Épül még olyan lakóingatlan, ahol a konyha külön van?
Megmondom, nagyon nagy értetlenséggel nézem ezt a kb 25-30 éve divatos irányzatot, hogy egy lakásban a konyha körül forog minden, a nappali, étkező, konyha egy légtérben van, ráadásul a konyhák díszesek, megjelentek az igényes konyhabútorok, (értem ezalatt, hogy drága "színes szagos") stb. Valahogy nekem a konyha az ugyanolyan iparias üzemi terület, afféle "mellék--helyiség" mint egy mosókonyha, vagy kazánház. Amik persze, legyenek funkcionálisak és kulturáltak, de nem díszítő inkább csak funkciós használatúak. Pl a régi kastélyokban sem a konyha volt a lakás dísze, hanem a szalonok, a konyhában csak a személyzet dolgozott, mint munkaterületen.
Tudom, hogy ma nem cselédekkel laknak együtt az emberek stb, de pl nekem, aki nem vagyok egy ilyen éjjel-nappal sütős-főzős, engem nagyon zavar, hogy a konyha sok helyen bele van tolva az ember arcába egész nap.
szerintem ez az egész a m2-ek lefaragásáról szólt eleinte, mert a 3 különálló helységben van a nappali, étkező , konyha, akkor jóval nagyobb területi igénye lesz, mert nem lehet játszani az összefüggő térrel. Végül meg divattá vált.
Én régi építésű házat vettem, úgy alakítom ahogyan kedvem van belülről. Csak a főfalak maradnak, de abból sem mind. E gerenda csodákra képes.
Ha meg újat terveztetsz olyan lesz amit szeretnél, ha a pénztárcád engedi.
Teljesen egyetértek veled.
Ha építkeznék és bőven lenne hely (=pénz) bármekkora házra, akkor lenne külön egy konyha, ami ilyen "iparias üzemi terület" lenne, ahogy találóan megfogalmaztad, és tőle ajtóval elválasztva egy nagy étkező-vendégfogadó helyiség, ahol sok ember le tud ülni egyszerre a nagy asztalhoz.
És ezen felül a nappali a szép szekrénysorral.
Nekem az amerikai-konyhás házakban különösen az az abszurd, hogy a nappaliba való legszebb szekrények, ülőgarnitúrák egy légtérben vannak azzal, ahol olajat sütünk, rossz esetben odaégetünk valamit.
Már miért ne épülne? Az izlések különbözőek.
Én most építkezek, és külön konyha épült, csukható ajtóval. Nem akartam ételszagú nappalit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!