Lemondtak a fiatalok a saját lakásról?
12,20 +
2012-ben mínuszból indultam, mert, ha nem vállalom át szüleim 7,2 milliós devizahitelét tesommal, mindenki megy a híd alá. Ekkoriban a környéken ~13 millió volt egy 66 m2-es jobb állapotú panel, jelenleg pedig 40-től indulnak. Ez olyan mintha most megörökölnétek egy 20-22 milliós lakáshitelt.
Emiatt mindketten mamahotelbe ragadtunk az önerő gyűjtése közben. Alapvetően vissza gondolva jó döntés volt, mert megmaradt a szülői ház.
21, igen, így valóban nem lehet könnyű, mi annyiból szerencsések voltunk, hogy valameddig tudtunk otthon gyűjteni.
Nem keresünk rosszul, így van, párom 16 éves kora óta dolgozik,szakmunkás én ugyan később kezdtem, de bőven 1m felett van a havi bevételünk, a kulcs csak annyi, hogy nem akkor vettünk ingatlant amikor már 40-50millió volt egy kis lakás, és lusták sem vagyunk akár saját kézzel nekiesni újítani. Persze látom ezt sokan el sem tudják képzelni. Egyébként luxus nyaralásról szó sincs, vagy ha elmegy valaki külföldre egy pár napos, kirándulós nyaralásra az már luxusnak szamít?
Kaptunk pénzt igen, de az már a 3. ingatlanba került, viszont az még nincs kifizetve, mint mondtam korábban.
Egyébként pont erről volt itt szó, hogy sokaknak csak az irigykedés meg a sírás megy,nem a tettek, erre beírnak megint, hmm..
Tudjátok mennyi a havi törlesztőnk a házra? 57.000ft. 7m önerő (ebbe ment a kapott pénz), 7m hitel. Ez pár éve még azért annyira nem volt lehetetlen kisebb fizetésből sem egy párnak, de könnyebb ujjal mutogatni, hogy "merrr gazdag családba született!!".
Egyébként még csak nem is falusi, vagy kisvárosi ingatlanokról beszélünk, ott könnyebb lett volna, ha valaki bevállalja a bejárást.
24 vagyok.
Na így már érthetőbb. Budapesten és környékén még 2017-ben is 16-20 milliónál kezdődött egy lakás, nekünk akkor az 2-3 éves munkaviszonnyal és gyűjtögetéssel is elég nagy falat volt akkor. Ekkor a vidéki városban, ahonnan származom olyan 8-10-ért simán lehetett venni hasonló kategóriát. Most is ez a tendencia kb. Szóval az itteni családi házunkat lazán becserélhetnék két kényelmes vidékire, ha háromra talán nem is.
Én pl. nem azért hoztam be a mi példánkat, mert bármiféle irigység is lenne bennem, hanem mert nem azt látom a környezetünkben, amit írsz, pedig mérnök párosokkal van tele a baráti társaságunk, szóval kellett hogy legyen benne valami csavar. Jelen esetben az, hogy ti pl. régebb óta dolgoztok ezekszerint, mint mi és nem Budapest közvetlen táján ingatlan halmoztok. :)
Továbra is várom a javaslatokat pl 21-es válaszoló problémájára...
Nem érdekelnek az átlagnál jobban kereső mérnök/informatikus/plaszitikai szebész párok megoldásai aki nem sokat, de azért x millót örököltek vagy kaptak.
"Egyébként luxus nyaralásról szó sincs, vagy ha elmegy valaki külföldre egy pár napos, kirándulós nyaralásra az már luxusnak szamít?" Igen, sajnos luxus."
Átlag család elmegy évente 2* a közeli stradra, vagy max a balcsira 2 gyerekkel és esznek egy lánogst, meg egy fagyit, apuka meg iszik egy sporonit, de lehet azt is iknább az Aldiban veszi meg.. Ősszel meg kirándulni mennek a közeli erdőbe, és viszik a szendót meg a tesco gazdaságos teát termoszban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!