Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A kényelmet vagy a szabadságot...

A kényelmet vagy a szabadságot válasszam?

Figyelt kérdés

Jelenleg albérletben élek a párommal. Viszonylag olcsón béreljük, egy ismerősén keresztül jutottunk hozzá. 120 000ft rezsivel együtt. Ezt az összeget felezzük. A kapcsolat már nagyon a végét járja. Nem szeretem már. Gondolom ezt ő is érzi, és minnél inkább fenyegetve érzi magát, annál inkább rövid pórázon tart. Megmondja hogy hová mehetek el, hova nem, ha mégis ellenszegülök azzal fenyeget hogy kidobja az összes cuccom és menjek ahová akarok. Ez persze nem mindennapos, a legtöbbször jól elvagyunk. Anyagilag jól jövök ki ,sokat tudok így spórolni,de kényelmetlenül érzem már magam, szeretnék lépni.

A környéken a normális albérletek 150 000 Ft körül mozognak , ehez jön még a rezsi.

A fizetésem 350 000 Ft. Ugye ebből

200 000 minimum elmenne csak a megélhetésre, viszont így teljesen a magam ura lennék , nem lennék ilyen kiszolgáltatott helyzetben.

Ki mit tenne a helyemben ?

25L.

2022. nov. 9. 02:25
1 2 3 4 5
 11/43 mindentudó99 ***** válasza:
96%
Kérdező ne csodàlkozz a hozzászólásokon. Ilyen kérdés után. Gyakorlatilag te a kapcsolatból megtartanád azt a részt ami neked kényelmes. Az olcsó albérlet. Mellette meg eljárni szórakozni szabadon. A hapsi meg fogja be a pofáját aztàn türje el kicsapongásaidat. Ha már nem kell a hapsi szedd a cókmókod aztán vegyél ki egy lakást.
2022. nov. 9. 07:22
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit nem értek az egészből, hogy mi az, hogy kidob a KÖZÖS albérletetekből?!
2022. nov. 9. 08:36
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Dögöljek meg de sosem értettem én ezt a "végét járja, de jól elvagyunk" dolgot.

Most vagy együtt vagy valakivel vagy nem, vagy szakítasz vagy nem, de mi értelme ennek, hogy a végét járja de azért csak olcsóbb heti egyszer dugni vele, főzni, mosni rá, mint elköltözni...

2022. nov. 9. 12:21
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én ilyenkor mindig azon gondolkozom, hogy van lakásom, biztos munkám, relatív jól megélek, van hobbim, barátaim, életem, de nem vagyok vonzó így nincs párom.

Bezzeg az ilyen élősködők mellett meg kitartanak... :D

2022. nov. 9. 12:23
 15/43 A kérdező kommentje:

Nem főzök, nem mosok rá. A házimunka meg van osztva. Bár ezt már korábban is írtam. Szex csak nagyon ritkán van.

12:33. Ne add fel, hidd el majd találsz valakit te is. És nem, az ilyen " elősködök" mellett sem tartanak ki, legalábbis én már nem sokáig. Sokan azt hiszik, olyan könnyű elköltözni, pedig egyáltalán nem az! 3 havi kaució letétele szükséges, ami 3x150 000ft, + az első havi lakbér. Ez 600 000 Ft, és még arra nem is gondoltunk hogy a rezsit is ki kell fizetni, enni is kell valamit, buszbérletet megvenni, internetet fizetni... ne adj Isten, még hiányzik is valami a másik lakasból. Mondjuk nincs ruhaszárító, vagy felmosó..ezek mind mind plusz kiadások. Kövezzetek meg de ezekre a dolgokra gondolni kell. Szerintem mérlegelni kell, átgondolni mindent, aztán lépni.

2022. nov. 9. 18:37
 16/43 anonim ***** válasza:
67%

"Ez 600 000 Ft"

Nem kötelező 150 ezres albérletet keresni, aki mindenképp lépni akar, az talál olcsóbbat is, esetleg szobát bérel egy időre. Plusz nem kell 3 havi kaució, tehát nagyjából a feléből megvagy.

Az sem igaz, hogy nem könnyű költözni, pont ez az albérlet lényege, hogy relatív egyszerűen válthatsz. A többi kiadás meg csak humbug. Aki lépni akar, vagy lépnie kell, az elvan egy felfújhatós matracon is üres lakásban pár hónapig.

Ráadásul arról beszélsz, hogy sokat tudsz spórolni. Akkor miről beszélünk? :D

De mindegy is, miről beszélünk, amikor neked tökéletes a prostituált szerep, elvagy a kényelemben, cserébe gyártod a kifogásokat.

Csak akkor minek teszed fel a kérdést?

2022. nov. 9. 19:01
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, sokat tudtál spórolni, szóval neked könnyedén megy az új bérlet megkezdése, miközben sokaknak meg csak egy kis szoba jut vagy az sem. Mégis, szerintem maradj még, aztán később ha meglesz az önerő, vegyél sajátot. Minden albérletre szánt pénz egy feneketlen zsákba megy amiből a gazdagok még jobban gazdagodnak, ráadásul gusztustalanul gazdagodnak, ingyen jövedelem a semmiből, ezt ne feledd!
2022. nov. 9. 19:04
 18/43 anonim ***** válasza:
70%

"Az sem igaz, hogy nem könnyű költözni, pont ez az albérlet lényege, hogy relatív egyszerűen válthatsz."

Ez a világ legnagyobb butasága, tipikusan az albérletet pozitívan beállító marketingduma. Arra veszi rá a jóhiszemű embereket hogy egy feneketlen zsákba szórja a pénzt, amiből egyesek pofátlanul meggazdagodnak. Az albérlet csak a gazdagoknak üzlet, a dolgozóknak kizsákmányolás!

2022. nov. 9. 19:09
 19/43 anonim ***** válasza:
20%
#18 Erre a blőd marhaságra inkább nem is írok semmit... :D
2022. nov. 9. 19:15
 20/43 anonim ***** válasza:
63%

#19 Attól függetlenül hogy valaki ezt nem látja, nem érti, vagy nem fogadja el, még igaz marad.

Azt megengedem hogy nem fogadod el, de attól még az állítás tényszerűen igaz marad.

2022. nov. 9. 19:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!