Ezért feljelenthet a tulaj?
Másfél hónapja követtem egy albérletet egyedül, 120 ezer plusz rezsi. Két havi kaució. Egy éven belül nem mondhatók fel.
Viszont anyukámék vettek egy nagyon jó 3 szobás lakást, és én úgy döntöttem hazaköltözöm. Ott hagytam az albérletet, most így már júliusba nem fizetek semmit, csak két havi kaucióm odaveszett. Próbáltam elérni a tulajt, de nem vette fel. Összecuccoltam, és hazaköltöztem. A kulccsal kivülről bezártam az ajtót és elmentem. Mostmár nem találkozók a tulajdonossal mert nem megyek vissza, le is tiltottam. Ott lesz a kulcs a zárba kivűlről meg írtam egy papírt. Ok. tudom, hogy leléptem, de legyen ez a vígaszdíjja, hogy marad a két havi kaució, tartsa meg. Viszont ezért nem fog ügyet csinálni, feljelenteni? Mondjuk nem büntetőügy, hanem polgári.
Szóval ha bipoláris vagy, akkor bármit megtehetsz a kedved szerint, ahogy neked jó, másokat semmibe nézve?
Értem…
Kérdező
A választ megkaptad.
Húzol vissza és imádkozol közben, hogy a lakás ne legyen kifosztva! Kifizeted a bérleti díjat amivel elmaradtál. Rendesen felmondod a bérletet a szerződésnek megfelelően és örülsz ha megúszod annyival, hogy ki kell fizetned ami jár a tulajdonosnak az alapján amit te beköltözéskor aláírtál.
A szerződés azért van, mert azt kell mind a két félnek betartani. Olvastad, tudtad mi van benne, aláírtad, ezzel elfogadtad. Most be kell tartanod akkor is ha már nem kényelmes.
Ha csak nem állsz gondnokság alatt, mert szellemi fogyatékos vagy, akkor felelős vagy az aláírt szerződés minden betűjéért.
Ha van a tulajnak esze és ki akar cseszni veled, akkor 2 tanút hív, hogy a kulcsot a zárban hagyva elhagytad a lakást és feljelent, hogy a lakásból eltűnt 2 millió Ft. értékű berendezési tárgy és műszaki cikk, valamint az 1 éves lakbérért, ami esetedben 11x120ezer, azaz 1.320.000,-Ft.
Kérj meg egy épelméjű ismerősödet, hogy magyarázza el neked, hogy miért fogsz szopni ezért!
26. Felőlem mondhatja azt is a tulaj, hogy 10 millió forintnyi berendezés tűnt el. Egyébként a társadház első és hátsó bejárati ajtaját, valamint a földszinten a lift előteret kamera figyeli, és az is kiderülne, hogy ha valami elűnt a lakásból, ami nem kicsi, táskába nem fér, mert bútorok vannak, az is kiderül, ha eltűnt. De mint mondtam, nem érdekel. Nem tudja majd behajtani senki rajtam, mert kb-ba kapom a fizut és nem bejelentett helyen dolgozok. Kész.
Hívtam volna a tulajt, hogy megtárhyaljuk, hogy mindenkinek jó legyen, nem vette fel, kész. Részemről vége. Engem többet nem lát, mindenhonnan letiltottam, többet nem ér el. Vígaszdíjul marad a 240k. nála. Már nem is a bejelentett lakcímen élek, ahol anyukáméknál korábban laktam, ők is elköltöztek onnan és hogy hol élek anyáékkal, mert onnan kijelentkeztünk, nem tudja hol lakom. De megtartom a régi lakcímkártyám.
Sajnálom a kérdezőt is, hogy így kell élnie és még csk fel sem fogja mennyire beteg.
Ugyanakkor a lakás tulaját is sajnálom... ha szerencséje van kára nem keletkezik, de ha mégis, akkor hogyan tudja érvényesíteni? Egy betanuló ügyvéd is rá fogja fogni, hogy az ügyfele mentális állapota miatt nem tudta felmérni mit is csinál.
A bolondot felmentik, a tulaj meg majd lenyeli a veszteségét.
Két dolog következik ebből:
A bolond azt hiszi jót, helyesen cselekedett.
A tulsj legközelebb minden lehetséges módon bebiztosítja magát és drágábban fogja kiadni a lakását, ergo a bolond bérlő a többi bérlőt is megszivatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!