Készenlét jellegű munkakörben Bérpótlékok beépítése az alapbérbe! Ilyen szerződésem van 1333 Ft nettó fizetnek óránként ! Tehát ha vasárnap vagy karácsonykor dolgozom ugyan úgy 1333 ft-ot kapok mint ha mondjuk hétfőn dolgozók! Ezt megtehetik?

Azt nem tudom, jogilag, mit tehetnek meg, de én ezer évig dolgoztam készenléti jellegű munkakörben, de mindig volt délutáni, éjszakai, hétvégi pótlék, sőt, nálunk még a külön berendeléseknél is adtak némi pluszpénzt, ami motiváló volt.
Cserébe viszont éjjel, nappal, ünnepnap, hétvégén is melóztunk napi 10-16 órákat összevissza műszakokban. Alig aludtunk, kizsákmányoltuk a szervezetünket. Magasvérnyomás, reflux, cukorbetegség, gerincprobléma az én listám, de mindenkinek más és más. Otthagytam, pár éve a magam ura vagyok és semmi pénzért nem mennék vissza. Nincs főnököm, nem vagyok időhöz kötve, szabadnapom is akkor van, amikor én szeretném... Ha akarok 10-12-ig alszom, éjjel addig maradok fenn, amíg akarok, mint most is játszottam az elmúlt órákban a számítógépen és már 3 óra 20. :-)
(Már bocsi, de mellesleg, még így is jobb az órabérem, mint amit neked adnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!