Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy a toborzók...

Miért van az, hogy a toborzók alig osztanak meg valamit egy poziícióról, de elvárnák, hogy a telefonszámomat elküldjem van, vagy egyből a CV-met?

Figyelt kérdés

Mostanában sokszor téma, hogy nincs fizetés megjelölve egy álláshírdetésnél, de én most már azt látom, hogy sokszor csak egy pozíciónévvel "házalnak", aztán adjam meg a számom, hogy ők szóban elmondhassák a többit. Szóval se pozícióleírás, se a cég neve. Aztán ha el is jutunk beszélgetésig, kiderül, hogy feleslegesen raboltuk egymás idejét, amit meg lehetett spórolni, ha egy kicsit többet megosztanak velem.

Nekem ez nagyon egyenlőtlennek tűnik. Főleg LinkedIn-en, ahol a szakmai életrajzom gyakorlatilag fent van. Milyen szakmai indok áll emögött?

2023. jan. 23. 09:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
29%
Én az indeedes, glassdooros, linkedines állásokat szoktam olvasgatni, mindig részletes leírás van. Nem tudom, melyik állásportált nézed.
2023. jan. 23. 09:08
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Miert, mi a problema vele, ha iras helyett szoban mondjak el a tobbit?
2023. jan. 23. 09:09
 3/13 anonim ***** válasza:
32%
Nem kötelező elküldened
2023. jan. 23. 09:13
 4/13 A kérdező kommentje:

#1: toborzói megkeresésről beszéltem, nem álláshírdetésekről.

#2: az a probléma, hogy én szeretném elolvasni az álláshírdetést, nem különösebben szeretem, ha telefonon keresnek, az álláshírdetést bármikor el tudom olvasni, telefont felvenni meg nem.

És emellet jó eséllyel jobban értem, miről szól a munka, mint ahogy a toborzó előadja.

2023. jan. 23. 09:14
 5/13 A kérdező kommentje:
#3: tényleg? Ó, hogy erre nem gondoltam...
2023. jan. 23. 09:14
 6/13 anonim ***** válasza:
61%
#2: Probléma lenne szerinted, ha írásos önéletrajz helyett én is inkább szóban mondanék el magamról mindent?
2023. jan. 23. 09:21
 7/13 anonim ***** válasza:
30%
Ja toborzói megkeresés? Engem is bombáznak a linkedinen. Ha érdekes a cég, meghallgatom. Sokszor nem is HR-es keres, hanem egyenesen a team lead vagy a vice president. De az én szakmámban (data science) lehet arra számítani, hogy kb mit kell majd csinálni, és tényleg csak ismert világmárkákra reagálok.
2023. jan. 23. 09:26
 8/13 anonim ***** válasza:
2%
Én is úgy vagyok vele, hogy csak magyar cégeknek, fejlesztőknek vagyok hajlandó dolgozni. Keresett már a Microsoft, az Apple, de még a NASA is különféle projektekre, de én visszautasítottam a felkéréseiket.
2023. jan. 23. 09:29
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolj annyit hogy kedves xy,

kérem küldje el a bővebb leírást utána adok meg egyéb adatokat.

Szívesen

2023. jan. 23. 09:29
 10/13 anonim ***** válasza:
43%
#6 te a CV-ben elmondasz magadrol mindent? Miert teszed ezt? En csak cimszavakat irok bele.
2023. jan. 23. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!