Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ezért feljelenthet a tulaj?

Ezért feljelenthet a tulaj?

Figyelt kérdés

Másfél hónapja követtem egy albérletet egyedül, 120 ezer plusz rezsi. Két havi kaució. Egy éven belül nem mondhatók fel.

Viszont anyukámék vettek egy nagyon jó 3 szobás lakást, és én úgy döntöttem hazaköltözöm. Ott hagytam az albérletet, most így már júliusba nem fizetek semmit, csak két havi kaucióm odaveszett. Próbáltam elérni a tulajt, de nem vette fel. Összecuccoltam, és hazaköltöztem. A kulccsal kivülről bezártam az ajtót és elmentem. Mostmár nem találkozók a tulajdonossal mert nem megyek vissza, le is tiltottam. Ott lesz a kulcs a zárba kivűlről meg írtam egy papírt. Ok. tudom, hogy leléptem, de legyen ez a vígaszdíjja, hogy marad a két havi kaució, tartsa meg. Viszont ezért nem fog ügyet csinálni, feljelenteni? Mondjuk nem büntetőügy, hanem polgári.

2023. jún. 30. 21:21
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Azt gondolom, hogy ha kell neki az egy évből fennmaradó összeg, akkor írjon Orbán Viktornak annak a nagy bűnözőnek. Majd Orbán azaz a fidesz visszafizeti neki. Magyarország jobban teljesít:D.
2023. jún. 30. 21:58
 12/44 A kérdező kommentje:
Sokan lelépnek albérletből, ha adódik valami jobb lakhatás, ha még tart még az egy év, van aki nem is akar talizni a tulajjal.
2023. jún. 30. 21:59
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Bírom az ilyen barmokazt. Bezezg akkor járna a pofája, ha a tulaj gondol egyet és egy nap alatt kipenderíti.

Simán beperelhet, és ha nem fizetsz, vinják a fizetésedből. A szerződés szerződés, nem egy sajtpapír, ami csak akkor érvényes, ha neked kedvező.

2023. jún. 30. 22:23
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

De most az komoly hogy benne hagytad a zárban a kulcsot?

Mi van a lakásban? Ki fogja kifizetni ha kipakolják?

Láttam már olyant is hogy még a vízcsöveket is ellopták, mosdókagylót, konyhabútort, stb. Sok ba fog ez neked fájni te gyerek!

2023. jún. 30. 22:27
 15/44 anonim ***** válasza:
96%
Ha komoly a kérdés, és valóban annyi eszed van, hogy ott hagyod a kulcsot a zárban, akkor nyugi, még büntetőügy is lehet belőle.
2023. jún. 30. 22:32
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

A te szerződésedben is van olyan lehetőség amivel fel lehet mondani 1 éven belül is. De ehhez fel kell mondanod az albérletet.

A tulajdonosnak lényegtelen, hogy te ott is laksz vagy csak fizeted a semmiért a lakbért. Ha hivatalosan, a meghatározott módon nem mondtad fel az albérletedet akkor mindaddig fizetned kell amíg ezt meg nem teszed vagy le nem jár a szerződésed.

Mivel az engedélyed nélkül a tulajdonos nem mehet be a lakásba, az, hogy te otthagytál egy papírt az nem jelent semmit, mivel nem tudja átvenni.

A felmondás onnantól ér, hogy a tulajdonosnak átadtad. Legalább postán küldted volna el ajánlott küldeménykét, akkor bizonyíthatnád.

vagyis számíts ara, hoyg neked fizetned kell a lakbért, rezsit mindaddig amíg rendesen fel nem mondod a bérlakásodat és ha megszeged a szerződést, vagyis nem fizetsz havonta a meghatározott időben, akkor még a kauciót is megtarthatja.

Ha pedig nem fizetsz akkor simán feljelenthet és a bíróságon még a teljes perköltséget is kifizettetik veled az ő költségeivel együtt.

2023. jún. 30. 22:53
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Eszem meghál, milyen barmok vannak. A szerződést semmibe veszi és gyakorlatilag tárvanyitva hagyja a lakást, bárki bemehet. És a szerencsétlen azt hiszi, ezzel megússza.

És az ilyen emberek nem csak albérlettel ilyenek, ha mindennel, ami közelébe kerülnek. A jó Isten úvjon meg ezektől.

Remélem, beperel a tulaj.

Ez a huszonéves generáció, nekik minden jár, de mindenki másra bszanak magasrtól. Majd valaki egyszer helyretesz, aztán leshetsz, hülye gyerek.

2023. jún. 30. 23:23
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony nem így működik kérdező.

A kaució nem arra van hogy veszted ha lelépsz, hanem biztosíték arra, hogy ha kiköltözéskor kár keletkezett, azt fedezze.

Neked élő szerződésed van attól függetlenül hogy, nem laksz ott.

Ha így tőlem lelépnél, én simán bíróságra vinném az ügyet, már csak azért is, hogy picit felnőjj, és rájöjj hogy anyuci nem lesz ott mindig hogy elintézzen neked mindent.

Másrészről értelmesebb lett volna beszélni a tulajjal, és közösen megoldást találni.

Én még egy bérlőt sem húztam le az elmúlt 20 év alatt amiért szerződés lejárata előtt költözött. Szólt időben, aztán menjen… Csak ehhez felnőttnek kellene lenni kicsit…

2023. jún. 30. 23:50
 19/44 A kérdező kommentje:

Oké. Tényleg a postaládába kellett volna bedobni, hibáztam. De: Direkt hívtam a tulajt, hogy elmegyek, a kulcsért jöjjön le. De nem vette fel a telefont. Én kvára nem szeretem, ha valaki nem veszi fel a telefont. Tíz helyből nyolc helyen nem veszik fel. Sem a fodrász nem veszi fel, se az ügyintéző, se a tulaj most ugye. Én, ha valaki nem veszi fel a telefont, akkor nem szoktam még 1x hívni. Kész. Az ideg megöl mikor hívok valakit és nem veszi fel. Minek telefon annak, aki nem veszi fel?!

Nem troll Kérdés, mert annak mi értelme.

Feltettem egy kérdést, hogy fel jelenthet e, aztán lentebb részletesen írtam, hogy mi történt, mi az ami miatt feljelenthet-e. Választ várok. Eddigieket is köszönöm.

Én belátom magamnak, mivel van betegségem, biztos amiatt gondolkodók könnyedénben mint más. Pipuláris zavarom van. 25 éve gyógyszert szedek. Belátom, hogy más vagyok, mint a többi.

2023. júl. 1. 00:38
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

És azzal el van intézve hogy elsőre nem vette fel a telefont?

Remélem nem hagyja annyiban a tulaj, és jogi útra tereli.

Senkit nem érdekel hogy gyógyszert szedsz, attól a szerződés még szerződés marad.

2023. júl. 1. 00:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!