Mennyire igaz, hogy Budapesten irreálisan magasak a bérleti árak?
Ha irreálisan magasak lennének, akkor üresen állna a bérlakások többsége.
Jelenleg nem ez a helyzet.
Kereslet-kínálat szabályozza az árakat.
Amíg van rá fizetőképes kereslet, addig nem irreálisak az árak.
Gyerekek, szerintem senki szerint nem normális az, ha a fizetésed harmada egyből egy idegen zsebébe vándorol. Még nem találtam biztos infót, de Pesten ha meglenne a fizum legalább egy 350, akkor vállalható lenne egy szoba. Másképp nem, mert akkor csak adnék a sz_rnak egy pofont.
Azt értem, hogy piac szabályoz, le is írtam. Ettől még lehet az a véleményem, hogy sok, és nem csak én mondom ezt. Amúgy vidéken is drágultak, de nem ilyen mértékben. Amúgy azok véleménye érdekelne, akik szintén vidékről mentek fel.
"Gyerekek, szerintem senki szerint nem normális az, ha a fizetésed harmada egyből egy idegen zsebébe vándorol."
Régebben sem volt ez nagyon másként, és külföldön is ez az arány. A lakhatás mindenhol drága.
Kulofoldon is draga.
Pl usaban egy bolti elado hazavisz 1300 korul havonta, 1 szoba berlese rezsivel egyutt 500-600 dollar.
Egy szakmunka is kb 2000-2500 dollar korul visz haza havonta.
Ha 1 szobas apartmant akar berelni akkor nagyjabol 1000 dollar havonta plusz rezsi.
Szobat nehezebb berelni mert jobban erdekli oket hogy ki vagy, kivel fognak egyutt lakni es a szakmunkasoknak nincs jo hirnevuk.
Hegesztokent inkabb videken dolgozz mert ugyan annyit keresnel, de 60ert mar lakast kapsz, nem szobat.
Egyáltaláb nem sok, ha csak a fizetésed 1/3át viszi el a teljes lakhatásod/rezsid.
Nekem házam van, és a fizetésem több, mint fele biztos elmegy a rezsire és egyéb kötelező munkálatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!