Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elküldjem ezt az albérlőt?

Elküldjem ezt az albérlőt?

Figyelt kérdés
Régi bérlőm ajánlotta mondván, hogy időben, mindig fizet. Pár hónapja emeltem a bérleti díjon (2 hónappal előbb bejelentve), de még mindig kedvezőbb áron maradtam, mint a piac. A bérleti díjjal persze a kaució is emelkedett amit a mai napig nem tudott kifizetni a bérlő. A bérleti díjat is nem egyszer késve adta át, a számlákat (sokszor csak 2-4 ezer) határidő után tudta csak kifizetni, mert nem volt pénze.. Sokszor felújításra fogva próbálja elkerülni a kaució kifizetését. Pl kifest egy ismerőse, nem mondja meg mennyiért, de a kauciót engedjem el. Persze számlát egy ismerőse se tud adni, ebből egyértelmű számomra, hogy átb.szás az egész. Én az a fajta tulaj vagyok aki empatikus és mindent megért. Talán ez a baj, mert így hülyének lehet nézni.. Tudom ígyis-úgyis megkapom a pénzem, de kezd elegem lenni abból, hogy nem igazán megbízható ez a személy. Nem tudom más hogy csinálja. Én is laktam albérletben és fel se merült az állandó fizetés beli késedelem, szerintem nem is tolerálták volna..
2023. ápr. 7. 19:11
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

17 köszönöm!!!!

A leírásban valóban kicsit félreérthetően fogalmaztam, de azóta már írtam azért 1-2 kommentet amik után világossá tettem az esetleges félreértéseket..

2023. ápr. 7. 21:21
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Mennyivel tartozik jelenleg?
2023. ápr. 7. 21:32
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok, én csak azért csodálkoztam, mert laktam már bérelt ingatlanban, ahol volt emelés is, de a kéthavi kaució összege elegendő volt a bérlet végéig. Vissza is kaptam a végén. Tényleg nem hallottam még ilyenről, de igazából ez csak két fél közötti megegyezés kérdése. Ha nem fizet rendesen ( márpedig ezek szerint nem fizet) akkor igen, felmondanám a bérletet, és keresnék mást.
2023. ápr. 7. 21:49
 24/38 anonim ***** válasza:
21%
Tedd ki!
2023. ápr. 7. 21:49
 25/38 anonim ***** válasza:
67%

"ahol volt emelés is, de a kéthavi kaució összege elegendő volt a bérlet végéig. "

Azon prózai okokból, hogy a kaució nem változik a bérleti díjjal együtt.

2023. ápr. 7. 21:50
 26/38 anonim ***** válasza:
25%

19: Egyszerűen rosszul tudod.

Ha a kaució a havidíj 1-2-3-szorosában van meghatározva, akkor minden díjemelésnél a díjhoz kell igazítani.

Hiszen a szerződésben is így áll: kaució a bérleti díj X-szerese.

Ha nem hiszed el, menj el könyvelőhöz vagy jogászhoz vagy ingatlanbérbeadó irodába, vagy keresd ki a jogszabályokat.

2023. ápr. 7. 23:12
 27/38 anonim ***** válasza:
88%

20: Én úgy látom, még mindig posztkovid van, és csak mostanában jönnek vissza a 2019-es árak.

Tehát ha ő kb. 1,5 éve kivette a lakást, akkor egy nagyon alacsony összegért vette ki.

Ha te meg akartad tartani az addig jó bérlődet, akkor mindenképp egyezkedni kellett volna, nem csak úgy bemondani egy új, kívánt összeget. Nekem sikerült, mert nem volt neki probléma, de nálatok ezek szerint nem volt jó a tárgyalási stratégiád.

Az egy dolog, hogy jóáras a lakás így is, de ettől még NEKI lehet, hogy a mostani árviszonyok közt le kell akkor mondania erről az életformáról, vagy egy alacsonyabb színvonalú lakást keresni, vagy szobát keresni, hiszen nem engedheti meg magának ezt a lakást.

Mennyit emeltél Ft-ban?

2023. ápr. 7. 23:17
 28/38 anonim ***** válasza:
68%

"Hiszen a szerződésben is így áll: kaució a bérleti díj X-szerese."

Igen. A szerződés pillanatában, ami kielégítésre is került. Olyan nem létezik, hogy emelem a havi díjat, és akkor a kaucióból már hiányzik.

2023. ápr. 7. 23:25
 29/38 anonim ***** válasza:
8%
28: Amíg nem jársz utána, jogilag és pénzügyileg hogyan helyes, addig a te fejedben nem létezik.
2023. ápr. 7. 23:31
 30/38 anonim ***** válasza:
87%
Végül is hozhatsz linket, had okuljak.
2023. ápr. 7. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!