Nem fizet az albérlő hogy rakhatom ki?
Figyelt kérdés
Közjegyzői szerződéssel történt a lakás kiadás rengeteg pontba leírva amit ő elfogadott alá írt közjegyző előtt hitelesítve. A bérlő már most nagyon hamar lelakja a lakást és szabályokat is megszegett amit elfogadott már most 60-80 ezer ft-os kárt tett ingatlanba de ugye én kifizettem a közjegyzői szerződést de ha ő így tönkretesz mindent azt is levonhatom nem? Továbbá bele van írva ha 1 éven belül költözik ki a lakásból + költségekből kifolyólag mint pl közjegyzői szerződés lakás lelakás stb nem jár vissza egyátalán kaukció ha 1 éven belül kiköltözik,kiköltöztetem akkor nem vagyok köteles vissza adni a kaukciót ugye?Mert ha most lakás állapotát veszem illetve közjegyzői díjat már szinte minuszba járok és számlák még nincsenek kifizetve.2023. ápr. 15. 22:57
2/14 anonim válasza:
Közjegyzői szerződésben a szerződésbontás is benne van
3/14 A kérdező kommentje:
Szerződés bontás is benne van itt mire gondolsz pontosabban ?
2023. ápr. 15. 23:31
4/14 A kérdező kommentje:
En ertem hogy szerződést bontok de mennyi idő meg kitehetem ugye elotte felkell szolitanom olvastam 14-16 napokrol is de ugye ez eltér
2023. ápr. 15. 23:33
5/14 anonim válasza:
Köttesd ki az áramot, gázt, legalább azt ne fogyassza, amíg ki nem rakod.
6/14 anonim válasza:
Ha kifizetted a közjegyzőt, akkor miért nem őt kérdezed?
Most dolgozzon meg a pénzéért.
Most fog kiderülni hogy ér-e egy fabatkát is a műve, vagy kitörölheted vele..
7/14 anonim válasza:
Mi áll a kiköltözési szerződésben, milyen esetben és mennyi idő alatt oldható meg? Amit a közjegyző ír minden esetben a szerződés mellé. Vagy egy záradék erre vonatkozóan. Mindig az az irányadó, amit aláírtatok.
8/14 anonim válasza:
Ugye, keszült kiköltözesi zaradék is a közjegyzőnél? Mi áll a szerződesben a felmondasi feltételeknél?
9/14 anonim válasza:
Hívd fel a közjegyzőt, ő elmondja mit tudsz tenni. Nekem pont most van egy ilyen ügyem, nekem azt mondta a közjegyző, hogy mire végigmegy a folyamat, az 2 hónap, fel kell szólítani, mire átveszi, bíróság dönt mielőtt kiadja végrehajtásra, mire kiválasztják a végrehajtót aki megkapja az ügyet stb. és végül a végrehajtó kiteszi. Mivel a szerződésem júniusban lejár, hagytam inkább a csudába, mert nyilván ennek is plusz költsége lett volna.
10/14 anonim válasza:
A közjegyzői okirattal annyi előnyöd van, hogy közhitelesen bizonyítani tudod a bíróság előtt, hogy a bérlőd elfogadta ezeket a feltételeket, amiket most megszegett. De hosszadalmasabb folyamat és örülhetsz, ha nullára kijössz a végén, bár a kaució nem jár vissza. Mert ugye fizettettél velük kauciót? Lehet, egyszerűbb valami rosszarcú balkáni társaságnak fizetni valamennyit, akiket beköltöztetsz a bérlőid mellé, hidd el, két nap alatt kicuccolnának, aztán mehet a zárcsere.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!