Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért fáj az egy bérbeadónak,...

Miért fáj az egy bérbeadónak, ha a bérlője oda szül?

Figyelt kérdés

Volt nemrégiben erről egy kérdés, de ott sem kaptam választ arra, hogy konkrétan miért baj az, ha valaki bérelt ingatlanban alapít családot.

A leggyakoribb érvek:

- Mert nem lehet kitenni, ha nem fizetnek: de igen, ráadásul azonnal ki lehet befogadói nyilatkozattal és közjegyzői szerződéssel.

- Mert a gyerek kárt csinál: mármint a meg nem született gyerek, aki 1-3 éves koráig még járni sem tud?

- Mert felelőtlenség: igen, szerintem is, de ez az ő magánügye, nem a tulajé. És amíg fizet, mit zavar téged?

Kiköltözni, fizetni nem akaró egyénekre különben szoktak jönni a kommentek, hogy ilyen-olyan markos legényekkel kirakják, meg kikötik az áramot - ha ez tényleg ilyen könnyű, akkor mi is a probléma? :) Miért nem vállalhat valki ott gyereket, kinek van joga, hogy megvossza őt ettől? És szögezzük le, hogy ilyet jogilag nem lehet kikötni, akkor is törvénytelen, ha beleírtad a szerződésbe, mert nem kényszeríthetsz arra senkit, hogy ne szüljön...

De a kérdésem komoly, miért probléma a szülés, ha kitenni valóban egyszerű?

2020. dec. 6. 07:23
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan ennyi jött le ebből...? Látom sikerült megragadni a lényeget. Javaslom olvasd újra az itt írottakat, hátha második nekifutásra átjön miről van szó. A többség egyáltalán nem azt írta indoknak, hogy mert nehéz kirakni őket, ami egyébként normális közjegyzői szerződéssel és befogadóival egyáltalán nem igaz, hanem számtalan egyéb dolgot: sok és nagy károkat tudnak okozni, arról nem beszélve, hogy a szomszédokat ki tudja akasztani pl a folyamatosan hisztiző, esetleg lakásban ugráló, labdázó gyerek, vagy az újszülött aki a nap nagy részében sír stb stb. Minek csinálnám magamnak a fejfájást és b*sznék ki magammal + a szomszédokkal, hogy aztán majd nekem jöjjenek panaszkodni?

Az, hogy te gyereket akarsz, az a te egyéni szoc.problémád, old meg és teremtsd elő magadnak a szükséges hátteret, de nehogy már máson kérjétek számon azt, hogy TI nem birtok megfelelő körülményt előállítani egy gyerekhez.

2020. dec. 6. 12:04
 12/50 A kérdező kommentje:

Az érdekelne amúgy, hogy mégis gyerekkel hogyan oldod meg, hogy a szerencsétlen ne üvöltösön, ne bontson rendet? Mintha tényleg olyanok lennétek, akiknek a büdös életben enm volt kölke (minden bizonnyal így is van), de azt azért nagyon tudni véli, hogy meg lehet oldani, csak hülyék a szülők. Amikor még mi laktunk panelban, a fölöttünk lakó család gyereke állandóan nagy robajjal rohant, dübögött a plafon. Egy mosollyal elintéztük, mert mégis mit csinálsz vele? Átmész és ráparancsolsz, hogy ne legyen már gyerek?

A szomszéd meg áruld már el miért téged b*szogatna a bérbeadót, és miért nem a bérlőt, akit TUD is b*szogatni, mivel elérhető közelségben van? :D

2020. dec. 6. 12:23
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

“fölöttünk lakó család gyereke állandóan nagy robajjal rohant, dübögött a plafon.”

Na látod, pont erről is beszéltek többen, erre még példával is alátámasztod....:D És utána értetlenkedsz, hogy de miért zavarja a tulajdonost, ha a lakásába szülnek. Tudod normális ember, nem is kell szülő legyen, képes felfogni, hogy mások is laknak ott rajtuk kívül, így élből nem hagyja eszeveszetten rohangálni fel-alá a gyerekét! Például....

“Egy mosollyal elintéztük”

És akkor szerinted másoknak is így kéne cselekedniük?? Neked lehet vicces, hogy anyuka és apuka nem bírja megértetni a gyerekével, hogy nem a játszótéren van, de van, aki szeretné élvezni a nyugalmat a saját otthonában és itt most a szomszédokra gondolok, akiket évek óta ismerek és ők is engem, es nem, nem teszek ki senkit szánt szándékkal annak, hogy egy alapjáraton nyugis lakóközösségbe beeresztek egy általad leírt, állandóan rohangáló és dübörgő kölköt, aki mindenki nyugalmat szétbarmolja!

És meg is válaszoltam miért hozzam jönnek a szomszédok. Mert ismernek, jóban vagyunk és bármi olyan probléma jelentkezik az én alberlőimmel, amit szép szóval nem tudnak elintézni, akkor nekem szólnak.

De akkor még egyszer tisztázzuk: a SAJÁT lakását mindenki annak adja ki, akinek akarja. Nem tudom ki vagy te, hogy neked bárki is elszámolnivalóval tartozzon....

Feltettél egy megélhetésének provokatív kérdést, megválaszoltuk, hogy MIÉRT, de te továbbra is fújod tovább a semmit és igyekszel mindenbe belekötni és megmagyarázni, hogy miért így, miért úgy. Akkor minek kérdezel, ha utána semmilyen választ nem fogadsz el...?

2020. dec. 6. 12:36
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te láthatóan hülye vagy és annyira sötét, hogy hiába magyarázok!

Azt fogd fel, hogy egy bérbeadó a legkevesebb problémát akarja magának, ezért igyekszik kiküszöbölni azokat, amik okozhatnak.

Erre meg:

"A szomszéd meg áruld már el miért téged b*szogatna a bérbeadót, és miért nem a bérlőt, akit TUD is b*szogatni, mivel elérhető közelségben van? :D"

Már miért b.aszogatná a bérlőt, amikor a bérlő az éjjel vonyító kölykével nem tud mit kezdeni? Üljön a szájára, vagy tömje be zoknival?

Nyilván a bérbeadónak szól, aki jogviszonyban áll a bérlővel, mert annak áll módjában szerződésbontással megszüntetni ezt az állapotot és legközelebb nem gyerekesnek kiadni a lakást.

És nagyon tévedsz, nekem speciel van gyerekem, sőt, gyerekeim, ezért pontosan ismerem a gyerek által okozható elképzelhető összes problémát.

Ebből adódik, hogy ameddig ebben az országban lesznek olyanok, akik nem az én lakásomban akarnak szaporodni, addig őket részesítem előnyben és ha te a fejed tetejére állsz, ez akkor is így lesz!

2020. dec. 6. 12:37
 15/50 anonim ***** válasza:
100%

Fogd már végre fel, hogy a bérbeadó a lehető legkevesebb problémát és fejfájást akarja magának! És igen, ha ez megvalósítható azzal, hogy nem költöztetek be egy nyugis, csendes lakóközösségbe egy folyton folyvást bőgő újszülöttet vagy egy néhány éves kiskölköt, aki állandóan dörömböl, rohangál stb, akkor megteszem, ilyen egyszerű. Azontúl nem fogom bekockaztatni azt sem, hogy esetlegesen plusz károkat okozannak nekem, mert “jaj hat még gyerek”.

Egyszerűen nem akarom kiadni és nem is fogom kiadni gyerekesnek a lakásom, melyik része nem érthető ennek?

2020. dec. 6. 12:55
 16/50 anonim ***** válasza:
100%

Na csak kibújt a szög a zsákból, te is csak egy személyeskedni és kötekedni tudó proli vagy, aki kapásból sértegeti a másikat. Ez a saját szegénységi bizonyítványod, remelem azt tudod. Csak és kizárólag magadat égeted.

Bár nem én vagyok a 14, de hátha olyan huszadjara felfogod, amit már sokan és sokszor leírtak: nem szükséges a szomszédnak szólnia, ideáig nem jut el, mert eleve KI SEM ADJA gyerekesnek a lakást, érted ezt?? Ahogy én sem és ahogy sokan mások sem.

2020. dec. 6. 13:04
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

“Pedig ki fogod adni, mert kinyomozlak IP-cím alapján és felejlentelek, ha nem adod ki.”

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ez kva jó. Szólhattal volna előre is, hogy csak elbszott troll vagy, 0 IQ-val, akkor szerintem mindenki megsporólja a felesleges válaszadást.

Hol élsz te? Kinek hiszed te egyáltalán magad? Uuuhh kinyomozol IP cím alapján, huuu de megijedtem. 😂😂 Először is: ahhoz sok sikert, nem megy az olyan egyszerűen, főleg nem az ilyen ostoba embereknek.

Másodszor: feljelentesz? Mire fel? :DDD

Hogy a saját lakásomat annak adom ki, akinek akarom? Hajrá, de legyszi vedd fel videóra, hadd röhögjünk mi is. Óriási.

Agyvérzést ne kapj kérdező. Ha fejre állsz, ha 3x újraszületsz SEM fogsz tudni semmit az eg világon csinálni, ugyanis semmi közöd más tulajdonához. Szóval nem, NEM FOGOM KIADNI gyerekeseknek a lakásom. Pont. :)

További jó idegbetegeskedest.

2020. dec. 6. 13:10
 18/50 anonim ***** válasza:
100%

16 Na jó, eddig vettelek “komolyan”.

Hol élsz te, valamiféle álomvilagban? :D

Feljelentesz egy anonim embert a netről, mert az a SAJÁT LAKÁSÁT annak adja ki, akinek ő akarja és nem boldog-boldogtalannak meg nem annak, akinek egy netes félnótás jónak látja? Hajrá!! Legyszí-legyszí tényleg menj és csináld meg, annyira szeretném megnézni annak a rendőrnek a fejét. 😄😄

2020. dec. 6. 13:15
 19/50 anonim ***** válasza:
100%

“Pedig ki fogod adni”

Pedig nem fogom kiadni! Az én lakásom, az én feltételeim, az én szabályaim. Ha nem tetszik, tehetsz egy szívességet. 😉 Bár nálam azért alapszabály az is, hogy fogyatékos, sötét embereknek nem adom ki a lakásom, szóval te sajnos egyből kiestél. :(

“mert kinyomozlak IP-cím alapján”

Hahhahahahahahahaa. :D

“...es feljelentelek”

És akkor ismét: hahahhhahahhahahhhahahahha.

Köszi, életemben még nem röhögtem ilyen jót, a könnyem is kifolyt 😁

2020. dec. 6. 13:19
 20/50 A kérdező kommentje:
16: ez a hozzászólásom természetesen irónia volt, de hát nem meglepő, hogy az ilyenek nem értik, pont ahogy a világot sem.
2020. dec. 6. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!