Van valóban 100%-os, nem sűrítményből visszahigított gyümölcslé? Érdemes ilyet inni?
Im_nobody nagy butaságokat írt, egy préselt gyümölcslé esetében a %-kal csak annyi a trükközés, hogy általában 90% almalé, mert az a legolcsóbb. Lásd pl. itt: [link]
De természetesen amire 100% van irva, és nem sűrítményből készült, abban csak gyümölcs van.
Külföldi termék több is van, ami 100 % gyümölcslé. Ezek is 3-4.000.- Ft körül vannak.
A Siónak csak olyan termékét találtam, ami hígított.
100% szerintem csak a szűrt lehet, a rostosba valamenny, de nem minden rostot tesznek vissza.
Ezt csak onnan gondolom, hogy nekem van gyümölcscentrifugám, de ha azt használom, akkor rengeteg szárazabb anyag ott marad a falán.
Inkább kézi mixerrel szoktam leveket gyártani. Pl. kedvencem a banán eper páros, de ha a gyümölcsöt csak mixelem, akkor az nem iható, hanem pép. Így teszek hozzá vizet, esetleg tejet, hogy iható állagú legyen.
Persze hogy lehetséges, a visszahigított sem rosszabb gyakorlatilag, ugyanannyi benne viz, pusztán jól hangzik, de ez vitatható persze. Másrészt a korábbi válaszokra: sokkal több gyümölcs avan a piacon mint amit elfogyasztunk, mert csak egy része alkalmas eladásra, nagyrésze a gyümölcsöknek esztétikailag nem megfelelő.
Másrész csak a levét adja el, néha egy kevés rostot is, de a szárazanyag nagyrészt megmarad, ami szintén feldolgozható és szintén profitot termel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!