Tulaj nem fogja fel, hogy most nem tudunk elmenni. Mivel léphet fel ellenünk ha fel tud?
Most találta ki, hogy pakoljunk a várandós párommal, felújítási munkákra hivatkozva. Biztos, hogy kamu, mivel azután rá egy héttel közölte, hogy mennünk kell, hogy értesült arról, hogy a párom 6 hónapos terhes (eddig jól titkoltuk, mert éreztük, hogy ez lesz). Ilyen helyzetben ha ránk törik az ajtót sem fogunk elmenni, mert nem teszem ki a családomat a vírusnak főleg, hogy már úton a vakcina. Amennyiben biztonságban leszünk, természetesen majd keresünk mást, de addig szó sem lehet róla.
Valamivel fel tud lépni ellenünk? A szerződés egy fecni, nincs benne leírva gyakorlatilag semmi az adatokon meg a kaució letételén kívül. Esetleg szüntessük be a fizetést, ha nagyobb lesz a szája?
De te nem vagy bérlő, kérdező! Mikor fogod már fel???
Nincs érvényes szerződésed, s tudod még az általad kedvelt jog is kimondja a szóbeli megállapodás lóxart ér! S a te cetlid már írtam NEM bizonyul érvényes bérleti szerződésnek, magánokiratnak!
"helyiségbérlet a bérbeadó és bérlõ egybehangzó akaratnyilvánításával jön létre, de a szerzõdés kizárólag akkor érvényes, ha írásba foglalják, akár magántulajdonú, akár köztulajdonú (állami, önkormányzati) helyiségrõl van szó. A szerzõdés létrejötte is tehát az írásba foglalás idõpontjához igazodik. A nem írásban létrejövõ helyiségbérleti szerzõdés semmis. [Ptk. 217. § (1) bekezdés]"
"Akkor lessél után, mit jelent a magántulajdon:"
Mi van, már a magántulajdonod is lett a lakás??? Figyelj, szerintem inkább jogászkodj tovább, elhihetetted, az ostobaságodon mi is jót röhögünk :DDD
Az megvan hogy az O magantulajdona nem a tied? Akkor mirol beszelunk kérdezo?
Nem fizetsz, onkenyesen hasznalod egy masik ember hazat.. Hogy lett hirtelen az a magamtulajdonod?
Kérdező, hogy felfogd: ha nincs rendes, hivatalos szerződésed, akkor te nem laksz a lakásban. A terhes asszonykád sem. Ha az enyémben dekkolsz, akkor két barátom megjelenik és elviszi a bejárati ajtót. Te erre kihívod a rendőrséget, amit én megköszönök, egyben bejelentem, hogy betörtek hozzám és ellopták az ajtómat. Mivel te éppen benn vagy a lakásomban, te leszel az első számú gyanúsított, természetesen nem is értem, mit keresel odabenn. A cuccaid nélkül fogsz távozni, mert azokat akkor kapod vissza, amikor számlákkal igazolod, hogy a tieid és te vitted be őket betörés közben.
Ugye milyen jó lesz ez így?
"Esetleg megteheti, hogy felmondja a szerződést és beköltözteti egy nem a napon barnult barátját. "
Stílusából kiindulva a kérdező is közéjük tartozik!
"Akkor lessél után, mit jelent a magántulajdon: a küszöböt sem lépheti át, és ez vonatkozik a közművekre is."
Qrva gyorsan nézzél utána, hogy a közműszolgáltatók alkalmazottait mikor vagy köteles beengedni a "magántulajdonba"!
156:
mire én megmutatom a szeződést, ami arra nem elég, hogy a bíróság kirakasson minket máról holnapra, de arra igen, hogy bizonyítsa, hogy kölcsönös megegyezéssel lakunk ott. Ott a tulaj aláírása.
Azok kedvéért, akik esetleg nem olvasták a korábbiakat:
Természetesen fizetjük a bérleti díjat, sosem késtünk, és nincs szándékunk ezen változtatni. Aki ennek az ellenkezőjét állítja (mint itt néhány gyengeelméjű), az egyszerűen hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!