Falun lakni és ott dolgozni?
Milyen munkahely van nálatok falun? Egyáltalán van még olyan település, ami helyben elég sok munkahelyet kínál?
Mert sok előnye van a falusi létnek, na de a munkalehetőségek???
Attól függ mit nézünk falunak, bár itt ahol lakom nem nagyon van. Ez egy ezer fős kis település. Van 2db csemegebolt, abból csak az egyikben dolgozik 2 alkalmazott (azok is már 20+ éve be vannak oda betonozva), a másik boltban a tulajdonos maga dolgozik.
Van egy polgármesteri hivatal, ott dolgoznak nyilván de ott se olyan sokan. Van egy általános iskola, ott tanári végzettséggel lehet dolgozni, a helyi karbantartó már akkor is ott dolgozott mikor én voltam ott iskolás, pedig már felnőtt vagyok azóta. A takarítók szintén olyanok, hogy ugyanazok az arcok vannak be betonozva. Konyhások szintén.
Van még egy kocsma, de abban a tulajdonos családja dolgozik, soha nem volt felvétel. Ezen kívül még van közmunka program dehát az nyilván alapból felejtős.
Szóval még munkahely éppen lenne is, csak az a baj a faluval, hogy akiket egyszer felvesznek egy helyre akkor ők onnan is mennek nyugdíjba nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!