Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Készenlét jellegű munkakörben...

Készenlét jellegű munkakörben Bérpótlékok beépítése az alapbérbe! Ilyen szerződésem van 1333 Ft nettó fizetnek óránként ! Tehát ha vasárnap vagy karácsonykor dolgozom ugyan úgy 1333 ft-ot kapok mint ha mondjuk hétfőn dolgozók! Ezt megtehetik?

Figyelt kérdés
jan. 29. 13:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, jogilag, mit tehetnek meg, de én ezer évig dolgoztam készenléti jellegű munkakörben, de mindig volt délutáni, éjszakai, hétvégi pótlék, sőt, nálunk még a külön berendeléseknél is adtak némi pluszpénzt, ami motiváló volt.

Cserébe viszont éjjel, nappal, ünnepnap, hétvégén is melóztunk napi 10-16 órákat összevissza műszakokban. Alig aludtunk, kizsákmányoltuk a szervezetünket. Magasvérnyomás, reflux, cukorbetegség, gerincprobléma az én listám, de mindenkinek más és más. Otthagytam, pár éve a magam ura vagyok és semmi pénzért nem mennék vissza. Nincs főnököm, nem vagyok időhöz kötve, szabadnapom is akkor van, amikor én szeretném... Ha akarok 10-12-ig alszom, éjjel addig maradok fenn, amíg akarok, mint most is játszottam az elmúlt órákban a számítógépen és már 3 óra 20. :-)

(Már bocsi, de mellesleg, még így is jobb az órabérem, mint amit neked adnak)

febr. 1. 03:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!