Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ezt a szelektív hulladékgyűjté...

Ezt a szelektív hulladékgyűjtési dogot hogy tartják, tartatják be, illetve csak szerintem bukott a dolog?

Figyelt kérdés

Nem tudom h ki kapott értesítést de gondolom azért akad.

Szóval ugye az EU kitalálta h a lakosságnak is külön kéne gyűjteni a szemetet és h mi is kapunk ilyen többféle kukákat.

Na most ha valaki mondjuk tesz erre és ugyanúgy egy helyre teszi a szemetet akkor mi van ?

Megbüntetik mert h szerintem az emberek kb 70% tesz a szelektivitásra és MO összes ingatlanját átvizsgálni fizikai képtelenség lenne :)

Most elvitel előtt majd átvizsgálják a kukások v mi ?

Vagy az lesz h minimálisat kiválogatnak pl 2-3 bd-t tesznek per kuka és a többi meg megy egy helyre ahogy eddig.

Egyszerűen nem tudom működően elképzelni ezt a rendszert. Most minden ilyen nem teszem a kukába a szelektív szemetet-hez rendőrt hívnak v mi ???

Hát nincs annyi rendőr, olyan lesz mint a hajléktalanok ügyei jogsértésnek az de senkit nem érdekel.

Mivel konkrét személynek nem ártsz vele és még nem is olyan látványos mint tüzelés.

Nem hiszem h lesz olyan buzgó mócsing aki átvizsgálná majd a kukákat :)

Vélemények ?

2013. nov. 3. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem kaptam semmit, de e nélkül is évek óta szelektíven gyűjtöm a szemetet, illetve komposztálom a konyhai hulladékot.

A környékünkön sokan tesznek ugyanígy, az önkormányzat ebben megfelelő partner is. Mindenki számára térítésmentesen biztosítanak komposztáló edényt, illetve vannak akik zöld hulladékos kukát igényelnek. Ezeket az önkormányzat ingyen üríti, ahogy a zsákokat is ingyen adja a PET palackok számára. A városban számos helyen van szelektív hulladékgyűjtő sziget. A gyereknek már kiskorukban megmutatják játékos módon, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés. Az óvodás gyerekem jobban tudja, hogy melyik színű kukába mi dobható, mint én.

Szerintem semmi szükség sincs rendőrökre, ennek fejben kell eldőlnie. Aki ezt hülyeségnek tartja, azt semmivel sem lehet majd rákényszeríteni.

2013. nov. 3. 20:53
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem hallottam még olyat, hogy kötelező lenne.

Nálunk kérni kell, aki nem kéri, annál marad a régi rendszer.

Azt már többektől hallottam, hogy saját szemükkel látták, amint jött a hulladékszigethez az ürítő autó, és az összes kuka tartalmát egybe borította.

2013. nov. 3. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Ahogy az első válaszoló is írta, ennek fejben kell eldőlnie, az embereknek kell, hogy legyen igényük a szelektív gyűjtésre ahhoz, hogy működjön a dolog. Ha valaki születetten kretén tulok, azon nem segít se törvény, se rendőr, össze fogja keverni a hulladékokat, de szerintem elenyésző lehet azoknak a száma, akik tényleg ezt teszik, ha már ott van előttük két-három különböző kuka. A hulladékot egyébként átválogatják feldolgozás előtt (már csak azért is, mert pl. nem minden műanyagot tudnak itthon újrahasznosítani).
2013. nov. 3. 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:

"Azt már többektől hallottam, hogy saját szemükkel látták, amint jött a hulladékszigethez az ürítő autó, és az összes kuka tartalmát egybe borította"

[link]

Ezért terjed egyébként ez az egybeborításos dolog. Kívülről ugyanaz a teherautó, de belül fakkokra van osztva, nem keverednek a dolgok.

2013. nov. 3. 23:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Ó, ezt nem tudtam, köszi! :)
2013. nov. 4. 09:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat :)
2013. nov. 12. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!