Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlőm költhet pénzt lakásra?

Albérlőm költhet pénzt lakásra?

Figyelt kérdés
Albérlőm szeretne sajat költségein változtatni lakáson amit én engedélyeznek is azonban nem tudom késöbb számon akarja kérni en nemakarom kifizetni. Most aztmondja nemfogja de ha mégis meggondolja magát nem akarok konfligtust. Hogy lehet ilyenkor közös nevezőre jutni ?

2023. máj. 3. 19:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg írhattok egy hivatalos, szabályos szerzödést, amiben te engedélyezed a változtatást, ö pedig kizárólagosan vállalja a költségeket.
2023. máj. 3. 19:54
 2/21 A kérdező kommentje:
De gondolom legalabb 1 tanu legyen a biztonsag kedvéért
2023. máj. 3. 20:04
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
NEM! A "LEGALÁBB EGY" tanu nem ér semmit, tanunak legalább kettö kell, de én szabályos, ügyvéddel hitelesített szerzödést értettem, a két-tanus megoldás nem túl megbízható dolog.
2023. máj. 3. 20:49
 4/21 anonim válasza:
92%
Mindenképp írjatok ügyvéd álltal szerződést plusz 2 tanuval
2023. máj. 3. 20:54
 5/21 anonim ***** válasza:
77%
Erősen ajánlott ügyvéddel lepapírozni ezeket az ügyeket, mert később ha polgári per lesz belőle és elveszted, nem csak neki, de a bírósági költséget is fizeted.
2023. máj. 3. 21:48
 6/21 anonim ***** válasza:
27%
Mégis mit kérne rajtad számon? Nem tudom, hogy milyen szintű a változtatás, de mondjuk egy légkondi beszerelés vagy hasonló méretű dolog miatt én nem paráznék.
2023. máj. 3. 21:54
 7/21 A kérdező kommentje:
Nem nagy dolgokrol lenne igazabol szo kb 20-70 ezres tetelekrol de 2-3 tetel lenne
2023. máj. 3. 22:17
 8/21 anonim ***** válasza:
62%
Beszéljétek meg,hogy az albérleti díj bizonyos százalékában végez munkát.
2023. máj. 3. 23:15
 9/21 anonim ***** válasza:
58%
Gyerekek, egy 20-70 ezres apró fisz-f..szon ne rágódjunk már, meg ne akarjunk szerződést írni. :D
2023. máj. 3. 23:24
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell mindjárt ügyvéd mikor még azt sem tudtátok mennyi pénzről avn szó?

Kérdező, elég ha írtok egy papírt amit mindketten aláírtok, már a 2 tanú is bőven sok ilyen összegnél.

A lényeg, hogy a lakód elismerje írásban, hogy nem fogja visszakapni ezt a pénzt, nem fizethet miatta kevesebb bérleti díjat és nem számíthatja fel később, hogy ő most ráfordított 70 ezret a lakásra akkor ha hibát okozott vagy neki kellene kifestenie kiköltözéskor, azt fogadd el, hogy nem csinálja meg cserébe.

Legyen tiszta, hogy ez tőled nem elvárás csak megengeded neki hogy saját akaratából, saját maga kedvére költsön a lakásodra és onnantól ez az esetleges értéknövekedés vagy bármi a lakáshoz fog tartozni, azaz a tied lesz, mint ajándék tőle.

Ügyvéd akkor kell ha az összeg többszöröse az ügyvédi költségeknek, ha mondjuk 300-400 ezerről lenne már szó vagy többről.

2023. máj. 4. 01:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!