messzire mentünk volna akkor is megoldható lett volna átutalással bár óra alapján simán számolható bármi előre.

2014. jan. 28. 00:49
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem ezt igazán.

Tudom,hogy joga van,de szerintem ez így nem helyes.

Ha pl felmegy,de nem mozdít el semmit,nem vesz el semmit,akkor én honnan tudom,hogy járt e a lakásban?

Olyan dolgokat is tart az ember a lakásában,amihez másnak nincs köze(nem illegális dolgokra gondolok).De kitudja mibe piszkál bele.

Ha pedig úgy is egyeztetik az időpontot,akkor minek neki kulcs?Miért nem jó akkor amikor felmegy a pénzért?

Másrészt,szerintem ez egy folyamatos nyomás,hogy más belelásson az életedbe.Pl nincs elmosogatva vagy ilyesmik.

Örül az ember,ha elköltözik a szüleitől és nem szólnak bele a dolgaiba.Így meg kap egy pótszülőt.

ha valaki nagyon leakarja lakni a házat az idővel úgy is kiderül.

Vagy felteszem éppen intim dolgokat végzek a lakásban és váratlanul bejön.Ez szerintem így nincs rendben.Ha albérletet adnék ki,akkor sem várnám el,hogy valaki kulcsot adjon nekem.És szerintem a zár lecserélése is logikus,mert kitudja hány másolata van az előzőről?

2014. márc. 29. 06:57
 54/54 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom,hogy joga van,de szerintem ez így nem helyes. "

Hogy mivan, te miről beszélsz? Kulcshoz nincs joga a tulajdonosnak, mivel a bérlő nyugodtan lecserélheti a zárat...

2014. márc. 30. 20:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!