Jött a kéményseprőktől egy papír, hogy jönnek kéményt ellenőrizni, és fenyegetőzés van benne, hogy mi lesz, ha nem engedem be őket. Valami rémlik, hogy ez most már nem kötelező, lehet belőle bajom, hogy most emiatt nem veszek ki egy nap szabadságot?
Nem lesz semmi baj, ugyan az a papír elképesztően passzív agresszív, én is megkapom minden évben, mégis szinte mindig csak a második vagy harmadik időpontra tudom őket beengedni. Mivel imádják a munkaidőt megjelölni, ezért nyugodj meg, nem te vagy az egyetlen, akihez nem jutnak be.
Megteheted azt is, hogy a megadott telefonszámot felhívod és megbeszélsz egy másik időpontot velük.
köszi a választ, bár én inkább arra gondoltam, hogy egyáltalán nem engedem be őket.
rémlik, hogy most már ez nem kötelező
Ha a lakóhelyedre valamilyen vállalkozás van bejelentve székhelynek vagy telephelynek, akkor kötelező. (Akkor nem magán-kémény, hanem céges kémény.)
Ha nincs, akkor te választhatod az időpontot és nem ők adják. [A gázszerelő szerintem nem a kéményt, hanem a gázkészülékedet ellenőrzi.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!