Az alberlok másfajta embernek érzik magukat eletstilusban attól hogy nem akarnak házat venni?
Nem nem akarnak, nem tudnak.
Én belekényszerültem. Oké, előnye is van, persze, meg állati nagy mákom is volt, szavam nem lehet.
De ettől még ugyanolyan ember vagyok, mint akárki más.
Nálunk ilyen réteg nincsen. Itt mindenki akar saját lakást.
Nyugaton jelemző az, hogy szeretik az albérletekhez járó mobilitást, lehet vándorolni másik városba azonnal, ha beugrik egy jobb munkalehetőség. Nálunk nincsenek jobb munkalehetőségek... a mi jobb munkalehetőségeink is nyugaton vannak...
Embertől függ milyen és nem attól hogy hol lakik.
A kérdésed mögött nyilván van valami sztori, beszólt talán egy "albérlő" vagy más történt, ennek ismerete nélkül nem fogsz neked megfelelő választ kapni.
Én laktam otthon szülőkkel és laktam albérletben egyedül is,de mindig is akartam egy kis saját lakást.
2017-ben vásároltam meg a lakásomat hitellel.
A hitelem törlesztőrészlete most alacsonyabb,mint amennyit annak idején fizettem az albérletben.
Mindenkinek van életstílusa és nem magát érzi másfajtának, hanem azokat, akiknek hozzá képest más az életstílusuk.
Aki nem vesz lakást, vagy házat, az leginkább nem tud, mert nincs annyi pénze, vagy ritkább esetben nem akar. Pl van egy ismerősöm, volt X megtakarítása, vagy egy lakást tudott vola venni, de inkább egy ipari ingalant vett, azt kiadja és a bevétel 70%-ából bérel és fenntart egy lakást.
Szerintem azok aránya, akik nem akarnak lakást/házat venni az nagyon alacsony a társadalomban...
Sokkal inkább az van, hogy nem engedhetik meg maguknak, Budapesten és a nagyvárosokban nehéz összerakni a 20-30% önerőt, ha az ember bérel is mellette lakást. Most lehet azt mondani, hogy menjen az ember faluba vagy közepes városba, de ezzel több probléma is van:
1. A kisebb településeken, városokban nagyobb önerő kell.
2. Munkalehetőségek itt korlátozottan vannak, vagyis ingázni kell a legtöbb esetben. Napi 2x1 vagy 2x1,5 óra se vonattal, se busszal, se autóval nem muris. Utóbbi simán 100 ezres kiadás, aminek csak egy részét téríti a munkáltató.
3. Az olcsóbb városok, falvak a lakosság összetétele miatt problémás. Oké, hogy Oroszlányban, Tatabányán 40%-kal alacsonyabb a négyzetméterár, de megy a f.szom ilyen városokba lakni.
4. BP agglomerációja drágább vagy ugyanannyi mint BP, tehát oda nem éri meg kiköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!