Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlőm költhet pénzt lakásra?

Albérlőm költhet pénzt lakásra?

Figyelt kérdés
Albérlőm szeretne sajat költségein változtatni lakáson amit én engedélyeznek is azonban nem tudom késöbb számon akarja kérni en nemakarom kifizetni. Most aztmondja nemfogja de ha mégis meggondolja magát nem akarok konfligtust. Hogy lehet ilyenkor közös nevezőre jutni ?

2023. máj. 3. 19:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell ügyvéd, egy két tanús megállapodás teljes bizonyító erejű magánokirat, ingyen van, fél óra alatt megírható, ennyit érdemes rászánni a későbbi viták elkerülése érdekében. Mindketten kapjatok egy-egy példányt.
2023. máj. 4. 07:48
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
A kérdés alapján úgy tünt, NAGY ÖSSZEGEKRÖL van szó, így tényleg semmi értelme komolyabban lepapírozni. Két tanuval aláírt megállapodás tökéletesen elég.
2023. máj. 4. 08:14
 13/21 anonim ***** válasza:
67%
Mit akar változtatni az albérlőd, ez sem mellékes.
2023. máj. 4. 22:40
 14/21 anonim ***** válasza:
DE, teljesen mellékes!: Ha a kérdezöt nem zavarja, a szerzödés alapján a bérlö nem követeli az árat, akkor mindegy!
2023. máj. 5. 15:15
 15/21 anonim ***** válasza:
17%
Na te sem vagy előrelátó, mert nem mellékes. Mondjuk régi fa parketta van és a bérlő saját költségén kicseréli modern lamináltra mert neki az tetszik. Csak éppen a legolcsóbb 4/nm árura, ami 2-3 év múlva szarul néz ki, és újból cserélni lehet, a régi fa parkettát meg max fel kell csiszolni és lakkozni. Vagy a bérlő kialakít egy nappali dekorfalat. Ami most divatos, de 5-6 év múlva pont divatjamúlt designe, amitől költséges megszabadulni és majd nagyon retro hatást kelt. Vagy gipszkartonnal elválaszt egy szobát 2 szobára ami neki éppen praktikus..de egyébként gagyi megoldással. Leburkolja a konyhafalat valami most divatos panellel, közben meg az pár évig marad szé és divatos. Sorolhatom. Ha a tulaj megengedi persze költhet a lakásra, de én jól meggondolnám hogy milyen átalakítást engedek még akkor is ha bérlő fizeti.
2023. máj. 5. 15:57
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

asante999

Há hogyne, le lett írva, hogy valami pár tízezres tétel, tuti újraburkolja a házat, sőt még tetőt is cserél.

2023. máj. 5. 16:02
 17/21 anonim ***** válasza:

20-70 ezren ne szórakozzatok.

A későbbiekben a szavához tudod fogni, mert nálad van a kaució.

2023. máj. 5. 18:56
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
16-os egy piti 70 ezres tétel, igazad van, pont azok vannak benne olcsó gagyi anyagárban amit írtan egy kis lakásban...
2023. máj. 5. 22:23
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"16-os egy piti 70 ezres tétel, igazad van, pont azok vannak benne olcsó gagyi anyagárban amit írtan egy kis lakásban..."

Rohadjak meg, imádom a válaszaidat itt :D Nálad az összes bérlő egy paraszt volt, és mindent neked kellett megszerelni náluk, annak ellenére, hogy nő vagy.

Szerintem fejezd be a hazudozást :D Gipszkartonozik meg parkettázik 20-70 ezerből a valagad, még 20 éve sem, nemhogy most...

2023. máj. 6. 01:44
 20/21 anonim ***** válasza:
17%

19-es 1. Nem ide tartozik, de csak üzletileg írtam le a másik kérdésnél, de nyilván akkor egy szót sem értesz belőle. Egyébként "paraszt" a te jelződdel élve csak két bérlő volt, a többi csak átlagos.

Hazudozást? Már ne is haragudj ezt kikérem magamnak, és a hangnemed és a stílusod igazodjon az enyémhez!

Akár 5-20 rugó befektetéssel is el lehet kárt okozni, ha csúnyán kened fel vagy a tulajnak nem tetszik pl. a liba#os szín. Megszabadulni már nem 15-20 rugó tőle.

[link]

70 rugóból, meg pl. lehet egy konyhapult feletti kb. 5-6 nm-nyi csempét lecserélni anyagárban(!!!) megvenni és felragasztani. Csak ha sk. csinálod (nem a szakmád a burkolás) lehet hogy ronda és igénytelen lesz.

Egy átlagos szoba elválasztása gagyi módon gipszkartonnal kb. 50-60 ezer. Rengeteg lakásban látok ilyet. A hangsúly a gagyi módon van, nyilván normálisan kartonozva, kialakítva nem ennyi, nem ezt írtam.

Egyébként persze bármit módosíthat a bérlő ha a tulaj megengedi, de csak azt célszerű megengedni, ami a tulajnak is megfelelő módosítás. Összesen ennyi volt a lényeg amikor azt írtam, hogy mégis mit akar módosítani.

Egyébként tőled szívesen bérelnék lakást :) a jövőben. Pontosan fizetek majd.

2023. máj. 6. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!