Régi bérlőm ajánlotta mondván, hogy időben, mindig fizet. Pár hónapja emeltem a bérleti díjon (2 hónappal előbb bejelentve), de még mindig kedvezőbb áron maradtam, mint a piac. A bérleti díjjal persze a kaució is emelkedett amit a mai napig nem tudott kifizetni a bérlő. A bérleti díjat is nem egyszer késve adta át, a számlákat (sokszor csak 2-4 ezer) határidő után tudta csak kifizetni, mert nem volt pénze.. Sokszor felújításra fogva próbálja elkerülni a kaució kifizetését. Pl kifest egy ismerőse, nem mondja meg mennyiért, de a kauciót engedjem el. Persze számlát egy ismerőse se tud adni, ebből egyértelmű számomra, hogy átb.szás az egész. Én az a fajta tulaj vagyok aki empatikus és mindent megért. Talán ez a baj, mert így hülyének lehet nézni.. Tudom ígyis-úgyis megkapom a pénzem, de kezd elegem lenni abból, hogy nem igazán megbízható ez a személy. Nem tudom más hogy csinálja. Én is laktam albérletben és fel se merült az állandó fizetés beli késedelem, szerintem nem is tolerálták volna..
Én oda sem engedtem volna, ha nem teszi le elöre a kauciót.
2023. ápr. 7. 19:33
2/38 A kérdező kommentje:
Letette, csak az emelés utáni kiegészítést nem.
2023. ápr. 7. 19:41
3/38 anonim válasza:
A kaucióra miért kérsz még pluszt? Ezt amúgy még nem is hallottam, hogy ilyet csinálnak a tulajok.
2023. ápr. 7. 19:49
4/38 anonim válasza:
3: De igen, a kaució mindig a bérleti díj 1-2-3-szorosa.
Vagy egy annál magasabb, fix összeg, amit értelemszerűen nem kell megemelni a havidíj emelkedésekor.
2023. ápr. 7. 19:54
5/38 anonim válasza:
És az előző bérlő, az ajánló jó bérlő volt?
2023. ápr. 7. 19:54
6/38 anonim válasza:
Most akkor kifizette a kauciót vagy nem?
2023. ápr. 7. 20:13
7/38 A kérdező kommentje:
5-ös, igen minden szempontból tökéletes.
Nem tudom ez egyeseknek miért nem értelemszerű, hogy adott például egy 110 ezer forintos albérlet amiért a tulajdonos elkér 1-2 havi kauciót, majd előre egyeztetve emel mondjuk 10-20 ezer forintot azzal nyilván a kaució is emelkedik hisz azt a célt IS szolgálja ha a bérlő nem fizet egy hónapot, mert mondjuk hirtelen lelép és szarik rá legyen mihez nyúlni.. Ráadásul esetemben csak egy havi kauciót kértem ami jelenleg nem teljes. Ne én legyek már a rossz, aki tényleg mindent elnéz a bérlőjének.. Tudom rengeteg a pofátlan tulaj, de sokszor a bérlőknek is irreális elvárásuk van..
2023. ápr. 7. 20:31
8/38 anonim válasza:
Hát és hányadszor van probléma a bérlővel? Közjegyzőit aláírt?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!