Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Azonnali szerződés bontás ,...

Azonnali szerződés bontás , albérlet? Megtehetik?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Nos a sztori kisse kusza. A lenyeg hogy szoban megegyeztem egy berbe adoval (aki utolag kiderult nem is az o tulajdona a lakas hanem a lanyae) mivel penz szukeben voltam csak 1 kaukciot es az az havi berlemenyt es rezsit tudtam kifizetni. Megegyezesunk arrol szolt hogy a 2. Havi kaukciot a fizetesem erkezese utan fizetem ki.

Viszont egyaltalan nem voltam megelegedve a berlemenyel, a lakotarsam egy Narcisztikus no volt aki egy ido utan parszor csunyan belem kotott ,majd mikor megtudta hogy elkoltozok meg meg is alazott.

A “tulaj” miutan a kulcsot ott hagytam fel vette velem a kapcsolatott (mind ket fel zaklat egy ideje a koltozes miatt) hogy a masik havi kaukciot a megegyezes szerint oda adom. Nos se szerzodesem nincs a lakasrol. De az irataimat lefotoztak viszont ezert a megalaztatasert en nem vagyok hajlando fizetni. Viszont felek hogy ebbol bajom is eshet. Tudok valamit tenni? Bagyon patkany dolog lenne ha megszegnem azt amiben megegyeztunk?

jan. 29. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Maximum megvernek.
jan. 29. 20:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy no egy not? Az kicsit gaz lenne. Szerzodest nem kaptam, de a papirjaimat lefotoztak es felek hogy feljelentenenek vagy valami. Leginkabb ettol felek. 🤷🏻‍♀️
jan. 29. 20:24
 3/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem fog feljelenteni, mert saját maga ellen játszana vele. Se szerződés, se bejelentés, feketén kiadni más lakását és nem adózni utána nem okos dolog. Majd felhívni a hatóságok figyelmét, hogy ezt történt és ebben ő is elszámoltatható.

Nem fognak semmit csinálni. Te viszont hülye voltál, hogy hagytad az irataidat lefényképezni. Maximum megadtad volna a szükséges alapadatokat egy írásbeli szerződéshez, de semmi több. Semmi közük az okmányokhoz, főleg nem tárolják maguknak jobb időkre.

jan. 29. 20:27
 4/10 A kérdező kommentje:

3/3 ugy volt hogy kapok ugyan is a ceg ahol dolgozom koltozesi tamogatast adott volna. De konkret konyorognom kellet volna a papir ert. Amit aztan nem is adott a kezembe. Meg akkor sem mikor az utolso rezsit oda adtam neki es kozoltem a kikoltozesi szandekomat. Tobb okom is volt eme szerzodes felbontasara. Egy ugye az hogy jatszottak a penzemmel.

Az alberletben konkret 30% ott toltottem es hiaba felesbe fizettunk mindent (gazt egyaltalan nem hasznaltam ergo a lakotarsam fogyasztasat fizettem)

Alergias lettem a haziallatara ami megint csak kellemetlenseget okozott nekem.

Ill az hogy eleg sokat zaklattak es a lakotarsam lekezeloen megalazoan kommunikalt velem mindenen tul tett.

Szoval ha oda adom a kakukciot feltehetoleg felkeresnek majd azzal hogy van meg elszamolando rezsim.. ergo probalkozni fognak tovabb is.

Szoval nem tudom mit tehetnek..

jan. 29. 20:34
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell odaadj semmit, mert nem volt szerződés. Még azért is feljelentheted a rendőrségen, amiért másolatot tart magánál az irataidról. Ha bemész a rendőrségre, és mindent elmondasz, akkor veled nem fog történni semmi. Nincs félnivalód egyáltalán. Ha veszélyben érzed magad mindenképpen menj be a rendőrségre. Nem fognak tudni tenni semmi konkrétat, de annyi megtesznek, hogy felkeresik az illetőt, aki legalább ettől megijed. Még azt is el tudom képzelni, hogy a járőrők visszakérik az irataid másolatait.

Az emberek nem tudom miért félnek a rendőrségre, legtöbbször nincs is félnivalójuk. Nekem a házam ablakát törték be, sejtettem hogy kivolt, nem volt bizonyítékom, nem tudtak tenni semmit konkrétat, de legalább odamentek és megkérdezték őket. Azóta nyugi van.

jan. 29. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

mivan?:))

Kérdező te fizesd ki korrekt módon a megbeszélt bérleti díjat és a rezsit.

A kaució második felét viszont egyáltalán nem kell oda add, mivel nem maradsz ott, SŐT ha nem okoztál a lakásban kárt akkor a bérbe adó neked vissza kell adja a kaució első felét is!

jan. 30. 07:11
 7/10 A kérdező kommentje:

6/6 azon tul vagyok mar kikoltoztem igazabol kulcs naluk.

Rezsi kifizetve ez az egy kaukciot meg mar nem vagyok hajlando kifizetni

jan. 30. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nem érted, hogy nekik nem JÁR a kaució?

Ez úgy van, hogy beköltözés előtt adsz mondjuk 300eFt kauciót, ez azért van, hogy őket ne érje kár ha valamit tönkre teszel. Amikor kiköltözöl akkor pedig vissza kell adja neked a kauciót!!! csak akkor tarthatja meg ha te valamit tönkretettél és azt a kaucióból kell tudja kifizetni.

Tehát most neked még vissza kéne kérni amit elsőre adtál kauciót!

jan. 30. 12:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A #8 - leírta a lényeget.

A kaució egy biztosíték, amit BEKÖLTÖZÉS ELŐTT kell fizetni, és KIKÖLTÖZÉSKOR, ha nem okoztál semmi kárt, VISSZAJÁR.

Tehát értelmezhetetlen, hogy milyen kauciót akarsz utólag megfizetni, amit odaadtál azt is vissza kellene kapnod, ha mindent rendben átvettek.

jan. 30. 13:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha jól értem akkor laktál ott cirka 10 napot? Azt levonják a befizetett bérleti díjjadból (bérleti díj+rezsi), napra lebontva. A kaució amit eddig befizettél az visszajár amennyiben nem volt károkozás részedről a lakásban.

Mások pedig legyél fair, mert te voltál most is megszorulva, rajtad segítettek/könnyítettek, de ezt ugye a költözéskor már elfelejtetted.

Ha meg nem jössz ki a lakótársakkal, annak nincs köze a bérleti szerződésedhez, max annyi, hogy azonnalival is felbonthatod ha kár ér téged felőlük.

De azért elég érdekes ha már 10 nap alatt sikerült összerúgni velük a port. Ennyi idő alatt az ember örül hogy meghúzza magát és dolgozik amúgy is alig van otthon.

Az ilyen kutya cica allergiákat is célszerű előre letisztázni, nem utólag reklamálni hogy te allergiás vagy rá, és itt is szintén bejön a "te vagy megszorulva", te alkalmazkodj ha ennyit tudsz csak fizetni.

Tanulj az esetből mert ha nem, mindenhol hasonló problémákba ütközöl.

febr. 4. 04:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!