Ezért feljelenthet a tulaj?
Másfél hónapja követtem egy albérletet egyedül, 120 ezer plusz rezsi. Két havi kaució. Egy éven belül nem mondhatók fel.
Viszont anyukámék vettek egy nagyon jó 3 szobás lakást, és én úgy döntöttem hazaköltözöm. Ott hagytam az albérletet, most így már júliusba nem fizetek semmit, csak két havi kaucióm odaveszett. Próbáltam elérni a tulajt, de nem vette fel. Összecuccoltam, és hazaköltöztem. A kulccsal kivülről bezártam az ajtót és elmentem. Mostmár nem találkozók a tulajdonossal mert nem megyek vissza, le is tiltottam. Ott lesz a kulcs a zárba kivűlről meg írtam egy papírt. Ok. tudom, hogy leléptem, de legyen ez a vígaszdíjja, hogy marad a két havi kaució, tartsa meg. Viszont ezért nem fog ügyet csinálni, feljelenteni? Mondjuk nem büntetőügy, hanem polgári.
#30 "A tulsj legközelebb minden lehetséges módon bebiztosítja magát és drágábban fogja kiadni a lakását, ergo a bolond bérlő a többi bérlőt is megszivatta."
Így van.
Aztán itt meg olvashatjuk a következő felháborodott bérlők kérdéseit, hogy miért is kell 2 havi kaució, meg miért nem lehet lelakni stb. stb.
Hát, ezért.
#30 Teljesen jól leírtad.
Felmenteni, de mondom ez nem büntetőjogi dolog, hanem polgári dolog. Ha a lakásból kirámol vki vmit, és a tulaj feljelentést tesz, akkor az már büntetődolog, de azt fogják elítélni, aki onnan lopott, nem azt aki bennehagyta a kulcsot. A rendőrség kamera alapján kideríti egyből.
#32 A rettenetes áremelkedésnek Orbán azaz a fidesz az oka.
#33 Van papírom.
Plusz még lehet a tulaj elveszítené a pert is és fizethetné azt is.
Egyébként 2 hónapig laktam ott majdnem, a kauciókor az adott havi lakbért a májusit, meg ezt a júniusit kifizettem, sosem adott számlát. Feketén. Megvannak az üzenetek, hogy "szia megyek a pénzért stb... Valamint a NAV felé csatolom a bérleti szerződést, üzeneteket, és megállapítják, hogy innen nem folyt be adó X személytől azaz a tulajtól.
Mondjuk a kulcsért visszamehetsz esetleg és bedobhatod a postaládába most is. A tulajt meg hívd fel. Jobb, mint évekig azon aggódni, hogy mikor talál meg a rendőrség, meg 30 év múlva, ha a szüleidtől örökölsz ingatlant, akkor azon, hogy az végrehajtás alá kerül-e mégha most nincs is fizetésed.
Amúgy, ha a tulaj bíróságra megy és nem mész el, akkor el fognak marasztalni, lesz tartozásod és akkor már nem a tulaj fog kerestetni. Gondolom a rendőrség elől nem akarsz bujkálni 2-3 év után.
Eddig nem történt semmi, lehet a tulaj nem is tud róla még. Menj vissza, szedd össze a kulcsot, mond azt, hogy véletlenül benne felejtetted, és jelezd, hogy keressen valakit a helyedre.
Ha talál (és miért ne találna), akkor lehet a kauciót is visszakapod (jogszabály szerint, ha nem keletkezett plusz költsége, akkor visszajárna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!