Mi lesz ennek a következménye? Visszajár a kaució?
A jelenlegi albérletemben február 15-ig kötöttük határozottan a szerződést. Nekem nemrég kiderült, hogy el kell költöznöm, addig maradok, amíg a szerződésem le nem jár (illetve addig fizetek is mindent, ami ezzel jár). A tulajnak több, mint egy hónappal a kiköltözésem előtt szóltam, hogy csak addig maradok, ameddig a szerződés tart, tovább sajnos nem tudok, tehát nem kívánom meghosszabbítani. Ki is költöznék, amikor az lejár.
A határozott idejű szerződések esetében akkor nem jár vissza a kaució, ha a szerződés lejárta előtt felmondom a szerződést (ez szerepel a mi szerződésünkben is). A tulaj szerint ebben az esetben nem jár nekem vissza, mert még a lejárta előtt jeleztem, hogy nem szándékozom tovább maradni a lejártánál. A szerződésben viszont az is szerepel, hogy egy hónapos a felmondási idő, tehát úgy értelmeztem, hogy kénytelen voltam egy hónappal előbb szólni, de maradok és fizetek addig, amíg szól a szerződés.
Jogos, hogy ebben az esetben nem jár vissza a kaució? Mi van akkor, ha lesz új bérlő a költözésemig? Akkor nem maradna üresen a lakás és nem lenne nekik költségkiesés. Nem találok sajnos egyértelmű választ erre a szituációra.
Megjegyzés: Igen, tudom, hogy a szerződésemet kell megnézni, és abból kell tudni. Már megtettem, de nem elég egyértelmű. Igen, azt is tudom, hogy a tulaj személyétől is függhet. Én ezt most általánosságban kérdezem.
Milyen módon kaphatnám vissza a kauciót ebben az esetben? Tudja valaki?

Nagyon elkanyarodtunk a témától!
Kérdező, visszajár!

Ez miért lenne aranyszabály? És mi az, hogy pontosan ezért?
Arról nem a törvény/szerződés tehet, hogy valaki nem tudja/akarja értelmezni azt. Aki meg be akarja nyelni a pénzt, az úgyis be fog próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!