Újpesti albérlet reális ára jelenleg?
Sziasztok! Egy éve vettünk egy 35 nm-es, másfél szobás panellakást, Újpesten, közel a metróhoz (kb 8 perc séta). Közepes állapotban van, minimálisan bútorozott. Akkor 110.000-ért adtuk ki, elég gyorsan el is ment, az első pár, aki megnézte, kivette. Fontos tényező, hogy engedünk kisállatot tartani (dohányozni nem szabad, mert nincs erkély).
Viszont azóta azért elég magas volt az infláció, úgyhogy azon gondolkozom, hogy jövő év elejétől emelnénk az árat 120-ra. Szerintetek ez belefér? Nincs semmi baj a bérlőkkel, rendesen, időben fizetnek mindig, iletve mi is elvégeztük a szükséges javításokat, amiket kértek. Másról nem tudok nyilatkozni, nem szoktuk őket zargatni, hivatalos dolgok miatt jártunk náluk az elmúlt évben kb kétszer, illetve majd hamarosan szeretnénk azért megnézni a lakást (évente egyszer tudtommal jogunk van körülnézni). Ők is elégedettek, mert csendes albérletet kerestek Újpesten, és ez a legfelső emeleten van, csendes szomszédokkal. Tudom, hogy a jó bérlőt meg kell becsülni, de én úgy érzem, hogy a 120 azért már reális a jelenlegi árak mellett. Mit gondoltok?
#3 azért az nem mindegy, hogy mi szerepel abban a bizonyos szerződésben :D
Kérdező, a 120 teljesen reális.
Írtunk szerződést, ahogy elnézem, nincs benne emelésről szó, viszont van olyan, hogy 60 napos rendes felmondás (az első év után, de az pont holnap jár le), amit nem kell indokolni, tehát gondolom, akkor meg lehet azt csinálni, hogy megállapodunk, és írunk egy új szerződést, és ha nem, akkor rendes felmondással 60 napjuk van. Gondolom, akkor új közjegyzői okirat is kell, ami mondjuk sajnálatos, legközelebb jobb szerződést írok.
Köszi a válaszokat! Szerintem is reális, de azért nem akarok kicseszni senkivel, nyilván számukra is drágább most az élet. De másfél év után szerintem is reális azért emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!