Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Normális dolog, hogy a főbérlő...

Normális dolog, hogy a főbérlő követeli a kulcsot?

Figyelt kérdés
Kibéreltem egy lakàst, az elsõ dolgom az volt, hogy kicseréltem a zàrat, mire a tulaj közölte, hogy kéri az egyik kulcsot. Kérdeztem, hogy mire fel? Mire õ közölte, hogy neki joga van bàrmikor szétnézni a lakàsban, majd azt mondta nem fog, de kell neki is kulcs, ha nem tetszik mehetünk! Ezt nem értem, ilyen eddig sehol nem volt. Nem szeretném ha akkor àllítana be mikor nem vagyunk otthon. Semmi köze a cuccainkhoz! Ha otthon vagyunk be engedem! Normàlis dolog ez? Màsnàl, hogy van? Ràadàsul 3 havi kauciót fizettem plusz lakbér!
2013. dec. 2. 03:23
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Ja igen. Ha majd el tûnik valami a akàsból, teljes joggal te leszel meggyanusítva és a rendõrség is téged fog elõször elõvenni.
2014. jan. 26. 11:20
 32/54 anonim ***** válasza:
19%
Ezek az albérlők jóhiszemű jogcím nélküliek.Semmiben nem fogják tudni bizonyítani,hogy ők albérletben laknak szivességi lakáshasználóak ennyi.DE ha valami gyanú merülne fel,hogy rágalmaznának akkor gyorsan röpülnek a ruháikkal együtt.Még soha ilyen nem volt a bizalom a lényeg.Amikor megyünk fel mindig felhívjuk őket telefonon de van,hogy ők mondják menjünk fel,nincsenek otthon ki van téve a pénz.
2014. jan. 26. 11:23
 33/54 anonim ***** válasza:
0%
Ja és akinek nem tetszik el lehet költözni van nagyon sok albérlet.
2014. jan. 26. 11:24
 34/54 A kérdező kommentje:
Errõl beszélek, ha fel hívod õket úgy tisztességes, abból semmi gond nincs. De azért gondolj bele milyen lenne ha a te személyes holmid közt túrkàlna valaki még nem vagy otthon. Az üzlet em baràtsàg.
2014. jan. 26. 12:00
 35/54 anonim ***** válasza:
0%
Bizalom kérdése ha az nincs régen rossz.És soha nem turkáltunk a holmijuk közt,pedig voltunk már fent mikor nem voltak otthon.legfeljebb csak néztük szép nagy kupiban képesek élni:)
2014. jan. 26. 13:02
 36/54 A kérdező kommentje:
De akkor te sem bízol benne ha olyankor mész mikor nincsenek otthon. Akkor õk miért bízzanak benned? Na mindegy. Ilyan albérletbõl gyorsan menekülnék. Nàlunk megoldódott. Nem adtam kulcsot, de ha szól hogy jön, bàrmikor szívesen beengedem.
2014. jan. 26. 13:07
 37/54 A kérdező kommentje:
Elõzõ vàlaszokra reagàlva, nem a vadkender ültetvényem, hanem a többszàz ezer forintos elektronikàm, fényképezõk, kellékek, àllvànyok stb. van a lakàsban, ami a munkmhoz kell. A milliós hatàrt súrolja a felszerelés. Pluszba ugye a többi cuccom, laptop, tàblagép, tv, az ékszereim és egyéb kissebb értékû holmik. Nem egy putris cigànyasszony vagyok, hanem egy jólszituàlt, magyar nõ, akinek làthatóan nincsenek anyagi gondjai. Erre közben a tulaj is ràjött, úgy érzem màr bízik bennem. mindig fizetek rendesen. Ha valamit javítani kel megcsinàltatom, utàna szólok neki, de mindig mondom, hogy hagyjuk az anyagiakat, hiszen mi hasznàljuk. semmi gond nem volt még a kulcs dolgon kívül, de sikerült megbeszélnünk.
2014. jan. 26. 13:24
 38/54 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok.nekem is van kulcsom a lakáshoz nincs szükségem,hogy az albérlő nagy kegyesen adjon.Még szép,hogy nem ő dirigál.Volt olyan,hogy felhívtuk őket de nem vették fel csöngettünk azért nem nyitottak ajtót és bementünk elhoztuk a pénzt ennyi.Nyilván ha nem lenne jó nekik nem költöztek volna oda.
2014. jan. 26. 14:57
 39/54 A kérdező kommentje:
Hàt elég hülyék is, hogy nem költöznek el. Màr rég feljelntettelek volna, nem vagy tisztàba a jogaiddal. Te nem kiràly vagy, hanem tulajdonos. De õk se normàlisak, hogy papír alàíratàsa nélkül pénzt adnak neked. Amellett hogy feljelentelek még az adóhatósàgnàl is felnyomnàlak! Engem is elõ vennének tuti, de nekem megérné az a pénz, hogy tönkre tegyelek! Undorodok az ilyen férgektõl, akik azt hiszik õk a valakik, minden szabàlyt õk hoznap. Baromi nagy tévedésben vagy. Ki se vennék olyan albérletet, ahol nincs normàlis szerzõdés, papír a pénz àtvételérõr, nem lehet ideiglenesen bejelentkezni! Az összes ilyen adócsaló kis kiràlyt ràcs mögé vàgnàm pàr évre. Még egyszer mondom, nem szivességet teszel a bérlõnek, hanem üzletet kötsz vele. Mellesleg nem adomàny, hogy megcsinàtatom ami elromlik. Szerintem így fair, hiszen mi hasznàljuk. Persze, ha nagyobb kiadàsról lenne szó, az màs kategória. Ha ennyire félted a lakàsod, akkor nem kell kiadni! Nàlunk 3 havi kauciót kért a tulqj. Azt ne mond, hogy az nem fedezné, ha leöntjük a falat,vagy kitörjük az ablakot, leverjük a csillàrt vagy mit tudom én. A lakbér több mint egy havi rezsi, tehàt azt is bõven fedezné! Akkor mitõl kellene a tulajnak félni. Inkàbb még jobban igyekszek, hogy normàl àllapotban tartsam a lakàst, mert nem akarom bukni a kauciót! Ezért kell törvényes úton kiadni a lakàst.
2014. jan. 26. 16:04
 40/54 anonim ***** válasza:
18%

1 havi a kauciót kérünk.Nem mindenáron adjuk ki,hogy lepusztítsák.Gyerekesek,kutyások,macskásoknak ki sem adjuk.Akkor inkább mi fizetjük az alap rezsit és olyan marad az állapota mint amilyen volt.Megnézzük kinek adjuk ki.

Egyetemisták laknak benne, tudják mit vállaltak úgy érzem nem buták, ha akarnak úgy is elmentek volna,vagy elmennek de több éve nincs ilyenről szó.

Olyan albérlőnk is volt aki csak 1 napig volt mert kitettük olyan okokból amit már az elején tisztáztuk vele,és ennek ellenére több óra múlva telefonáltak a szomszédok,hogy menjünk mert buli van ilyenekre nincs szükség.

Mindenkinek jogában áll kedvére való albérletet kivenni nem kötelező pont a mienket.

Úgy érzem korrektek vagyunk velük, és ez az előzőekkel is azok voltunk ,mindent az elején elmondtunk nekik ők elfogadták ennyi.

2014. jan. 26. 16:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!