Budapesten miért szálltak el ennyie az albérlet árak is?
"Budapest népessége csökkenőben van. És ezt nem én találom ki."
Nagy csökkenésről nem beszélhetünk, hiszen 2000-es évektől gyakorlatilag stagnál a lakosság száma. Nyilván lehet mutogatni 40+ éves adatokat, de azoknak a jelen helyzethez nem sok köze van.
Az agglomeráció lakosságának növekedése tagadhatatlan. De ennek is megvannak az okai. Többek között az, hogy 5-10 éve még messze nem volt ennyire vonzó és árban is elmaradt Budapesttől.
És az tény, hogy a ki-hol lakik kimutatások nem adnak valós képet az emberek lakóhelyéről. Ahogy előttem mondták, az albérlők többsége hivatalosan nincs is Pesten, mert nincs bejelentve, lakóhelyként a szülővárosa van megadva.
Ez ugyanaz mint amikor kimutatják, hogy Magyarországon a többség saját tulajdonú ingatlanban lakik. Persze mert mindenki a családi házba van bejelentve papíron 30+ éves koráig.
"Persze mert mindenki a családi házba van bejelentve papíron 30+ éves koráig."
Illetve a nem saját tulajdonú ingatlanba (albérlet) a tulajdonos nem engedi, hogy bejelentsék magukat. Teljesen érthetetlen módon. Semmilyen joggal nem ruházza fel őket, ráadásul ha elköltöznek, mégsem jelentkeznek ki, egy retentően egyszerű és illetékmentes eljárással a tulajdonos kijelentheti őket az ingatlanból.
Én a 2 éve vásárolt lakásomba kaptam meg tavaly egy full ismeretlen ember Védettségi igazolványát. Egy gyors chatelés a kormányablakkal kiderítette, hogy ezeket a bejelentett lakcímre küldik ki automatikusan. -->Kiderült, hogy az én ingatlanomba valaki be van jelentve, holott az adásvételiben szerepelt, hogy az előző tulaj mindenkit kijelent onnan.
A kormányablakban egy 10 perces adategyeztetés-ügyintézés körrel kijelentettem innen az idegent... Jött is a levél a határozattal, hogy likvidálták, az eljárás pedig megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!