Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérletben élők. A fizetésete...

Albérletben élők. A fizetésetek hány százalékát viszi el a lakhatás? Meg tudtok élni normálisan?

Figyelt kérdés
Én csoportvezető vagyok egy budapesti multinál, nettó 565 250 Ft a fizetésem. Talán az átlagnál ez egy fokkal jobbnak számít, viszont én úgy érzem, hogy nem jövök ki a fizetésemből, holott szerintem nem élek olyan nagy lábon. Egy külsőbb, bár metróval jól elérhető kerületben bérelek egyedül egy 50 négyzetméteres panellakást, ennek a díja havi 200 000 Ft. A rezsi kb havi 40-50 ezer forint, tehát a fizetésem 42-44%-a pusztán a lakhatásra megy el. Nálatok mi a helyzet? Hasonló arányban költötök lakhatásra? Meg tudtok élni a fennmaradó összegből?

tegnapelőtt 23:39
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Hat jo sok. Szerintem 25%-nal tobb nem jo. En keresnek kisebb lakast, vagy valakit akivel egyutt lakhatok.
tegnap 00:09
 2/10 anonim ***** válasza:
9%
Panzioban nem lenne olcsobb lakni? Kifizeted és semmi rezsi.
tegnap 04:14
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Nyugati árak mellé balkáni fizetések. Az ország nagy részének megfelel ez, sőt még tapsol is hozzá
tegnap 04:39
 4/10 Sanyi2025 ***** válasza:
51%
Egyedül nem lehet egész lakást bérelni.
tegnap 06:18
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
#4 Lehetni lehet, csak legtöbb esetben felesleges. Főleg 50 négyzetméterest, két szobásat.
tegnap 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Mikor 3ève elèrzem, hogy a lakhatäsom fendezèsèn kìvül legyen 300.000rem, akkor èreztem elösször, hogy kijövök a pénzemből, és kicsi marad is... azóta minden hónapban kicsit több van a számlámon és jelenleg egyellőre nyugodt vagyok... persze jó lenne többet keresni és jelenleg teszek is érte.
tegnap 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
12,7% megy a lakás hitelre és a rezsire. Egyedül élek egy családi házban.
tegnap 08:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nettó 500 ezer a fizetésem. Én inkább szobát bérelek. Rezsivel együtt 125 ezer. Ez a fizetésem 25%-a
tegnap 09:59
 9/10 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is kb 560k a fizetésem (Budapesti multinál) viszont honeofficeban vagyok és vidéken lakom megyeszékhelyen a párommal. Rezsivel együtt kicsit kevesebb, mint 20%-ot költök a lakhatásomra. (ha szingli lennék nem laknék itt) Nagy mázlink volt, mert elég jó a lakás, jó helyen van, nem is kicsi stb.

A fizetésem több, mint 50%-át félreteszem, pedig nem érzem, hogy annyira spórolósan élnék, de igaz, hogy sok egyéb juttatásom és bónuszom van, amivel nem számolok meg sok olyan költség van másoknak, ami nekem nincs (gyerek, kisállat, autó, fodrász, körmös, cigi, gyógyszerek stb)

Szerintem lakbérre maximum 30%-ot lehet szánni, ha több, akkor nem engedheted meg magadnak. Amúgy elég sok az a rezsi. Nekünk 30k szokott lenni közös költséggel együtt és mi ketten vagyunk 80 négyzetméteren

tegnap 10:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, én hasonló cipőben voltam, csak jókor jó helyen, mert hasonlóan jól kerestem, de a CSOK meg hasonló támogatások miatt úgy kilőttek az albérletárak (is), hogy már a fizetésem felét vitte az albérlet. Egy garzont béreltem egyedül. Szerencsére akkor már évek óta gyűjtöttem önerőre és még időben vettem egy lakást, aminek a törlesztője nem lett több, mint amire már a havi albérletem fel akarták emelni... de most nagyon nehéz a helyzet.
ma 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!