Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ezért feljelenthet a tulaj?

Ezért feljelenthet a tulaj?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja követtem egy albérletet egyedül, 120 ezer plusz rezsi. Két havi kaució. Egy éven belül nem mondhatók fel.

Viszont anyukámék vettek egy nagyon jó 3 szobás lakást, és én úgy döntöttem hazaköltözöm. Ott hagytam az albérletet, most így már júliusba nem fizetek semmit, csak két havi kaucióm odaveszett. Próbáltam elérni a tulajt, de nem vette fel. Összecuccoltam, és hazaköltöztem. A kulccsal kivülről bezártam az ajtót és elmentem. Mostmár nem találkozók a tulajdonossal mert nem megyek vissza, le is tiltottam. Ott lesz a kulcs a zárba kivűlről meg írtam egy papírt. Ok. tudom, hogy leléptem, de legyen ez a vígaszdíjja, hogy marad a két havi kaució, tartsa meg. Viszont ezért nem fog ügyet csinálni, feljelenteni? Mondjuk nem büntetőügy, hanem polgári.

2023. jún. 30. 21:21
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

#30 "A tulsj legközelebb minden lehetséges módon bebiztosítja magát és drágábban fogja kiadni a lakását, ergo a bolond bérlő a többi bérlőt is megszivatta."

Így van.

Aztán itt meg olvashatjuk a következő felháborodott bérlők kérdéseit, hogy miért is kell 2 havi kaució, meg miért nem lehet lelakni stb. stb.

Hát, ezért.

2023. júl. 1. 19:17
 32/44 anonim ***** válasza:
72%
2010-ben 100ezerből megvolt a kaucioval, fuvarossal, mindennel együtt a költözés. Ma ugyanabba a lakásba 800-ért tudnék beköltözni. Hát ezt csinálták a bolond bérlők. "Köszönjük!"
2023. júl. 1. 19:22
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, neked van papírod arról, hogy pszichopata vagy? Nincs? Kéne...
2023. júl. 1. 20:21
 34/44 A kérdező kommentje:

#30 Teljesen jól leírtad.

Felmenteni, de mondom ez nem büntetőjogi dolog, hanem polgári dolog. Ha a lakásból kirámol vki vmit, és a tulaj feljelentést tesz, akkor az már büntetődolog, de azt fogják elítélni, aki onnan lopott, nem azt aki bennehagyta a kulcsot. A rendőrség kamera alapján kideríti egyből.

#32 A rettenetes áremelkedésnek Orbán azaz a fidesz az oka.

#33 Van papírom.

Plusz még lehet a tulaj elveszítené a pert is és fizethetné azt is.

Egyébként 2 hónapig laktam ott majdnem, a kauciókor az adott havi lakbért a májusit, meg ezt a júniusit kifizettem, sosem adott számlát. Feketén. Megvannak az üzenetek, hogy "szia megyek a pénzért stb... Valamint a NAV felé csatolom a bérleti szerződést, üzeneteket, és megállapítják, hogy innen nem folyt be adó X személytől azaz a tulajtól.

2023. júl. 1. 20:51
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a most kiadott lakás után az adót jövőre kell majd bevallani és befizetni, nem késett el a tulaj semmivel.
2023. júl. 1. 21:01
 36/44 A kérdező kommentje:
Akkor hajrá!!!
2023. júl. 1. 21:14
 37/44 anonim ***** válasza:
94%
Valamint számlát sem kell adjon 🙂
2023. júl. 1. 22:04
 38/44 A kérdező kommentje:
Minden felhasználó maga dönti el, hogy válaszol. Van, aki így, van aki úgy. Mindenesetre a válaszolók 95%-a inkább letolt engem, meg én vagyok a szemét. De mindegy... Köszöm a válaszokat!
2023. júl. 2. 00:20
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Talán el kell-e gondolkodni hogy ha 95% nem adott neked igazat, akkor esetleg nincs igazad?
2023. júl. 2. 08:32
 40/44 anonim ***** válasza:
88%

Mondjuk a kulcsért visszamehetsz esetleg és bedobhatod a postaládába most is. A tulajt meg hívd fel. Jobb, mint évekig azon aggódni, hogy mikor talál meg a rendőrség, meg 30 év múlva, ha a szüleidtől örökölsz ingatlant, akkor azon, hogy az végrehajtás alá kerül-e mégha most nincs is fizetésed.

Amúgy, ha a tulaj bíróságra megy és nem mész el, akkor el fognak marasztalni, lesz tartozásod és akkor már nem a tulaj fog kerestetni. Gondolom a rendőrség elől nem akarsz bujkálni 2-3 év után.

Eddig nem történt semmi, lehet a tulaj nem is tud róla még. Menj vissza, szedd össze a kulcsot, mond azt, hogy véletlenül benne felejtetted, és jelezd, hogy keressen valakit a helyedre.

Ha talál (és miért ne találna), akkor lehet a kauciót is visszakapod (jogszabály szerint, ha nem keletkezett plusz költsége, akkor visszajárna).

2023. júl. 3. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!