Tényleg csak a magyarok ennyire fixáltak a saját ingatlan megszerzésére?
21#
Én önkormányzati lakásban élek
De előtte évekig albérletben éltem.
Ég és föld a kettő között a különbség.
Most megtetszik egy festmény megveszem senkit nem érdekel,hogy a falba be verek egy "szöget" és felteszem.
Ugyanez az albérletben a tulaj már üvöltözne velem.
Nem tudom mennyire hungarikum, de nálunk ezért van sajátlakás-fétis:
1. Magyarországon a bérlés azzal jár, hogy egy idegen (a tulajdonos) beleszól az életedbe (kisállat/pár/gyerek/vedégek/stb), belelát a privát szférádba (jelemzően havi szintű bemászkálás) és ezt az emberek érthető okokból nem csípik, max elviselik mert muszáj.
2. Nálunk átlagban 2-3 évente költözni kell, és a legtöbben nem szeretnek nomádként pár évente máshová cuccolni.
Elkanyarodok, de klíma vitám nekem is van. Adott egy 2008-ban telepített klíma. Mondom a tulajdonosnak, hogy nagyon zajos, és rengeteget fogyaszt, plusz nem szeretném, ha pont valelyik kánikula kellős közepén robbanna le (panel legfelső emelet szóval klima nélkül benn is lenne vagy 35 fok).
Válasz: Nem. Felajánlom, fizessük úgy, hogy én állom a szerelést, ő meg készüléket (hiszen azt nyilván nem viszem el). Nem. Én nem értem mit gondol meddig tart ki egy 15 éves klíma? Ha kivárja amig tönkremegy, akkor elvileg neki kell az egész költséget állni, én felajánlom, hogy előzzük meg, így még a költségek egy részét is fizetném, de nem...Szóval midebből arra kövtekeztetek, ha tönkremegy sem fog semmit lépni, ezert vsz költözni fogok...
Az elkanyarodáshoz: ha a kültéri nagyon zörög lehet csak a bakok menetek tönkre.
Az a lényeg olyant kell venni amibe nem átmenő csavar van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!