Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elküldjem ezt az albérlőt?

Elküldjem ezt az albérlőt?

Figyelt kérdés
Régi bérlőm ajánlotta mondván, hogy időben, mindig fizet. Pár hónapja emeltem a bérleti díjon (2 hónappal előbb bejelentve), de még mindig kedvezőbb áron maradtam, mint a piac. A bérleti díjjal persze a kaució is emelkedett amit a mai napig nem tudott kifizetni a bérlő. A bérleti díjat is nem egyszer késve adta át, a számlákat (sokszor csak 2-4 ezer) határidő után tudta csak kifizetni, mert nem volt pénze.. Sokszor felújításra fogva próbálja elkerülni a kaució kifizetését. Pl kifest egy ismerőse, nem mondja meg mennyiért, de a kauciót engedjem el. Persze számlát egy ismerőse se tud adni, ebből egyértelmű számomra, hogy átb.szás az egész. Én az a fajta tulaj vagyok aki empatikus és mindent megért. Talán ez a baj, mert így hülyének lehet nézni.. Tudom ígyis-úgyis megkapom a pénzem, de kezd elegem lenni abból, hogy nem igazán megbízható ez a személy. Nem tudom más hogy csinálja. Én is laktam albérletben és fel se merült az állandó fizetés beli késedelem, szerintem nem is tolerálták volna..
2023. ápr. 7. 19:11
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
61%
Én oda sem engedtem volna, ha nem teszi le elöre a kauciót.
2023. ápr. 7. 19:33
 2/38 A kérdező kommentje:
Letette, csak az emelés utáni kiegészítést nem.
2023. ápr. 7. 19:41
 3/38 anonim ***** válasza:
84%
A kaucióra miért kérsz még pluszt? Ezt amúgy még nem is hallottam, hogy ilyet csinálnak a tulajok.
2023. ápr. 7. 19:49
 4/38 anonim ***** válasza:
85%

3: De igen, a kaució mindig a bérleti díj 1-2-3-szorosa.

Vagy egy annál magasabb, fix összeg, amit értelemszerűen nem kell megemelni a havidíj emelkedésekor.

2023. ápr. 7. 19:54
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
És az előző bérlő, az ajánló jó bérlő volt?
2023. ápr. 7. 19:54
 6/38 anonim ***** válasza:
65%
Most akkor kifizette a kauciót vagy nem?
2023. ápr. 7. 20:13
 7/38 A kérdező kommentje:

5-ös, igen minden szempontból tökéletes.

Nem tudom ez egyeseknek miért nem értelemszerű, hogy adott például egy 110 ezer forintos albérlet amiért a tulajdonos elkér 1-2 havi kauciót, majd előre egyeztetve emel mondjuk 10-20 ezer forintot azzal nyilván a kaució is emelkedik hisz azt a célt IS szolgálja ha a bérlő nem fizet egy hónapot, mert mondjuk hirtelen lelép és szarik rá legyen mihez nyúlni.. Ráadásul esetemben csak egy havi kauciót kértem ami jelenleg nem teljes. Ne én legyek már a rossz, aki tényleg mindent elnéz a bérlőjének.. Tudom rengeteg a pofátlan tulaj, de sokszor a bérlőknek is irreális elvárásuk van..

2023. ápr. 7. 20:31
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát és hányadszor van probléma a bérlővel? Közjegyzőit aláírt?
2023. ápr. 7. 20:36
 9/38 anonim ***** válasza:
65%
A hatosra válaszolnál?
2023. ápr. 7. 20:36
 10/38 A kérdező kommentje:

8 Már négy hónapja legalább. Aláírt.

9 Második válaszomban láthatod….

2023. ápr. 7. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!