Lemondtak a fiatalok a saját lakásról?
Szerintem annyira elszálltak a lakásárak, hogy nem ezen múlik.
Legyen a garzon meg a normális lakás közt havi 100 a különbség.
Ergo évi 1.2 milliót spórolni. Egy panel lakás meg 40 milla.
Ergo sok év alatt jönne össze (még az önrész is), ami alatt meg még emelkedik az ára.
Az emberek meg nem akarnak hosszú évekig szűkölködni a semmiért.
És amíg összegyűjtöd az önerőt, hol laksz?
Havi 150et fizetek albira. Abbol sehogy se lesz 4 év alatt önerő.
Én inkább azt látom, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy garzont fizessenek. Ez pont egy ilyen határeset lakás és az igények is alakulnak.
Egyedül egy garzon drága, sokan fizetnek inkább akkor csak szobát, vagy egy picit rádobnak és ott van egy 1,5 szobás lakás. Egy párnak meg sok esetben pici egy garzon, pláne ha otthonról dolgoznak. Ha plusz 20-30 ezer forintért kap egy szobával többet egy pár, akkor azt fogja választani, mert a mai ingatlanárak mellett éves szinten ez az összeg kb. a nevetséges kategória.
1,5 szobánál kisebb lakás esetén egyszerűen nincs élettered. Ez is szűkös, de legalább nem kanapén alszol, és ha átjön 1-2 ismerős még le is tudnak ülni kényelmesen.
Voltam párszor olyan lakásba, ahol csak a francia ágyra lehetett leülni meg a szőnyegre, ez így nem komfortos még a bent lakóknak sem. Azért volt ágy mert azon legalább kényelmesen aludtak.
Japánban most az a trendi, hogy a fiatalok fürdő nélküli lakásokat bérelnek, és ezt felkapva a média a csapból is ez folyik. Mert újra vissza térnek a gyökerekhez, és közösségi fürdőket használnak, ezzel javítva a társasági életüket. Mivel ezeken a helyeken lehet ismerkedni is.
A valóság meg az, hogy ezek a lakások 12 m2-esek, és 160-200000 ft/hó a bérleti díjuk. Amelyikbe van +2 m2-es fürdő szoba, már a duplájába kerül.
Szóval nálunk még annyira nem is rossz a helyzet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!