Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lemondtak a fiatalok a saját...

Lemondtak a fiatalok a saját lakásról?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy szinte minden fiatal pár már nem garzont keres albérletbe, hanem nagyobb, tágasabb lakást, magasabb áron. Lemondtak a saját lakásra gyűjtés lehetőségéről? 1 szobás lakást már nem is keres pár, inkább tágasabb, drágább lakást szeretnének. Pár éve még olcsóbb, kisebb lakást is sokan kerestek.
júl. 16. 20:21
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
94%
Mai árak mellett nem kell csodálkozni.
júl. 16. 20:41
 2/43 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyira elszálltak a lakásárak, hogy nem ezen múlik.

Legyen a garzon meg a normális lakás közt havi 100 a különbség.

Ergo évi 1.2 milliót spórolni. Egy panel lakás meg 40 milla.

Ergo sok év alatt jönne össze (még az önrész is), ami alatt meg még emelkedik az ára.

Az emberek meg nem akarnak hosszú évekig szűkölködni a semmiért.

júl. 16. 20:45
 3/43 A kérdező kommentje:
2, hát igen, én is ezt gondolom, bár én a sajátnak vagyok a híve, nem az albérletnek, de 100.000ft különbséggel 3.5 év alatt össze lehet gyűjteni egy 10%-os önerőt a 40 milliós lakásra, ezért csodálkozom.
júl. 16. 22:10
 4/43 anonim ***** válasza:
100%
A 10%-os önerővel az esetek többségében kitolörölheted. A bankok többsége 20%-ig rád se néz, amelyik igen az is csak akkor, ha kiemelkedően magas a havi jövedelmed.
júl. 16. 22:49
 5/43 anonim ***** válasza:
89%
10% önerő nem elég saját lakásra, inkább 30% szükséges. Biztos van aki lemondott, de sokan vesznek inkább lepusztultat, akár házat vidéken és sajátkezüleg felújítják fokozatosan több év alatt ahogy pénz és idő engedi. Az albérleti garzon igazából egyedülállónak megfelelő egy átmeneti megoldásként a pályakezdés szakaszán. Aztán később, egyedülálló is "kinövi" nemhogy egy pár, főleg ha bővül a család. Aztán lehet választani: maradni a nagyvárosban albérletben, ahol vélhetően sose futja saját ingatlanra, vagy elmenni vidékre, ahol egy budapesti garzonlakás árából 5db felújítandó kertes házat is kapni. Persze elég egy is, így töredékáron nagyobb élettérhez lehet jutni. Közel 10 évet laktam én is Budapesten tanulmányok és munka miatt (pályakezdő koromban még egy garzont 50-60 ezer Ft-ért lehetett bérelni) de már nem költöznék vissza. Sok szektorban a jövő amúgy is a home office-ban van, így akár a világ végére is költözhetsz, csan net legyen.
júl. 16. 22:53
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

És amíg összegyűjtöd az önerőt, hol laksz?

Havi 150et fizetek albira. Abbol sehogy se lesz 4 év alatt önerő.

júl. 16. 23:20
 7/43 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt látom, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy garzont fizessenek. Ez pont egy ilyen határeset lakás és az igények is alakulnak.

Egyedül egy garzon drága, sokan fizetnek inkább akkor csak szobát, vagy egy picit rádobnak és ott van egy 1,5 szobás lakás. Egy párnak meg sok esetben pici egy garzon, pláne ha otthonról dolgoznak. Ha plusz 20-30 ezer forintért kap egy szobával többet egy pár, akkor azt fogja választani, mert a mai ingatlanárak mellett éves szinten ez az összeg kb. a nevetséges kategória.

júl. 17. 06:44
 8/43 anonim ***** válasza:
66%
Most is sokan keresnek kisebb lakást. Esetleg valami hivatalos statisztikát, kutatást tudzs mutatni ami alátámasztja azt amit állítasz?
júl. 17. 09:14
 9/43 anonim ***** válasza:
100%

1,5 szobánál kisebb lakás esetén egyszerűen nincs élettered. Ez is szűkös, de legalább nem kanapén alszol, és ha átjön 1-2 ismerős még le is tudnak ülni kényelmesen.

Voltam párszor olyan lakásba, ahol csak a francia ágyra lehetett leülni meg a szőnyegre, ez így nem komfortos még a bent lakóknak sem. Azért volt ágy mert azon legalább kényelmesen aludtak.

júl. 17. 09:30
 10/43 anonim ***** válasza:
88%

Japánban most az a trendi, hogy a fiatalok fürdő nélküli lakásokat bérelnek, és ezt felkapva a média a csapból is ez folyik. Mert újra vissza térnek a gyökerekhez, és közösségi fürdőket használnak, ezzel javítva a társasági életüket. Mivel ezeken a helyeken lehet ismerkedni is.

A valóság meg az, hogy ezek a lakások 12 m2-esek, és 160-200000 ft/hó a bérleti díjuk. Amelyikbe van +2 m2-es fürdő szoba, már a duplájába kerül.

Szóval nálunk még annyira nem is rossz a helyzet...

júl. 17. 09:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!