Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Melyiket válasszam - egyetemis...

Melyiket válasszam - egyetemistaként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeptembertől remélhetőleg egyetemista leszek Budapesten, de rettegek, hogy nem lesz meg a kollégiumhoz a pontom, emiatt írok ki kérdést, hogyha nincs meg, akkor “mi legyen?”.

Tehát, egy választásom marad, az pedig az albérlet. Viszont mást most még nem ismerek, akivel egyet ketten (vagy esetleg többen) tudnánk bérelni, így az egészet a szüleimnek és nekem kéne fizetni. Néhány pesti albérlet árától hátast dobok, ezért felmerült Dunaújváros, mert ott viszonylag barátibb egy kis albérlet ára is. De ez olyan kb. 2 óra vonattal, ami egy nap 4 óra oda-vissza. (Késéseket nem adtam hozzá…)

Szóval a kérdés: Ha nem jön össze a koli, akkor Budapesten vagy Dunaújvárosban keressek albérletet?

tegnapelőtt 17:59
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Ha más nincs... De közelebb nincs? Pl. Székesfehérvár mondjuk közelebb van, Gödöllő még közelebb.
tegnapelőtt 18:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szobabérlés. Akár idegenekkel, vagy majd ha felvesznek akkor a szaktarsakkal. Hidd el addigra fogsz ismerni valamennyire pár embert. De a koliban is idegenekkel laknál, szóval nem értem miért lenne baj ha idegenekkel laknál egy lakásban, külön szobával.

Ki lehet fogni jókat. Egyik barátnőm szobát bérel 75k-ért tök jó helyen tök jó kis lakás. Galériás szoba.

tegnapelőtt 18:39
 3/5 anonim ***** válasza:
87%
A MÁV-ra ne számíts, Dunaújváros nyomasztó egy település.
tegnapelőtt 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Újvárosból busszal tudsz sokkal jobban menni, nem vonattal.

Viszont napi ingázásra, úgy, hogy felkelsz reggel, és beérsz első órára elég horror, ha nem vagy hajnali pacsirta.

De még úgy is rengeteg idő, nem fog maradni másra energiád.

- Menj el gólyatáborba, haverkodj emberekkel akikkel tudtok majd együtt bérelni.

- Szobát bérelj, akár ismeretlenekkel is. Kollégiumba se a régi haverjaid lesznek a szobatársaid, hanem akiket "dob a gép"

- Felejtsd el a belvárost. Nézd meg, hogy milyen BKV jár az egyetem felé, és annak a külső felén nézz körbe. Akár Csepelt is meg lehet játszani, ott is élnek emberek és ők is budapestiek.

- Ha a kollégium neked oké, akkor okénak kellene lenni annak is, hogy ketten vagytok egy szobában.

tegnapelőtt 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Dunaújvároson kívül azért bőven vannak közelebbi települések Budapesthez. Azt is nézd, hogy honnan melyik pályaudvarra érkezik be a vonat/busz, hogy az közelebb legyen az egyetemhez.
tegnap 09:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!