Ez mennyire fer dolog?
Albérletben élet, akarom mondani éltem. Kirajott a tulaj, mert hogy kell neki a szoba, amiben laktam.
Azt mondta, mert rongáltam, nem fogom visszakapni a teljes kauciót...
Nem is értem, mit képzel! Irtunk szerződést! Akkor, ha ő mondja fel vissza kéne kapnom nem?!?
Amikor megkérdeztem, hogy mégis miért, akkor felsorolt egy csomó "hibát", hogy miért nem használom rendeltetésszerűen a szobát. Meg, hogy az áll a szerzödésben, hogy bármelyikönk felmondhat előbb, de ha én mondok fel előbb, akkor semmi nem jár vissza, ha ő, akkor meg a káreseteket levonhatja. Mekkora egy szemét! Erről nem akart szólni?
Szerintetek? Jelentsem fel?
Levonhatja a káresetet, úgyhogy kérdezd meg az ügyvédedet hogyan lehet felmérni ezek értékét, hogy a különbözetet visszakapd, különben azt mond a bérlőd amit akar (bár az ügyvédre elmehet a kauciód összege).
Azt meg áruld már el, hogy hogy nem sikerült fehér festéket 1800 Ft-ért, vasalatot/fát 600 Ft-ért, 20 Ft-ért smirglit meg ecsetet 120 Ft-ért venni, (esetleg még glettet ha szükséges) hogy lefesd a k*rva falat, megcsináld a bútort és visszakapd a pénzt? Ha oda se telefonált előtte a bérlőd akkor megértem: ebben az esetben mondd meg neki hogy a kiköltözés határidejére kijavítod a hibákat. Ha nem enged akkor tényleg paraszt és tényleg elküldeném a fenébe.
Még maradhatok itt 2-3 hetet, amíg le nem jár egy 1 hónapos a felmondási idő.
Nem fogom kifesteni, kirakott ez már az ő dolga.
Elmentem ügyvédhez is, hogy adja vissza zsidója a pénzem, erre a másik zsidó is csak lenyúlt a kis "tanácsáért" és nem nekem adott igazat!
Most várom annak a sgg tulajnak valami festő barátját jövő hétre, hogy csináljon valamit és utána a számla alapján kapok vissza...
Remek!
13-as vagyok Pedig most nem sgg 100%-ban a tulajod ha a kaucióból csak a festés árát vonja le, de az mondjuk tényleg nem szép hogy hamarabb kirakott.
Máskor írj a szerződésbe olyan pontokat ami véd a pofáraeséstől.
Az lesz!
De az is szemétség tőle, hogy nem szólt, hogy eeből nekem bajom lehet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!