Van-e jelenleg érvényben lévő jogszabály arra vonatkozóan, hogy a főbérlő nem emelhet koronavírus idején az albérlet árán?
Tavaly szeptemberben volt egy emelés, most is lesz várhatóan.
Sajnos jelenleg nem engedhetem meg magamnak, van -e erre vonatkozó jogszabály?
Köszönöm.
Nincs.
Egyetlen eszközöd az emelés ellen, ha felmondasz és keresel neked árban megfelelőbbet.
Már a szeptemberit sem kellett volna benyelned, akkor kellett volna felmondanod a bérlést. Most is csak ez az egyetlen opció.
Az én bérbeadóm rendes volt, 2020-ban egyszer sem emelt, viszont ha a következő hónapokban emelni akar, akkor elköltözöm innen. Joga van amúgy emelni, nekem meg jogom van nem élni a lehetőséggel :)
#4 #5
Nem mindegy, hogy bérlő vagy bérbeadó?
Akkor más a válasz?
(Bár szerintem eléggé egyértelmű a kérdés utáni magyarázat, hogy bérlő.)
A kérdés így szól:
"Van-e jelenleg érvényben lévő jogszabály arra vonatkozóan, hogy a főbérlő nem emelhet koronavírus idején az albérlet árán?"
A válasz, (ha bérlő, ha bérbeadó):
NINCS ILYEN JOGSZABÁLY, magánlakás kiadásoknál.
#8: HA felmondja a jelenleg érvényben lévőt, az abban lefektetetteknek és a jogszabályoknak megfelelően! A szerződésmódosítás nem elfogadása, nem mondja fel automatikusan az érvényben lévőt.
Attól, hogy a tulaj előáll egy szerződésmódosítással a bérleti díj emeléséről, a bérlő pedig ezt nem írja alá, nem lett még felmondva semmi. A bérlő értelemszerűen bolond lenne ebben az esetben felmondani a szerződést. A tulajnak azt egy külön, az érvényesen maradt szerződés valamint jogszabályok szerinti folyamattal kell felmondania.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!