Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Főbérlők! Miért emelitek az...

Főbérlők! Miért emelitek az árakat ennyire irreális szintre?

Figyelt kérdés

Az nem zavar titeket hogy emberek fizetésének akár 60%-át elveszitek ilyen magas áron? Tehát jóformán eltart titetek is a szerencsétlen bérlő.

Egyáltalán nem érdekel, hogy így nem fog sosem tudni félre-rakni annyit hogy sajátot tudjon venni?

Mit gondolkodtok erről?

Nekem ha lenne feleslegesen lakásom nem lenne szívem kiadni ilyen horribilis áron.

Vagy hogy kéne erről etikusan gondolkodni?

Nem provokálni akarok, kérem hogy ne írjatok indulatos trágár válaszokat.

Én az emberek gondolkodását szeretném megérteni, nem frusztrációt levezetni. Köszönöm.

2024. márc. 14. 23:30
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy, az mi, hogy „főbérlő“? Csak tulajdonos, bérbeadó van. Ha már ebből akár valaki meggazdagodni, a szegény emberek hátán, és már azt se tudja mennyit kérjen, legalább ezt illene tudni. Jöhetnek a lepontozások, úgyis ez a szokás itt.
2024. márc. 15. 15:04
 32/60 anonim ***** válasza:
100%

31-es, jogos a kérdés és hasznos. Ezúttal ez is tisztázva lesz. A tulajdonossal vagy a bérleti jog jogosultjával lehet szerődni, a tulajdonos engedélye és feltételei alapján.

A főbérlő csak egy bérlő, de van, ha megengedi a tulajdonos, akkor “albérletbe” adhatja.

Én nem szoktam megendedni.

2024. márc. 15. 15:14
 33/60 anonim ***** válasza:
62%
32, általában a bejelentkezés sem szokták engedni (nyilván nem véletlenül).
2024. márc. 15. 15:23
 34/60 anonim ***** válasza:
9%

33: Nem értenek hozzá, ennyi.

Ez egy szakma, és sokan nem tanulják ki.

2024. márc. 15. 15:32
 35/60 anonim ***** válasza:
0%
34, persze, csak a bérlő szenved miattuk.
2024. márc. 15. 15:57
 36/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a kommenteket, de lehet én vagyok az egyetlen kivétel.

Jó környéken viszonylag olcsón laktam albérletben.

Sikerült mellette egy lakást venni, de nem költöztem át, mert volt egy két pozitívuma az albinak. Így kiadtam a saját 75 nm lakásom és csak annyiért amennyiért én béreltem a 45nm-t.

Így piaci árnál lényegesen olcsóbban adtam ki.

Akkor emeltem amikor nekem is, és csak annyival hogy nullán legyek.

Mire jó ez? 12 éve megbízható albérlő vagyok így olcsón adja ki nekem a tulaj. 8 éve megbízható albérlőm van, es ez többet ér mintha havi x összeggel beljebb lennék de már 20 lakóm lett volna... megéri a nyugalom.

2024. márc. 16. 21:25
 37/60 anonim ***** válasza:
69%
A főberlő szó használata abból az időből származik, amikor a magántulajdon nagyon kis szerepet játszott a főváros és a nagyobb városaink életében, az ún. szocializmus korai szakaszában. Ekkor az emberek többsége bérelt, "tanácsi" lakásban lakott ezért ha azt kiadta, akkor ő volt a főbérlő (hiszen a tulajdonos a tanács, az állam volt) aki tőle bérelte pedig az albérlő. Már régen nem ez a helyzet, a szóhasználat valahogy mégis megmaradt. Gondolom az idősebbek a gyakori használattal átörökítették a fiatalabbakra.
2024. márc. 22. 12:58
 38/60 anonim ***** válasza:
Nem tudom nektek milyen bérklőitek vannak, nekem még sose kellet hibát elhárítanom éjjel (el se érne, mert le vna némítva a mobilom). Ha mégis mittomén' gázszagot érez akkor meg felteszem van annyi esze, hogy az illetékes szolgáltatót hivja, vagy a gondnokot, ne engem, mert én úgysem tudnék ezzel mit kezdeni, majd utólag tájékoztat. Öt éve bérli ugyanaz az ember ennyi idő alatt csak 2* volt nagyobb mértékú javítás amihez én is kellettem. A kissebb dolgokat elintézi ő, és levonjuk a lakbérből, ha olyan, ami szerződés szerint az én költségem (pl tönkremegy a 10+ éves mosógép kinéz egyet ami befér, és árbban is korrekt, elküldi nekem emailben, én rábólintok, ő megrendeli, bekötteti ehhez nem kell, hogy én is "tartsam ott a gyertyát"). Az meg, hogy van x év után amortizáció a lakáson azon kár hőbörögni az akkor is lenne, ha nem lakná senki, sőt az még táln roszabb is mint egy-normális-bérlő. Őszintén szólva mivel én örököltem a lakást és sok dolgom nincs vele, nekem ez "talált pénz" így nem is adom ki horror áron, és pláne nem sírok, hogy jaaaaj de sok dolgom meg költségem van. Igen néha mindkettő van. De csak néha. Normális állapotban lévő lakást kell kiadni normális bérlőnek és máris minden ok.
2024. márc. 25. 15:38
 39/60 anonim ***** válasza:
44%
Sokan kiadják a nagyitől megörökölt penészes lakást a 100 éves gangos házban, amihez 40 éve nem nyúltak aztán, csodálkoznak, ha a bérlő cseszegeti őket, mert valami mindig tönkremegy...És cserében, ha sokallják a bérlők, hogy 200e + rezsi havi bérleti dijat szeretnének mindezért elkérni, fel vannak háborodva.
2024. márc. 25. 15:46
 40/60 anonim ***** válasza:
73%
39: Mért veszik ki? Van jobb lakás is jobb bérbeadóval.
2024. márc. 25. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!