Ingatlan kiadása pro és kontra?
Van egy örökölt lakásom, pár éve örököltem, kiadhattam volna ez idő alatt, de nem tettem soha. Volt mindig pénzem, rengeteg horror sztorit olvastam, így úgy voltam vele, hogy legalább nem lakják le, az értéke meg nő.. és így is lett, mert hála kormányunknak egy 10milliós lakás ma már 40millió. Visszagondolva viszont buta voltam, mert így millióktól estem el azért..
Tehát mik a vélemények itt? Adjam ki, vagy inkább adjam el és rakjam állampapírba a pénzt?
ha viszont befektetni akarsz, akkor el kell döntened milyen távon teszed. hosszútávon 5-10 éves távban egyértelműen a részvénypiac a nyerő. egy amerikai tőzsdeindex ETF mindent megver ilyen távon és mivel állandóan cserélgetik a benne levő részvények súlyát az aktuáálisan legsikeresebb cégekre, az esetleges csődök, recessziók sem éríntik túl nagy mértékben.
rövidtávon 5 éven belül nehéz megmondani mi lesz a nyerő, ha nem akarsz nagy kockázatot vállalni és ilyen esetben az infláció kivédése és a tőke védelme az első.
forintban tartani nagy kockázat, de még dollárban, vagy Euróban sem életbiztosítás, vagyis KPban.
ingatlanra mindig lesz kisebb nagyobb kereslet és sosem értéktelenedik el. a lakosság növekszik, lakni mindig kell valahol.
a jó helyen levő lakások mindig kelendőek lesznek. Ez Magyarországon Budapest és azon belül is vannak kiemelt részek, ami akár ár akár kiadás szempontjából biztos befektetések.
Most kezdenek az árak visszatérni a nem túlértékelt katgeóriába, mivel a tavalyi 25-30% infláció ellenére nem követték azt az ingatlan árak, tehát én most gondolkoznék el a vásárláson és a megtartáson, kiadáson.
7: Hány nm?
Felújítottad vagy lelakódott a 10 év alatt?
Panelprogramos ház?
5: Egy adott lakásról pontos adatok nélkül nem lehet ezt kijelenteni.
Lokáció, méret, állapot, stb.
55 m2 kétszobas
Nem panelprogramos
Koltozeskor felujitottam most pár éve ki van adva
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!