Ha felrázok egy adott szénsavas italt, akkor valóban elmegy belőle a szénsav?
Üdv!
Az lenne a kérdésem, ha egy üdítőt felrázok, és addíg ismétlem ezt amire már nem "sziszeg" és nem is buborékozik, akkor a szénsav megszűnik benne vagy attól még kémiailag megvan benne, csak már nem olyan formában, hogy az buborékokat hozzon létre?
Azért kérdezem, mert leálltam a szénsavas ásványvízzel, ez könnyű mert veszek menteset, de energiaitalban nem találok olyant ami szénsavmentes, és ennél gondoltam a felrázós módszert. A pattanások miatt álltam le és HASZNÁL, javában kevesebb pattanásom van, újak nem is jöttek ki már 1,5 hete.
Köszönöm előre is.
A buborék: szén-dioxid gáz.
A szénsav: annak vizes oldata, vegyület.
A szénsavas ital: akármi folyadék és szénsav elegye és ennek szén-dioxid keveréke.
Következik ebből: az elegyből a gáz rázással eltávolítható, míg az elegy egyes alkotói nem választható szét.
.
Röviden:
italodból rázással eltávolíthatod a szén-dioxid gázt (buborék), ám a szénsav marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!