Ezért feljelenthet a tulaj?
Másfél hónapja követtem egy albérletet egyedül, 120 ezer plusz rezsi. Két havi kaució. Egy éven belül nem mondhatók fel.
Viszont anyukámék vettek egy nagyon jó 3 szobás lakást, és én úgy döntöttem hazaköltözöm. Ott hagytam az albérletet, most így már júliusba nem fizetek semmit, csak két havi kaucióm odaveszett. Próbáltam elérni a tulajt, de nem vette fel. Összecuccoltam, és hazaköltöztem. A kulccsal kivülről bezártam az ajtót és elmentem. Mostmár nem találkozók a tulajdonossal mert nem megyek vissza, le is tiltottam. Ott lesz a kulcs a zárba kivűlről meg írtam egy papírt. Ok. tudom, hogy leléptem, de legyen ez a vígaszdíjja, hogy marad a két havi kaució, tartsa meg. Viszont ezért nem fog ügyet csinálni, feljelenteni? Mondjuk nem büntetőügy, hanem polgári.
"Nincs ilyen hülye a világon, hogy 240-ezret otthagyjon a tulajnak."
Még többet is fog, ha a tulaj bepereli. Egy éves szerződést írt alá.
És mi van a troll válaszolókkal, akik szándékosan értetlenkednek? Nyilván úgy érti, hogy van ilyen kitétel a szerződésben (mint minden bérleti szerződésben), hogy persze ott lehet hagyni az idő lejárta előtt is, csak akkor elveszik a kaució.
Kérdező: Csak ez volt hülyeség, hogy a zárban hagytad a kulcsot. Miért nem dobtad bele a postaládába? Így ha betörnek/bemennek és kirabolják a lakást, akkor te leszel felelős.
4. De van, ha nem ő fizette a 240 ezret, hanem a szülei és a szülei olyan jómódúak/gazdagok, hogy csak úgy mellékesen most épp lakást vettek neki.
Ha tényleg otthagyta a kulcsot és valaki önkényes lakásfoglaló bemegy és betelepszik, akkor mi van? Sosem teszik ki onnan.
Kérdező a határozott idejő szerződésnek azért az a neve, hogy határozott idejő szerződés, mert határozott idejő szerződés. A tulaj számít arra a jövedelemre ami a kiadott lakásából származik. Vagy bevasalja rajtad, vagy talán meg tudtok egyezni. De ez a tiltás meg a kulcs otthagyás... tényleg elég trollszagú a kérdés.
Kis 35 éves csaj a tulaj. Még a napszemüveget akkor is a fején hordja, ha nem süt a nap.
Az az igazság, hogy nem trollkérdés, csak én ilyen ember vagyok, hogy egy perc alatt döntök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!