Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért fáj az egy bérbeadónak,...

Miért fáj az egy bérbeadónak, ha a bérlője oda szül?

Figyelt kérdés

Volt nemrégiben erről egy kérdés, de ott sem kaptam választ arra, hogy konkrétan miért baj az, ha valaki bérelt ingatlanban alapít családot.

A leggyakoribb érvek:

- Mert nem lehet kitenni, ha nem fizetnek: de igen, ráadásul azonnal ki lehet befogadói nyilatkozattal és közjegyzői szerződéssel.

- Mert a gyerek kárt csinál: mármint a meg nem született gyerek, aki 1-3 éves koráig még járni sem tud?

- Mert felelőtlenség: igen, szerintem is, de ez az ő magánügye, nem a tulajé. És amíg fizet, mit zavar téged?

Kiköltözni, fizetni nem akaró egyénekre különben szoktak jönni a kommentek, hogy ilyen-olyan markos legényekkel kirakják, meg kikötik az áramot - ha ez tényleg ilyen könnyű, akkor mi is a probléma? :) Miért nem vállalhat valki ott gyereket, kinek van joga, hogy megvossza őt ettől? És szögezzük le, hogy ilyet jogilag nem lehet kikötni, akkor is törvénytelen, ha beleírtad a szerződésbe, mert nem kényszeríthetsz arra senkit, hogy ne szüljön...

De a kérdésem komoly, miért probléma a szülés, ha kitenni valóban egyszerű?

2020. dec. 6. 07:23
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
36%

25-ös. Nem feltétlenül igaz, hogy nyugdíjas társasházba nem illik gyerekes család. Egyfelől az idősek közt sok a nagyothalló. Nekem az egyik régi szomszédom sosem hallotta a gyerekeket, csak ha már nagyon sírtak. Cserébe üvölteti a tévét is, ami ugyan nekünk zavaró, de hát élni és élni hagyni.

A többi idős szomszéd meg el volt ájulva a gyerekektől. A többségnek van gyereke/unokája. Szeretik a gyerekeket, tudják hogy a gyerek olykor zajjal jár. Ilyen szempontból szerintem pont a gyerektelen fiatalok és a középkorúak a nehéz esetek. Utóbbi épp megkönnyebbült, hogy kirepültek a gyerekei.

Az meg hogy homeoffice-nál zavaró... Férjem is itthon dolgozik. Marhára zavaró, hogy az alattunk lakó kamasz unokája üvöltő zene mellett, vihogva szórakozik a barátaival, de ez van. Tudomásul kell venni, hogy egy társasház nem iroda, hanem elsősorban élettér.

2020. dec. 7. 20:18
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
Nekem speciel nem a zaj a legnagyobb gondom, hanem az okozott kár. Aki kiköti, hogy a bérleményébe nem jöhet gyerek, az sok esetben azért teszi, mert nem akar egy vagyont költeni a lakás rendbetételére, miután a gyerekek elmentek.
2020. dec. 7. 20:21
 33/50 anonim ***** válasza:
9%

Mi olyat tud tönkretenni egy gyerek, hogy akkora érvágás legyen (főleg mondjuk bútorzatlan lakásban).

A mi gyerekünk is összekente pl a falat (mondjuk gyerektelen barátaimnál meg egy házibulin hányta össze az egyik vendég, öcsém összevérezte a tapétát, amikor véletlenül durván elvágta a kezét). Kifestettük, mintha mi sem történt volna. Amúgy 10-11 évet laktunk ott. Ha nem festettünk volna a magunk igénye miatt, a tulajnak akkor is aktuális lett volna ennyi év után. Másban miben tud kárt tenni? Az ablakkeretet nem fogja szétverni vagy megrágni. De a parkettát sem szedi fel.

2020. dec. 7. 20:30
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
33-as: bármiben. Falak, ajtók, bútorok, parketta. Ez csak pár példa, de saját szomorú tapasztalat. Ha fel kell újítani, nagyon nagy érvágás. Gyerekesnek soha többet, inkább álljon üresen.
2020. dec. 7. 20:34
 35/50 anonim ***** válasza:
100%
34-es vagyok, még egy nagyon fontos dolog: a gyerekes állandóan mosnak, viszont sokan alig szellőztetnek, meg ne fázzon a kölök. A lakásban trópusi esőerdőt megszégyenítő pára van állandóan. Néhány hét elég ahhoz, hogy a falakról csöpögjön a penész, amit megszüntetni nagyon nehéz.
2020. dec. 7. 20:44
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Látom neked is jól megy a látatlanban jóslás meg a személyeskedés, kar hogy egyik sem talált. :)

Először is: egy gyerek akarva-akaratlanul igen is tud meglehetősen nagy károkat tenni egy ingatlanban, van aki pedig nem szeretne plusz kockázatot vállalni ezzel, plusz azzal hogy például a gyerekkel takarózva nem akarnak elmenni vagy épp ingyen akarnak élősködni (lásd az itt levő egyik kérdést is).

Normális ember igyekszik vigyázni a lakásra, ahol él, egy gyerek viszont 1 perc alatt megcsinálja a bajt, bármennyire próbálsz rá figyelni. Vele nem tudod egyből megértetni, hogy nem szabad ezt, nem szabad azt. Az pedig nem az “élet” velejárója, hogy pl tojok a gyerekemre és az összefirkálja a falat, vagy lekaparja a tapétát, ahogy az sem, hogy összeirkálja a százezres kanapét. De az sem, hogy egész nap visongatva fel-alá rohangál és motorozik a lakásban, megőrjítve ezzel a szomszédokat. Igen, ez mind megtörtént eset. Aztán megy a csodálkozás, hogy “de miért nem jöhet gyerek”. Hát ezért.

Semmi köze témának ahhoz, hogy szeretem-nem szeretem a gyerekeket, a lakáskiadás ugyanis nem jótékonysági intézmény és nem fogom pusztán a szeretetem miatt a több tízmilliós lakásomat kiadni olyanoknak, akik a saját és mások negatív tapasztalatai alapján is potenciális “károkozók” lehetnek, ami után én kell felújítgassak, az én időm és pénzem megy el vele.

Ez az egyik. A másik: mi a jó francra lenne irigy bárki?! A gyerekedre? Hu azta, mintha nem tudna bármelyik hülye is gyereket szülni, mintha ez valami érdem lenne. Nem, nincs különösebb bajom a gyerekekkel, sajátot viszont nem akarok, ahogy a férjem sem, akivel már 10 éve élünk boldog házasságban, szóval a szánalmas személyeskedésed a közelében sincs a valóságnak. És nem, nem is akarok senkit, aki gyereket csinál nekem, anélkül is pont ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más.

Barátnőmnek pl 2 gyereke is van, mégsem hajlandó kiadni gyerekesnek a lakását, sőt, tulajdonképpen pont emiatt nem hajlandó kiadni, hisz tudja mivel jár egy gyerek és milyen károkat tud esetlegesen okozni.

Ja és itt jegyezném meg: nem attól lesz az ember értékes vagy valamirevaló, ha talál valakit, hajlandó neki gyereket csinálni! 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ennél szánalmasabbat se hallottam még.

Minden ember önmagában értékes a maga módján, nem kell ehhez sem gyerek, sem senki mas.

Te viszont végtelenül rosszindulatú és buta vagy, amin egyetlen gyerek sem segít!

2020. dec. 9. 10:58
 37/50 anonim ***** válasza:
100%
Menthetetlen vagy. Két gyerkem van. Egy kiadó(tt) lakásom. Jelenleg felettem, alattam is gyerkesek laknak, a "rosszabbik" fajtából, home office-ban nem lehet tőlük dolgozni, mert az alattunk lakó neveletlen kölöknek egy éve az a hobbija (2-3 között lehet, még itthon van az anyja vele) hogy csapkodja a sütőajtót és minden létező nyílászárót, ha ezt épp nem , akkor ordít, mint akit nyúznak. Rengeteg ilyen van. Amíg egyetemista fiataloknak volt kiadva az alattunk lévő lakás, maximum néha a cannabist kellett szagolni, de jó fejek voltak és megbeszéltük, ha épp jó időben szárad a ruha, akkor addig kikötök egy színes kendőt a terasz korlátra és addig nem szívják kint, ne legyen olyan szaga a ruháknak. Most fölöttünk is jön a második és most jött el az a perc, hogy eladjuk ezt, a jelenleg lakott kiadott lakással együtt (a határozott idejű szerződés ez év végén jár le) és költözüön valami nyugisabb helyre. Szeretjük a bérlőnket, a helyi állatvédőknél is önkénteskedik és éppen két vizslával és egy ideiglenesen befogadott közepes termetű kutyussal lakik ott, előbb adtam ki neki ezt így, mint egy többgyerekesnek, akik közül párját ritkító a normális, szerződés ide vagy oda. Pont a magadfélékkel van a gond, a hozzád hasonló gondolkodásúak miatt utálják sokan a kisgyerkeseket, akik azt hiszik ők tojták a spanyol viaszt és nem képesek felfogni, hogy van akinek nem az a non plus ultra az életében, hogy szüli a gyerekeket. Lehet gyerek nélkül is teljes, boldog életet élni, ha nem bírod felfogni akkor is, nem lesz attól igazad, hogy sokszor elismétled. Rengeteg gyermektelen ember, pár van a környezetemben, köztük a lassan 80-hoz közeledő nagynéném, aki elhiheted, ha eddig nem bánta meg, már nem fogja, hogy nem vállaltak közös döntés eredményeként a férjével sosem gyerket és ha újra kezdhetné megint így csinálná. Oké elkanyarodtam, csak arra világítottam rá, hogy mennyire iszonyatosan korlátoltnak kellhet ahhoz lenni, hogy valaki mindig irígységnek vélje azt, ha mások nem szeretik a gyerekeket. Nővérem szereti, tanít is, de saját neki sosem kellene, ebben egyet értenek a férjével. Nem te fogod eldönteni kinek mitől boldog az élete. Ahogy azt sem te fogod eldönteni továbbra sem, hogy kinek adja ki a saját tulajdonú lakását az ember és igen, pont teszek rá mit gondolsz rólam (mert hogy attól még nem leszek olyan, amilyennek egy komment alapján nagy megmondóemberként megítélsz és nem is érdekel a véleményed) kétgyerekes anyaként sem adtam soha ki gyerkeseknek a lakásomat, mert pont tudtam tökéletesen, hogy kizárólag velük ( a hozzád hasonlókkal pont) szívtak eddig a szintén ingatlant kiadó ismerőseim, ahogy az is világos volt, mint a nap, hogy egy negyven kilós, jól nevelt, kellőképpen agyilag és fizikailag lefárasztott és szocializált kutyával, akit felelősen tartanak, sokkalta kevesebb gond van, mint a gyerekek legjavával. Akár tetszik, akár nem. Persze vergődhetsz még egy darabig, hogy kinek hogyan kéne élnie és milyen hitvallás szerint, továbbra sem fogod tudni ráerőszakolni az értekrendedet senkire sem és továbbra sem lesz sem kompetenciád, sem jogod, sem lehetőséged arra, hogy eldöntsed ki és mit hogyan gondoljon, vagy tegyen.
2020. dec. 9. 11:20
 38/50 anonim ***** válasza:
67%
A nyugdíjadat pedig előre megfizeted, akárki is "termeli" éppen ki. Vonnak annyi járulékot a fizetésből itthon, hogy az életben nem fogsz te annyi nyugdíjat felvenni, amennyit előre kicsengettél a kasszába és rengetegen öngodoskodnak alapon. egyáltalán nem törvényszerű, hogy bárki is rád nyitja az ajtót majd ilyen mentalitással, ha van gyerked ha nincs. a normális időseket támogatja a környezetetük, vagy megoldják maguknak ongondoskodással. nem a nyugdíj, meg az esetleges pátyolgatás miatt szül az, aki tényleg önzetlenül szül. Egyetlen nőnek sem ez a rendeltetése, de jól felmondtad a leckét, amit tanított a gazdád. Nem akarsz felmenni valami fórumra osztani a fidess-tanokat és térítnei? mert itt szemlátomást süket fülekre talász és én roppant hálás vagyok érte, hogy egyre kevesebb van a fajtádból, menjél, írjál egy rajongói levelet a dúródórinak, biztosan örülne neki. Gyerelejóisten...
2020. dec. 9. 11:27
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez biznisz. Nekem konkrétan több millió forintom bánta, hogy gyerekesnek adtam ki a lakást, nem beszélve arról, hogy Magyarországon megbízható kivitelezőt találni sem egyszerű. Ha választhatok, hogy egy igényes, a lakásra vigyázni tudó felnőttnek vagy egy gyerekes családnak adom inkább ki, akkor az előzőt választom. A bérleti díjat megkapom tőle is, és mivel egyedül van, sokkal kevesebb kárt csinál a lakásban és kevésbé is amortizálja azt. Nekem ez az elsődleges. Nem szociális juttatás a bérlakás, hanem szolgáltatás. Annak szolgáltatok, akivel potenciálisan a legkevesebb problémám van. Ebből adódóan a lakásomba nem hozhat gyermeket és nem szülhet senki. És mivel kicsi garzonom van, eleve csak egyedülálló jöhet szóba, lehetőség szerint középkorú vagy idősebb. Akinek ez nem felel meg, az nem szerződik velem.

Ez ilyen egyszerű.

2020. dec. 9. 11:39
 40/50 anonim ***** válasza:
89%
Jaj hát most mit vagytok ilyen szemetek, hogy olyan bérlőnek adjatok ki a 20-30+ milliós lakásotokat, akik potenciálisan a legkevesebb problémát, de mindenesetre egy több tagú gyerekes családtól kevesebb problémát és kárt okoznának, hisz ha a ő választhatna egy 4 tagú, igazi roma család és egy 4 tagú magyar család között, akkor nyilván a romáknak adná ki, hisz ő aztán nem a saját kényelmét nézi, nem gond hogy a roma családdal valószínűleg több probléma lesz meg több kár.... Mit számít, hisz nehogy már a saját lakásodnal te szabd meg a feltételeket a saját szempontjaid alapján...
2020. dec. 9. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!