Ez közös költség nem irreálisan magas? Utána lehet járni, hogy valóban ennyi e?
Van egy jó kis lakás, amit szívesen kivennék, de 16.000 a közös költsége, és erre jön rá még a gáz/víz/áram egyedi mérő alapján. Szóval még csak a víz sincs az árban benne...
Nem sok így ez egy kicsit?
(Ha van vízóra a lakásban, akkor már az biztosan azt jelenti, hogy egyedi mérős? Vagy ettől függetlenül még benne lehet a közös költségbe?)
Köszi!
Kérdezz rá, hogy miből tevődik össze, mert valószínű bele van építve a ház későbbi tatarozására előre beszedett u.n. törlesztőrészletek összege is, ami ugye nem a lakás rendszeres használatával együtt-járó költség, hanem a tulajdonosnak az ingatlan-felújításhoz kapcsolódóan történő megtakarítása, hozzájárulása. A közös költségnek ez a része a tulajdonjoghoz, állagmegóváshoz, és nem a használathoz kapcsolódik.
Én annak idején símán közöltem a tulajjal, hogy a közös költségnek az a része őt terheli, mert az ő tulajdona a lakóingatlan egy része, miért fizetném én a felújítást.
Nincs benne semmi (fűtés, víz), csak az átlagos dolgok, mint takarítás, lift, szemétszállítás..
A lakás 50m2, a házban van vagy 50 lakás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!