Miért van az, hogy a toborzók alig osztanak meg valamit egy poziícióról, de elvárnák, hogy a telefonszámomat elküldjem van, vagy egyből a CV-met?
Mostanában sokszor téma, hogy nincs fizetés megjelölve egy álláshírdetésnél, de én most már azt látom, hogy sokszor csak egy pozíciónévvel "házalnak", aztán adjam meg a számom, hogy ők szóban elmondhassák a többit. Szóval se pozícióleírás, se a cég neve. Aztán ha el is jutunk beszélgetésig, kiderül, hogy feleslegesen raboltuk egymás idejét, amit meg lehetett spórolni, ha egy kicsit többet megosztanak velem.
Nekem ez nagyon egyenlőtlennek tűnik. Főleg LinkedIn-en, ahol a szakmai életrajzom gyakorlatilag fent van. Milyen szakmai indok áll emögött?
#1: toborzói megkeresésről beszéltem, nem álláshírdetésekről.
#2: az a probléma, hogy én szeretném elolvasni az álláshírdetést, nem különösebben szeretem, ha telefonon keresnek, az álláshírdetést bármikor el tudom olvasni, telefont felvenni meg nem.
És emellet jó eséllyel jobban értem, miről szól a munka, mint ahogy a toborzó előadja.
Válaszolj annyit hogy kedves xy,
kérem küldje el a bővebb leírást utána adok meg egyéb adatokat.
Szívesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!