Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kényelmet vagy a szabadságot...

A kényelmet vagy a szabadságot válasszam?

Figyelt kérdés

Jelenleg albérletben élek a párommal. Viszonylag olcsón béreljük, egy ismerősén keresztül jutottunk hozzá. 120 000ft rezsivel együtt. Ezt az összeget felezzük. A kapcsolat már nagyon a végét járja. Nem szeretem már. Gondolom ezt ő is érzi, és minnél inkább fenyegetve érzi magát, annál inkább rövid pórázon tart. Megmondja hogy hová mehetek el, hova nem, ha mégis ellenszegülök azzal fenyeget hogy kidobja az összes cuccom és menjek ahová akarok. Ez persze nem mindennapos, a legtöbbször jól elvagyunk. Anyagilag jól jövök ki ,sokat tudok így spórolni,de kényelmetlenül érzem már magam, szeretnék lépni.

A környéken a normális albérletek 150 000 Ft körül mozognak , ehez jön még a rezsi.

A fizetésem 350 000 Ft. Ugye ebből

200 000 minimum elmenne csak a megélhetésre, viszont így teljesen a magam ura lennék , nem lennék ilyen kiszolgáltatott helyzetben.

Ki mit tenne a helyemben ?

25L.

2022. nov. 9. 02:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%
Igazatok van idióta balkáni prolik, az albérlet szar mert hát pénzbe kerül, a tulajdonosok mind szemét mocskos állatok. Közben meg olyanokat ajánlotok egy bántalmazó kapcsolatban lévőnek, hogy "maradj ott és gyűjts pénzt". Gratulálok, jár nektek a krumpli :D
2022. nov. 11. 01:43
 32/43 anonim ***** válasza:
26%

". Közben meg olyanokat ajánlotok egy bántalmazó kapcsolatban lévőnek, hogy "maradj ott és gyűjts pénzt"

Ha te ebben a "tanácsban" nem érezted az iróniát, akkor a probléma nem velünk van. Értelmes ember 1 napot nem töltene ebben a kapcsolatban, nyilvánvalóan. Az albérlet meg normális életforma, semmi gond nincs vele.

2022. nov. 11. 03:41
 33/43 anonim ***** válasza:
74%

Senki nem ajánlotta, hogy maradjon, és nem mindig rossz megoldás az albérlet, a tulajdonosok sem mind szemetek, szerintem a nagy részük normális, csak nyilván a sztorik nem abból születnek.

Viszont undorítónak tartom ezt az ostoba propagandát, ami folyik mindenhonnan, hogy mindent csak bérelj, mert az milyen cooool.

Nyugat-Európában működik, igen, mert ott nem osztogattak lakásokat a szocializmusban és nem árusították ki fillérekért a 90-es években az állami és önkormányzati lakásvagyont, ezért jóval alacsonyabb a saját tulajdonú ingatlanok aránya, és fejlett állami/önk. bérlakás-rendszer van, valamint a piaci albérletek is normálisan szabályozva vannak. Ehhez nyilván alkalmazkodtak a bérek is, mert nem volt más lehetőségük, ezzel szemben nálunk a munkaadók 99%-ban azzal számolnak, hogy saját lakásban élsz és csak kajára meg rezsire kell költened, aztán nem értik, hogy miért akarsz felmondani 300-400 ezres fizetés mellett is, mikor az már "tök korrekt".

Arról meg ne is beszéljünk, hogy sokan még mindig nem képesek azt a marhaságot elfelejteni, hogy a lakcímbejelentéssel tulajdonjogod lesz a lakás felett, aztán szépen elbitorlod majd...

Emiatt pl. egy háziorvoshoz is több száz km-t kell utaznod, vagy az autót pl. felejtsd el, mert lassan egész Budapest fizetős zóna. Ja persze, bérelhetsz még mélygarázst pluszban 20-40 ezerért.

És akkor a szokásos "gyerekkel, háziállattal, egy szöget nem verhetsz be" dolgokról még nem is beszéltem.

Szóval egyelőre továbbra is elsődleges prioritás lesz a saját lakás Magyarországon, amíg ezek nem változnak.

2022. nov. 11. 16:06
 34/43 anonim ***** válasza:
70%
#33: azt sem kell ám elhinni, hogy nyugaton kolbaszból van a kerítés. Ott ugyanúgy sokan élnek kis jövedelemből, csak nem picsognak annyit, hanem mondjuk leteszik a cigit, meg az autót, és máris tudnak egy normál életszínvonalat tartani.
2022. nov. 11. 16:39
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

#34 Miféle kis jövedelemről beszélsz nyugaton?! Nézd meg az osztrákoknál mennyi az átlagfizetés, és a lakásbérleti díjak. Előbbi többszöröse az itteninek, utóbbi meg kb. ugyanaz.

Mit gondolsz miért azoktól hoznak használtautót ide keletre?!

Mit gondolsz, a gyártó multicégek miért települtek Magyarországra?! Ami pénzért itt rabszolgamunkát végeznek, azok ott annyiért még egy villáskulcsot sem vennének kézbe!

2022. nov. 11. 20:05
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

"#33: azt sem kell ám elhinni, hogy nyugaton kolbaszból van a kerítés. "

Tapasztalatból, első kézből mondom, hogy DE! A magyar élethez képest, DE itt abból van. Egy lapon se lehet említeni a két helyet! Félelmetes a különbség!

2022. nov. 12. 04:07
 37/43 Salx Narval ***** válasza:
100%
Dániában dolgoztam 5-évig és bizony ott is kolbászból volt.:D Még az enyém is, pedig csak általános karbantartó voltam egy kisebb nyaralóövezetben ( örültem ha néha akadt valami dolgom ). Unalmamban nekiálltam füvet nyírni, majdnem megvertek érte mert, hogy arra volt külön ember csak én ezt nem tudtam.:D
2022. nov. 12. 06:47
 38/43 anonim ***** válasza:
100%

Dettó. Ausztriában van barátnőm. Mosogatás és szobalánykodás a melója egy hotelben. 2 hónapig tett félre és úgy berendezte az albérletet belőle, hogy elájultak az otthoniak. Nem diplomás meló. Én diplomás vagyok, messzebb is utaztam, szintén nagyon durva életkörülmények, Mo-on 15 év után taláááán elértem volna. Itt meg a kezdő fizetésem 3x annyi (úgy hogy lejjebb kellett kezdenem, szinte juniorként), amit otthon egy senior se keres.

Szóval DE kolbászból van! Aki mást állít, az vagy hazudik, vagy valamit nagyon rosszul csinál.

2022. nov. 12. 10:22
 39/43 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont undorítónak tartom ezt az ostoba propagandát, ami folyik mindenhonnan, hogy mindent csak bérelj, mert az milyen cooool."

Ez a propaganda csak a hozzád hasonló megkeseredettek fejében létezik. Az nem propaganda, hogy valaki "merészeli" ajánlani a "pénzkidobást" albérletre csak mert még mindig jobb mint elpazarolni az életünket valakik mellett akiket utálunk.

2022. nov. 12. 14:41
 40/43 anonim ***** válasza:

Azért ti nyugatikolbászosok gondolom hazajártatok minden szolgáltatásért meg orvoshoz. Legalábbis aki haverom kiment pénzt gyűjteni, mind így volt vele.

Amúgy miért nem maradtatok kint, komolyan érdekel.

2022. nov. 12. 14:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!