Járhat valami következménnyel az alábbi dolog?
Jogosan jár neki az augusztusi lakbér, ugyanis 30 nappal korábban kellett volna szólni, már nincs 30 nap elsejéig.
A szerződésben mennyi felmondási idő van?
Ha jól értem, már le is van fixálva aug. 31-re a szerződés megszűnése, a napokban megbeszéltétek...
Itt az lenne a korrekt, ha a másikba költöznétek később, csak lefoglalóznátok.
Különben nem egy 2-3 órás procedúra egy költözés, nem baj az, ha van átfedés a 2 lakás bérlési ideje között, legalább 1-2 hét.
Úgy parázol,hogy még nem is beszéltél a tulajjal?
Mi van szerződésben, ha idő előtt elmész? Szerintem, ha normális meg tudjátok beszélni, hogy amúgy is lejárna a szerződés, most találtatok lakást, ha nem gond szeretnétel előbb költözni, ő pedig annyival előbb nekiállhat a felújításnak, szeptembertől úgyis nagyobb eséllyel adja ki, mint az ősz közepén.
Beszélt vele.
Olvasd el a 9-es választ!
Megértem a helyzeted.
Nekem +2 hónapot kell kifizetnem a régi helyemen, mivel bár a szerződés szintén határozott időtartamra szól (aug 31.), nekem keresni kellett volna a magam helyére valakit. Ez egyébként konkrétan nincs benne a szerződésben, ezt a tulaj saját maga találta ki.
De mivel a leendő bérlő idő előtt visszamondta, én meg már addigra elkoltoztem, nem tudok ezzel foglalkozni érthető okokból, így 2x80 ezer megy a levesbe, ha aug végén vissza akarom kapni a kauciot (150 ezer). Egy szobáról van szó. Sajnos a tulaj messzemenőkig rugalmatlan és egyáltalán nem méltányos velem szemben, annak ellenére hogy már június közepén eljöttem és határozottan jeleztem a felmondási szándékot. Egyedileg értelmezi a szerződést, de én már úgy vagyok vele hogy nem terelem jogi útra mert ahhoz ez “kicsi” összeg, ráadásul a kauciómra igényt tartok.
Mivel sokkal szebb és modernebb lakásba költöztem, ezt a köcsogot le tudom szarni jó magasról, az üresen álló szobából bejövő pénzt pedig költheti patikára vagy fodraszra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!