Miért van az, hogy a toborzók alig osztanak meg valamit egy poziícióról, de elvárnák, hogy a telefonszámomat elküldjem van, vagy egyből a CV-met?
Figyelt kérdés
Mostanában sokszor téma, hogy nincs fizetés megjelölve egy álláshírdetésnél, de én most már azt látom, hogy sokszor csak egy pozíciónévvel "házalnak", aztán adjam meg a számom, hogy ők szóban elmondhassák a többit. Szóval se pozícióleírás, se a cég neve. Aztán ha el is jutunk beszélgetésig, kiderül, hogy feleslegesen raboltuk egymás idejét, amit meg lehetett spórolni, ha egy kicsit többet megosztanak velem.
Nekem ez nagyon egyenlőtlennek tűnik. Főleg LinkedIn-en, ahol a szakmai életrajzom gyakorlatilag fent van. Milyen szakmai indok áll emögött?
2023. jan. 23. 09:07
11/13 anonim válasza:
6-os te beleírsz mindent az önéletrajzodba? Az első beszélgetés a recruiterrel pont arról szokott szólni, hogy beszél bővebben a cégről, pozícióról, arról, hogy kit keresnek pontosan, én meg a tapasztalatomról, illetve arról, hogy mit keresek pontosan. Sokkal egyszerűbb, mint írásban kérdezgetni oda-vissza.
12/13 anonim válasza:
8. Vicceskedő kis pályakezdő vagy. De hidd el, ha valakinek ismert márkák vannak a CV-jében / linkedinjén előzményként, megtalálnak a nagyobb márkák maguktól is. Apple / Google pont nem, de nem csak FAANG vállalatok vannak a világon.
13/13 anonim válasza:
#11: Igen, beleírok mindent amit úgy gondolom érdemes megemlíteni. Ami abban nincs benne arról szóban sem fogok beszélni szóval mindegy. Viszont az olyan álláshirdetésekre, amelyek nem tájékoztatnak megfelelően nem szoktam jelentkezni. Ha már én megtisztelem őket az önéletrajz elküldésével tiszteljenek meg azzal, hogy legalább a munkáról írnak részletesen, ha a bérről nem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!