Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Járhat valami következménnyel...

Járhat valami következménnyel az alábbi dolog?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A helyzet a következő. Itt lakunk tavaly augusztus 31 óta egy albérletben. Idén augusztus 31-én jár le a szerződés és nem szivesen maradnank. A tulaj sem ellenkezett mert fel akarja újítani a hazat és dupla áron kiadni, viszont. Nekünk augusztus elsejével be kell költözni a másik kecoba, hétfőn szólok a tulajnak. Nincs bent kaucionk és közjegyző nélküli szerződésünk van, ami a mi példányunk tekintetében nincs is aláírva a tulaj részéről. Tud valamit kezdeni velünk ilyen esetben ha közlöm hogy augusztus 1-el mi lépünk? Egy hónapról van szó, természetesen a rezsit kifizetjük. Köszi a válaszokat
2020. júl. 5. 13:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%

Egyetlen dolgot tehetne, hogy az egy havi bérleti díjra beperel benneteket (mivel nincs kaució, amit visszatarthatna) de nyilván ezt nem fogja megtenni, mert hacsak nem havi 1 millióért bérlitek, sok értelme nincs.

Ha úgy vesszük, még jó is, ha hamarabb elmentek, mert hamarabb lehet megkezdeni a felújítást és hamarabb lehet kiadnia, szándéka szerint duplájáért a kéglit.

2020. júl. 5. 13:55
 2/20 A kérdező kommentje:
100.000 forint a havi bérleti díj, szóval nem hiszem, hogy bevallalna sok éves hosszadalmas pereskedést...
2020. júl. 5. 14:24
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

Te ismered, hogy milyen ember, lehet, hogy csak kiküldet egy fizetési meghagyást, mit ha 15 napon belül nem kifogásolsz meg végrehajthatóvá válik. És mivel a te érdeked, hogy ne kifogásold meg, mert valójában jogos és ha bíróságra megy, akkor még a perköltséget is fizetheted.

De mondom, ehhez tudni kellene, hogy mennyire van rápörögve a pénzre, mennyire jártas az ilyen ügyekben és mennyire tudtok megegyezni vele.

2020. júl. 5. 15:11
 4/20 anonim ***** válasza:
9%

Amit nem veszek igénybe,azért nem fizetek,főleg előre .

Aláirás nélkül hiteltelen a szerződés .Össze pakoltok ,és elmentek.

2020. júl. 5. 16:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a tulajdonos aláírása hiányzik a Kérdezőék példányáról és nem a Kérdezőék aláírása a tulajdonos példányáról, így a tulajdonos birtokában van egy teljesen rendben levő példány. Ha valaki valaha perelni fog, az a tulajdonos, a birtokában levő szerződés alapján.

Meggondolatlan választ adtál!

2020. júl. 5. 16:21
 6/20 A kérdező kommentje:
Megfogható a bérbeadó azzal, hogy nem adózott az ingatlan után? Tudom nem szép dolog, de rengeteg dolgot tűrtünk az elmúlt egy évben (bejöttek a lakásba, semmi mem működött rendesen stb) de nem volt bajunk, türelmesek voltunk stb...
2020. júl. 5. 21:47
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok semmilyen jogi vitat, de ha pereskedéssel fenyegetőzne...
2020. júl. 5. 21:48
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezzel befenyegeted, akkor tuti, hogy befogja rajtatok hajtani.

Egyébként esélyes, hogy adózott, mert akkor nem írt volna szerződést.

Ma már nagyon ritka aki nem adózik.

Én inkább hálás lennék, hogy kaució nélkül lakhattam az ingatlanában.

Nem ismerem a tulajotokat, de nálam pl. a szép szó többet érne.

2020. júl. 5. 22:26
 9/20 A kérdező kommentje:
Nem adózik, ezt tudjuk. Beszéltem vele normálisan, teljes mértékben elhatárolódott a dologtól és bicskanyitogato stílusban reagált, pedig én szépen megkértem, elmondtam Neki a helyzetünket...
2020. júl. 5. 22:32
 10/20 A kérdező kommentje:
Én mindig hiszek a kedvesség erejében, de sose azt tapasztalom, hogy ez segít..
2020. júl. 5. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!