Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Normális dolog, hogy a főbérlő...

Normális dolog, hogy a főbérlő követeli a kulcsot?

Figyelt kérdés
Kibéreltem egy lakàst, az elsõ dolgom az volt, hogy kicseréltem a zàrat, mire a tulaj közölte, hogy kéri az egyik kulcsot. Kérdeztem, hogy mire fel? Mire õ közölte, hogy neki joga van bàrmikor szétnézni a lakàsban, majd azt mondta nem fog, de kell neki is kulcs, ha nem tetszik mehetünk! Ezt nem értem, ilyen eddig sehol nem volt. Nem szeretném ha akkor àllítana be mikor nem vagyunk otthon. Semmi köze a cuccainkhoz! Ha otthon vagyunk be engedem! Normàlis dolog ez? Màsnàl, hogy van? Ràadàsul 3 havi kauciót fizettem plusz lakbér!
2013. dec. 2. 03:23
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
0%
És az 1 havi kaució nem jár vissza.Ebből fizetjük ki a számlákat mikor ők elmennek amit elhasználtak,hisz a következő hónapban jönnek a csekkek.Ezt is elfogadták.
2014. jan. 26. 16:28
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

mi az hogy a kaucio nem jár vissza? Honnan tudod, hogy pont annyi lesz a rezsi mint a kaucio?

Ez így amúgy akkor nem is kaucio..

2014. jan. 26. 18:21
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

"Persze mi is úgy adtuk ki a lakást,hogy bármikor jogunk van felmenni akár bejelentés nélkül ebben ők belementek."

Neki meg joga van zárat cserélni. És akkor máris nem tudsz bemenni. :) És ha ezt szóvá mered neki tenni akkor ő jogosan lenne felháborodva amiatt, hogy egyáltalán megpróbáltál az ő engedélye nélkül a birtokára belépni.

Sose értem az ilyen embereket akik ennyire el vannak tévedve: albérlő pénzt ad, lakáshasználatot kap. Tulaj pénzt kap, lakáshasználatot ad. Kölcsönös ÜZLET. Nem kirány vagy alattvaló egyik fél sem!

Az meg hogy csóró albis meg egyéb hülyeségek: sok olyat ismerek, aki albérletben lakik miközben egy másik (saját) lakást kiad. Ennek több oka is lehet: pl. a saját túl kicsi vagy túl nagy vagy földrajzilag nem jó helyen van (munkahely túl messze lenne onnan.)

2014. jan. 26. 18:24
 44/54 anonim ***** válasza:
0%

DE a kaució nálunk ezt jelenti.Te szerinted ha elmegy az albérlő és itt hagy 30 ezres számlát akkor miből fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy,hogy?Hát ebből amit ad kauciót.Ha nem utólag jönnének a számlák akkor természetesen visszajár de nekünk ez a biztosíték,hogy nem hagy hátra semmi elmaradást.Mondjuk havonta mi fizetjük be a csekket és adjuk nekik amit lefűznek ez a biztos mert könnyen több havi elmaradás lenne ha nem néznénk rájuk.

Nem cserélnek zárat próbálnák meg a lakásomban.Röpülnének még aznap.Megvárnánk míg kijönnének a lakásból bemennénk beköltöznénk melléjük meglátnánk meddig bírnák ott egy két lezülött haverral mennénk.Még aznap elszaladnának az biztos.És nem nem engem mint tulajt aki visszament lakni raknának ki a saját tulajdonomból hanem az albérlőket bár akkor már azt mondanám,hogy ők csak ott laknak megenegedtem nekik ingyen azt bizonyítsák ahogy akarják,hogy ők ezért pénzt adtak nekem.

2014. jan. 26. 18:33
 45/54 webnyelv válasza:
84%

A 44. válaszolóban nem sok kompromisszumkészség van, de bosszúállásban verhetetlen. Valami katonatiszt vagy testnevelőtanár lehet.

Aki pénzt kap azért, mert semmit nem csinál (passzív jövedelem), csak van egy lakása és az ölébe hullik havonta a pénz a semmiért, csak húzza meg magát. Erre bárki képes, szakképzettség sem kell hozzá.

2014. jan. 26. 22:58
 46/54 anonim ***** válasza:
87%

"Te szerinted ha elmegy az albérlő és itt hagy 30 ezres számlát akkor miből fizetem mi?Megyek utána ahová költözik vagy,hogy?"

Nem tudom te miket képzelsz, elég butának tűnsz. :(

Szóval akkor leírom, hogy normális, becsületes emberek között ez hogyan zajlik: albérlő bejelenti, hogy el szeretne költözni, tulajdonos tudomásul veszi. Az elköltözés napjáig elhasznált rezsit az albérlő megfizeti, a tulaj pedig visszaadja a kauciót.

2014. jan. 27. 03:15
 47/54 anonim ***** válasza:
7%
" normális, becsületes " albis aki utólag fizet :)))))) Biztos olyan lehet mint te :DD
2014. jan. 27. 10:47
 48/54 anonim ***** válasza:
0%

És,honnan tudjuk majd,hogy mennyit kell kifizetnie amit elhasznált mikor a számla csak a következő hónapban jön?Vagy visszautazik azért,hogy befizesse a csekkét?

Igen könnyen lehet így pénzt keresni mindenkinek ott a lehetőség aki akarja.Nincs nagy darab kigyúrt haverjuk ezek az egyetemista lányoknak.És igen azért a tulajnak nagyobb joga van mint egy kis albérlőnek.

Tudjátok Ők jóhiszemű jogcím nélküliek.

Könnyen kidobáljuk a ruháit ha arról van szó nemhogy már egy albérlő dirigáljon vicces.Egy senki.Van akinél Ők az urak de nálunk nem.Megmondtuk lányok ha ez nem jó így,nem tetszik a feltétel be se költözzetek.Azt mondták jó elfogadják akkor nincs miről beszélni.

Röpült már egy srác 1 nap után a ruháival gyorsan.

2014. jan. 27. 13:20
 49/54 A kérdező kommentje:
A számlát meg úgy fizetteted ki a végén, hogy leolvasod az óraállást, mennyit fogyasztottak a hónapban. Beszorzod a gáz, villany, víz árával és bummmm. Ott az összeg!
2014. jan. 27. 13:42
 50/54 anonim ***** válasza:
0%

több éve kivan adva lakás soha nem volt gond.Még egyszer mondom akinek nem tetszik ez elmehetet nyugodtan és keres magának számára megfelelőt,de idáig úgy néz semmi kedvük elmenni.Ha mégis jelentenének megütnék a bokájukat azt biztos nem szeretnék annál beszaribb lányok ezek mint,hogy jelentsék a tulajt.Tudjuk hol laknak egyék adatok könnyen kikeressük ők járnak rosszul.

Mindenki a saját dolgával foglalkozzon.

2014. jan. 27. 16:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!