Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Elküldjem ezt az albérlőt?

Elküldjem ezt az albérlőt?

Figyelt kérdés
Régi bérlőm ajánlotta mondván, hogy időben, mindig fizet. Pár hónapja emeltem a bérleti díjon (2 hónappal előbb bejelentve), de még mindig kedvezőbb áron maradtam, mint a piac. A bérleti díjjal persze a kaució is emelkedett amit a mai napig nem tudott kifizetni a bérlő. A bérleti díjat is nem egyszer késve adta át, a számlákat (sokszor csak 2-4 ezer) határidő után tudta csak kifizetni, mert nem volt pénze.. Sokszor felújításra fogva próbálja elkerülni a kaució kifizetését. Pl kifest egy ismerőse, nem mondja meg mennyiért, de a kauciót engedjem el. Persze számlát egy ismerőse se tud adni, ebből egyértelmű számomra, hogy átb.szás az egész. Én az a fajta tulaj vagyok aki empatikus és mindent megért. Talán ez a baj, mert így hülyének lehet nézni.. Tudom ígyis-úgyis megkapom a pénzem, de kezd elegem lenni abból, hogy nem igazán megbízható ez a személy. Nem tudom más hogy csinálja. Én is laktam albérletben és fel se merült az állandó fizetés beli késedelem, szerintem nem is tolerálták volna..
2023. ápr. 7. 19:11
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
68%
Ha kifizette a kauciót, mit akarsz még róla legombolni? A néha késedelmes fizetésen kívül?
2023. ápr. 7. 20:48
 12/38 A kérdező kommentje:

11 Mintha más nyelven beszélnénk..

Mintha semmi, de semmi nem menne át abból amit írok..

Mellesleg nem az a célom, hogy minden áron kitegyem csak feltettem egy kérdést (ami nem biztos, hogy megfelelő célközönséghez jutott), hogy ez melyik tulajdonosnak mennyire fér bele. Persze a bérlőknek minden belefér tudom.. Elnézést a kivételektől, mert igenis vannak!!

2023. ápr. 7. 20:57
 13/38 anonim ***** válasza:
59%
Tehát, mit aklarsz legombolni róla, ha a kaució már rendezve van?
2023. ápr. 7. 20:59
 14/38 A kérdező kommentje:
Nem erősséged a szövegértés. Látom neked ettől szép az élet, hogy provokálsz másokat. Hajrá!
2023. ápr. 7. 21:03
 15/38 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg nem az. Segítesz? Mit akarsz még behajtani rajta?
2023. ápr. 7. 21:04
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Tehát azóta probléma, hogy emeltél?

Nem akart elmenni, hogy ő talál olcsóbban magának megfelelő lakást?

Ki tudjátok ezt beszélni?

Én így beszéltem meg vele az emelést, nem okozott neki problémát, de nem is találna hasonló színvonalú lakást olcsóbban.

2023. ápr. 7. 21:07
 17/38 anonim ***** válasza:
29%
15: A díjemelés utáni 1 havi kauciókülönbözetet, a havi bérleti díjat és a közüzemi fogyasztást időben.
2023. ápr. 7. 21:11
 18/38 anonim ***** válasza:
58%
De látod, hogy nem beszélni akar, hanem egy már rendezett összeget akar behajtani - vagy csak egy részét? Hiszen először azt állítja, hogy rendezve van, aztán mégsem? És akkor ő beszél szövegértésről :)
2023. ápr. 7. 21:12
 19/38 anonim ***** válasza:
64%

"a havi bérleti díjat és a közüzemi fogyasztást időben."

Igen, ez egy probléma, rendezni kell. Ezért nem is említettem.

"A díjemelés utáni 1 havi kauciókülönbözetet"

Ilyen nem létezik.

2023. ápr. 7. 21:13
 20/38 A kérdező kommentje:
16 Az emelés elött két hónappal szóltam és kértem, hogy így kalkulájon a továbbiakban, de lényegében azóta kezdődtek a “problémák”. A piacot tekintve én még így is olcsó vagyok..
2023. ápr. 7. 21:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!