Tényleg csak a magyarok ennyire fixáltak a saját ingatlan megszerzésére?
"Nem tudom. mit takar a szalmabábozol kifejezés, de fel nem csesztem magam. Miért tenném? Nincs romos lakásom, de kiadó lakásom sincs."
Az, hogy olyan dolgokat adsz a számba, amit nem mondtam, vagy ha mondtam is, egyértelműen nem olyan jelentéssel, ahogy te utána azt értelmezted és nekiálltál vele vitatkozni.
" Nekik a havi költség számít, nem az hogy 15-20 évesnél régebbi-e a csempe vagy az ablak, és az hogy mennyi marad a félretételre, mikor lesz vége a bérlésnek."
Senkinek sem a csempe kora számít, hanem a lakás állapota. Márpedig rossz állapotú lakást olcsón lehet kiadni. Ha karbantartasz, akkor lehet nagyobb bérleti díj. Ha lepuki a hely, akkor lepuki bérleti díj lesz, gyakran lepuki lakókkal. Ennyi.
Szerintem - ha nem emelkednek a lakásárak - akkor egyik sem éri meg. Csökkenő tendenciánál meg kb. ráfizetés.
"Az az ellentmondás, hogy a bérbeadók jól szitált, jómódú, egyedülálló embérlőket keresnek, akiknek nem gond kifizetni 250-300 ezret csak a bérleti díjra. Namármost ezek az emberek nem fognak beköltözni nagyi külterületi lepukkant paneljébe."
Pontosan erről (is) beszélek!
"nem gond kifizetni 250-300 ezret csak a bérleti díjra. "
Ez kb a duplája annak mint amikről írtunk, tehát he hasonlítsuk össze 130000 lakást a 250000-el.
Azzal tisztában vannak, hogy jobb lakásért több pénzt lehet kérni. Paraszt bérlőnek semmit sem lehet kiadni, max barlangot.
"külterületi lepukkant paneljébe". Nem nem kell hogy külterületi legyen. Nyilván egy ilyen panel kiadása nem 250-300 az tuti.Pont a lényeg az, hogy ha lehányta, leöntötte, ráejtett valamit a 1980-ban lerakott burkolatra az nem fáj úgy a tulajnak (tapsolni nem fog), mint amikor az új burkolatot tönkreteszi. Egyébként egyetemista és egyetemista között hatalmas különbségek vannak. Alkalmi munkások, na ez tényleg nevetséges. Tudod mikor fognak lakást bérelni, akár nagyi bútorosat is? Ilyen lakásokat azok bérelnek, akik keresete átlagos vagy alatta egy kicsivel, eü dolgozó, tanár, rendőr, tisztviselő vagy gyári dolgozó, vagy vendéglátós. Én közigazgatásban dolgozom, nem ismerek olyan albiban lakó kollégát (vidéken lakom) aki azt választotta volna hogy a párjával közösen kifizeti a 160 ezres lakbért és beköltözik egy szép és korszerű berendezett lakásba, amikor egy másik hasonló méretű lakás itt 100-110 ezerért kibérelhető, csak éppen a berendezés és a burkolat 40 évvel ezelőtti.
Annak a kategóriájú embernek nem szabad kiadni lakást akiről írsz. Nem azért mert lelakja a 40 éves burkolatot, hanem mert nem tudod kirakni, ha nem fizet. Sőt te fizetheted a rezsijét évekig. Pereskedhetsz a pénzedért, úgy hogy tudod hogy behajthatatlan lesz.
Én azt láttam, hogy a fiatal kollégák ilyeneket keresnek, az ár sokkal fontosabb a belső lakáskinézetnél. Legyen önálló összkomfortos lakás, nem c típusú környéken. De ezen belül minél olcsóbb, mert nem az albiban maradás a céljuk hosszú távon, hanem a kevésből is összerakni a kezdő beugrót némi szülői segítséggel.
Hála istennek nem laktam sosem olyan panelban, amit lefestettél fent. Azért én nem a gettóra gondoltam.
Aha, akkor csak néhány ilyen nem felújított panellakás van ott, amit a tulaj kiad, de nem válogat a bérlő jelöltek között. Pl. mert ő maga is ez a kategória és fel sem tűnik neki a bérlők viselkedése. Ez szívás.
Szerinted a fenti réteg (tanár, rendőr, tisztviselő stb) hol lakik fiatalon?
"Annak a kategóriájú embernek nem szabad kiadni lakást akiről írsz."
"Én azt láttam, hogy a fiatal kollégák ilyeneket keresnek"
Pedig egy ezeregy éves, lepukkant kiadó panelre ilyen jelentkezők lesznek. Hiába írod le megint, hogy van 3 fiatal kollégád, aki olcsót keres. Persze, csak a 3 normális emberre jut 30 másik, aki hülye. És annyi normális bérlő nincs, mint amennyi kiadó lepukkant panel...
Na ez az, hogy akkor inkább nem kiadó ha ilyen jelentkezik rá, mert az veszteség és nem bevétel. Nem is értem a tulajokat.
Nem 3 kollégám van aki ilyet keres vagy pontosabban ilyen mellett döntött az ár miatt. Évek hosszú során (54 vagyok) figyelgettem, szóval nem 3 fő aki a megfigyelésem mintáját adja. Igen ha azonos árban van egyik modern másik a 80-as évekből van nem kérdés a választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!