Ez mennyire fer dolog?
Albérletben élet, akarom mondani éltem. Kirajott a tulaj, mert hogy kell neki a szoba, amiben laktam.
Azt mondta, mert rongáltam, nem fogom visszakapni a teljes kauciót...
Nem is értem, mit képzel! Irtunk szerződést! Akkor, ha ő mondja fel vissza kéne kapnom nem?!?
Amikor megkérdeztem, hogy mégis miért, akkor felsorolt egy csomó "hibát", hogy miért nem használom rendeltetésszerűen a szobát. Meg, hogy az áll a szerzödésben, hogy bármelyikönk felmondhat előbb, de ha én mondok fel előbb, akkor semmi nem jár vissza, ha ő, akkor meg a káreseteket levonhatja. Mekkora egy szemét! Erről nem akart szólni?
Szerintetek? Jelentsem fel?
Leöntöttem borral a falat, mondtam neki, hogy bocs, de nem érti, hogy véletlen volt.
Azt szétesett a fiók, mert beleborult a tusfürdö... ja persze... nem szar bútort kéne nekem adni és máris nem lenne gondja!
Nincs ezzel semmi gond Kérdező!
Ajánld fel, hogy kifesteted a szobát olyan állapotúra, mint amikor átvetted, a bútort is rendbe hozatod, vagy ha javíthatatlan akkor lecseréled és utána jogosan tartasz igényt a kaucióra!
"Leöntöttem borral a falat, mondtam neki, hogy bocs, de nem érti, hogy véletlen volt."
Ja hogy véletlenül öntötted le! Az akkor máááás, akkor nincs baj! Ha véletlenül öntötted le, akkor a festés is kevesebbe fog kerülni, mert ilyenkor olcsóbban adják az anyagot, és a festő is kevesebbért dolgozik, igen!
Na most két dolog nem tiszta. Mit jelent az, hogy "kirakott" a tulaj? Egyik napról a másikra, vagy szólt előre (legalább 1 hónappal)?
Plusz nem tudom mit jelent az, hogy nem adja vissza a kauciót? Mennyi vot a kaució? Egy borfoltért és egy szétment hitvány fiókért nevetséges benyelni 200 ezres kauciót, de egy 50-et simán eltehet, csak akkor igazolja számlákkal is, hogy ennyi meg annyi volt a javítás és ne csak hasra csapjon. (Illetve hasra is lehet csapni, csak akkor te is egyezz bele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!