Házassági szerződést milyen összegtől érdemes vagy szoktak csináltatni? Ha tárgyi tulajdon megszerzése a házasságkötés előtt történt az egyik félnek a nevére például autó vagy ingatlan abból is fele tulajdon jár válás esetén?
Ami bizonyíthatóan házasság előtt meg volt az nem feleződik.
De szerintem ahol ilyen szerződés szóba jön ott inkább nem érdemes házasodni.
A házasságkötést megelőzően megszerzett vagyontárgy különvagyonnak minősül. Ez a vagyontárgy végig megőrzi különvagyoni jellegét.
A házassági vagyonjogi szerződéssel előre lehet hatékonyan rendezni a jövőbeni vagyoni viszonyokat (az egymás közötti elszámolások alapelveit) továbbá rögzíteni lehet a már meglévő vagyontárgyakat és azok értékét.
Tapasztalataim szerint abból adódik mindig a gond, ha a felek értékesítik a különvagyoni ingatlant, mert utána a helyébe lépett érték tekintetében van vita.
Szerintem pedig teljes bizalom és szeretet nélkül felelőtlenség házasodni.
Eleve úgy nekimenni egy házasságnak, hogy mi lesz ha megutáljuk egymást?
Ha valaki így érez akkor nem találta még meg élete párját. Jobb ha elfelejti a házasságot. Persze tudom, egyeseknél pl CSOK miatt sürgősen kell házasodni és nincs idő egymást megismerni, hogy kialakulhasson a teljes bizalom.
Egy ócska biciklinél is már érdemes! :-)
Hogy a lyukas lábasokat ki ne hagyjam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!