Miért fáj az egy bérbeadónak, ha a bérlője oda szül?
Volt nemrégiben erről egy kérdés, de ott sem kaptam választ arra, hogy konkrétan miért baj az, ha valaki bérelt ingatlanban alapít családot.
A leggyakoribb érvek:
- Mert nem lehet kitenni, ha nem fizetnek: de igen, ráadásul azonnal ki lehet befogadói nyilatkozattal és közjegyzői szerződéssel.
- Mert a gyerek kárt csinál: mármint a meg nem született gyerek, aki 1-3 éves koráig még járni sem tud?
- Mert felelőtlenség: igen, szerintem is, de ez az ő magánügye, nem a tulajé. És amíg fizet, mit zavar téged?
Kiköltözni, fizetni nem akaró egyénekre különben szoktak jönni a kommentek, hogy ilyen-olyan markos legényekkel kirakják, meg kikötik az áramot - ha ez tényleg ilyen könnyű, akkor mi is a probléma? :) Miért nem vállalhat valki ott gyereket, kinek van joga, hogy megvossza őt ettől? És szögezzük le, hogy ilyet jogilag nem lehet kikötni, akkor is törvénytelen, ha beleírtad a szerződésbe, mert nem kényszeríthetsz arra senkit, hogy ne szüljön...
De a kérdésem komoly, miért probléma a szülés, ha kitenni valóban egyszerű?
Lehet előbb meg kene tanulnod mit jelent az irónia szó és utána alkalmazni, mert ebben semmi irónia nem volt. :D Igazából ez még egy bena viccnek is rossz lett volna.
Bár őszintén nem értem minek kérdezel, ha utána semmilyen választ nem vagy hajlandó sem elfogadni sem felfogni, de még csak megérteni sem.
14-es vagyok és ebédelni voltam, így láthatóan kimaradtam valami, a Kérdező által kreált gyöngyszemből!... de a válaszokból fogom a lényeget. Innentől kezdve nem pazarolok erre a kérdésre egyetlen percet sem.
Azt viszont ajánlanám a Kérdezőnek, hogy ezzel a szellemi szinttel ne szaporodjon sem bérelt, sem saját lakásban, mert nagyjából emberiség elleni bűntett lenne! (Na, ez volt az irónia!:)
Ahh ugyan 14-22, csak leb*alfaszozott téged, mert nem a kis lelkét pátyolgattad és nem értettél vele egyet, na meg ““irónia”” címen közölte, hogy igen is ki fogjuk adni gyerekeseknek a lakásunkat, mert különben lenyomozza az ip címünket és jól feljelent minket. :D:D
Ahh csak a szokásos unatkozó troll, engedd el.
Köszönöm, kedves 23-as!:)
És egy tanács a bérbeadóknak:
Az elmúlt 10 évben, mióta lakást adunk ki, szent meggyőződésemmé vált, hogy érdemes a kiadás előtt jelentősen invesztálni a lakásba.
Hosszabb távon nagyon megéri, mert ezzel több árkategóriát ugrik a lakás, ami magával hozza automatikusan egy bizonyos réteg kiszelektálását.
A csak kispénzért kiadható, nem túl minőségi lakások bevonzzák a csórókat, akik valljuk be, nem véletlenül csórók - és egy-két tisztességes kivételtől eltekintve - csak a gond van velük minden téren.
Én bérlő vagyok. Anno úgy volt a hirdetés, hogy csendes életvitelű lakókat keresnek - nyugger a szomszéd, nyugger lakik alattunk, nyugger a fél ház.
Ez egy tök érthető indok, elfogadtuk, nekünk így oké. Ha aktuális lesz a gyerektéma, továbbállunk.
A házban egyébként több albérlet is van. Van pár szinttel lejjebb egy olyan lakás, ahol újszülött és ovis csöpp is van. Halál cuki a pár aki ott lakik, de nem ide valók. Tavasszal a vírus miatt a társasház udvarán csináltak egy mini játszóteret a gyereknek. Az okát értem, persze hogy értem, de azt hittem falnak megyek, olyan királyul visszhangzik a vinnyogás a házak között, ahogy csapódik ide-oda. A lépcsőházban szintén jó a visszhang. Homeofficeban legszívesebben elküldtem volna a halál phaszára őket... és a közvetlen szomszédjuk is nagyon idős, nem tudom, ő hogy viseli. És ugye még ott a csöpp baba, aki csak sírni tud, ő is szokott visszhangzani a lépcsőházban, pedig odafigyelnek rá.
Szóval van ilyen, hogy a gyerekes család nem illik a lakóközösségbe. Igazából a gyereknek se jó, hallottam már anyukát telefonon panaszkodni, hogy milyen rossz, hogy nincsenek kisbarátok.
Erről nem tehetnek ők, nem tehet a tulaj, nem tehet a többi lakó. Senki nem űzi el őket nyilván, de kábé mindenkinek jobb lenne, ha nem csöpp gyerekesek laknának itt.
Te bizonyosan csak a fantáziádban adsz ki lakásokat, nekem speciel ténylegesen is van és nem adom ki gyerekeseknek/terheseknek, amit biza a szerződésben is benne van. Sokan vannak még így, szóval ez egyáltalán nem csak egy elméleti dolog, hanem nagyon is létező.
Attól pedig, hogy valakinek nincs lakása, még meg tudja mondani, hogy kinek és hogy adná ki. 🙂
Biztos lepontoznak. Bár nincs kiadó lakásom. És laktam pár évet albérletben.
Panel saját lakásban élek. A lépcsőházban levő 1 szobások nálunk gyakorlatilag albérletek.
Nagyon irritáló számomra:
- mikor a fiatal kerekeskocsis albérlő párja a szomszédhoz csenget be, mert van kilenc lépcső. És ugyan húzza már fel/le a kocsival ezt a szegény embert. (Lift nincs és nem is volt)
- ugyanez a kerekesszékes teljes hangerőn tolja a kedvencét. Miközben a felette lakó veri az ajtót. Mert Ő éjszakás volt. (Én is szóltam hogy vegyen már vissza.) De le sem sz@rta...
- vagy mikor 50-es vörös nő volt a bérlő. Hamarosan kiderült hogy valójában 4-en, váltásban dolgoztak. 15-20 percenként ment a következő ügyfél. Hétvégén este rendszeresen ittasak voltak az ügyfelek.
Szerintem meg lehet hogy meg se tudja. Mi pl átutalással fizetünk, a lakásba nem jön a tulaj. Évente kétszer jöhet a szerződés szerint, abból egy megvolt, de a nagy szobába, ahol a gyerekek épp aludtak, nyilván nem ment be. ( Nyilván tud a gyerekekről, de ha lett volna egy új, akiről nem tud, nem jött volna rá)
A régi albérletet, ahol laktunk anyuék bérelték, négy fővel. Abból tesóm elköltözött, beköltözött a férjem. A tulaj nem is tudta. Két gyereket szültem oda, szintén nem tudta. Nem kérdezte, nem mondtuk. Amikor szólt, hogy az unokájának kellene a lakás, azonnal kiköltöztünk, se tartozás nem maradt utánunk, se nagyobb kár. Az egyik szobát konkrétan teljesen megcsináltuk gyerekszobának. Új festés, új tapéta stb. De a többi sem volt rosszabb állapotban, mint amennyi egy 10 éve lakott lakásnál elhasználódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!