Budapesten miért szálltak el ennyie az albérlet árak is?
Szürreális igen, kb az ingatlan árak elszállásának meg az inflációnak a hozadéka.
Mindenki várja az ingatlanpiac összeomlását mert az majd szépen lejjebb tornázza az albérlet árakat is, csak ki tudja mikor kerül erre sor.
Nem tudom hogyan keresel. Random beírtam XI. kerületet és az általad megadottakat, volt vagy 50 találat amiben elég sok normálisan bútorozottat látni. És ez csak 1 kerület.
Tegyük hozzá Budapesten nem "elszálltak" az albérlet árak, hanem mindig is magasak voltak.
Átlag vidéki embernek soha nem volt egyszerű Budapestre kerülni és megélni albérlet mellett.
"csak ki tudja mikor kerül erre sor."
Kb. semmikor. A nagy összeomlás inkább annyi lesz, hogy csökken a növekedés üteme, amikor megszűnik az n+1 állami pénzosztás. De nem fog visszajönni a 9 milliós Zuglói panellakások kora... (Most 32 millió ugyanez.)
Azért szálltak el az árak, mert minden vidéki fel akar jönni Pestre és ezzel felnyomtátok magatoknak az árakat!
Kínálat, kereslet!
5. Rosszul látod. Budapest népessége csökkenőben van. És ezt nem én találom ki.
Lehet rengeteg vidéki Pestre akar menni, de rengeteg pesti pedig költözik kifelé Pestről. (Pl. az agglomerációba, vagy a Balatonra, stb.)
"Budapest népessége csökkenőben van. És ezt nem én találom ki."
Az a szitu, hogy a modern világban a népszámlálás adatai egyre kevésbé alkalmasak a települések népességének megállapítására.
A bérbeadók 90+%-a nem engedi hogy bejelentkezzenek az albérlők az ingatlanba, így a vidékről felköltözött emberek jelentős része is papíron vidéken lakik tovább.
Aki viszont Bp-ről elköltözik vidékre, annak jelentős része vásárol, ergo a saját tulajdonába bejelentkezik majd.
4 évig laktam Győrben kollégiumban, az év jelentős részét ott töltöttem én is, de volt, aki szept odaköltözött és hazament júliusban. Mégis a népszámlálás során a saját lakóhelyünkre lettünk számolva, ahol megfordultunk évente 2 hónapot...
#9:
Neeeem, nyilván egyértelmű, hogy fogy a lakosság általában országos szinten is. Inkább a fogyás üteme/mértéke a kérdéses szerintem.
Mert ha megnézed Budapest lakosság-fogyását a grafikonon, az alapján kb 1,5 nagyobb kerületnek teljesen néptelennek kellene lennie. Ez pedig nyilván nincsen így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!